Το Περιστέρι μετέτρεψε σε… περίπατο το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, στο παιχνίδι που έκλεψε τη παράσταση από την 12η αγωνιστική. Σπουδαίες νίκες πήραν επίσης η Καστοριά, το Ψυχικό και ο Χολαργός, ενώ ξεχώρισε και το “διπλό” του Ερμή Αγιάς. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog ήταν:

1. Θωμάς Νίκου (Ψυχικό): Το Ψυχικό πρόσθεσε άλλους δύο πολύτιμους πόντους στη συλλογή του με τη νίκη κόντρα στη Καρδίτσα. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν εκπληκτικός καθώς σημείωσε 22 πόντους (3/5 β., 8/12 διπ., 1/1 τριπ.) και μοίρασε 9 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα τους “σκίουρους” να διατηρηθούν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

2. Κίκι Κλαρκ (Περιστέρι): Είναι ο καλύτερος ξένος του πρωταθλήματος και το απέδειξε και στο Ιβανώφειο, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Περιστερίου με 26 πόντους (7/13 τρίποντα, 5/5 βολές) στη μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή. Οι παίκτες του “Γηραιού” δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αναχαιτίσουν τον Αμερικάνο γκαρντ ο οποίος σε κάθε ματς δικαιώνει τους “κυανοκίτρινους” που έκαναν την υπέρβαση και τον έφεραν πίσω στην Ελλάδα.

3. Σάββας Χρυσόπουλος (Ερμής Αγιάς): Για νεοφώτιστος ο Ερμής Αγιάς τα πάει περίφημα στο φετινό πρωτάθλημα και με την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού πιστοποίησε την δυναμική του. Ο 29χρονος φόργουορντ ήταν μαζί με τον Κόμματο τα βασικά επιθετικά όπλα των Θεσσαλών. Ο Χρυσόπουλος τελείωσε το παιχνίδι με απολογισμό 20 πόντους σημειώνοντας 4/4 τρίποντα, ενώ είχε 3 ασίστ και 4 κλεψίματα.

4. Νίκος Παπανικολάου (Χολαργός): Ο Χολαργός έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Αμαρουσίου και τα κατάφερε γιατί ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον έμπειρο φόργουορντ, ο οποίος με 17 πόντους (3/4 β., 4/5 διπ., 2/5 τριπ.) και 9 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του που συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις…

5. Τάσος Χαρισμίδης (Καστοριά): Η συμβολή του έμπειρου σέντερ στην εξαιρετική μέχρι στιγμής πορεία της Καστοριάς είναι καταλυτική. Σε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι βγήκε μπροστά και με 18 πόντους 18 (9/11 διπ.) και 4 ριμπάουντ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην σπουδαία νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας.

Προπονητής της αγωνιστικής – Νίκος Καραγιάννης (Περιστέρι): Το ότι έχει στη διάθεση του το καλύτερο ίσως ρόστερ της κατηγορίας δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο το έργο του. Η ιστορία μάλιστα έχει δείξει ότι μόνο απλό δεν είναι να διαχειριστείς πολλά καλά ονόματα. Ο έμπειρος κόουτς του Περιστερίου όμως τα καταφέρνει περίφημα και διατηρεί τις ισορροπίες, έτσι ώστε οι “κυανοκίτρινοι” να μοιάζουν με… οδοστρωτήρα σε κάθε αγώνα, ακόμη και μέσα στο “καυτό” Ιβανώφειο. Στο ντέρμπι με τον Ηρακλή ο Καραγιάννης προετοίμασε άριστα την ομάδα του, περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα ατού του αντιπάλου και μετέτρεψε σε… περίπατο το παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας την τεράστια δυναμική του Περιστερίου το οποίο τρέχει με…. χίλια προς την άνοδο.