Με το χθεσινό παιχνίδι Φάρος – Ηράκλειο ολοκληρώθηκε και η 13η αγωνιστική της Α2 και ήρθε στα… ίσια του το πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται χωρίς άλλα κενά το προσεχές Σάββατο. Μια αγωνιστική που είχε πολλά “μεγάλα” αποτελέσματα, όπως η νίκη του Αίολου επί του Ηρακλή, αυτή του ΓΣΛ επί του Εθνικού, αλλά και τα “διπλά” των Πανιωνίου, Αρκαδικού και Δούκα. Οι κορυφαίοι σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Σάκης Καρύδας: Ο Πανιώνιος συνέχισε τη ξέφρενη πορεία του παιρνόντας δύσκολα από τη Τρίπολη, με τον έμπειρο γκαρντ να… σκοτώνει την παλιά του ομάδα. Κόντρα στον Αρκαδικό είχε 22 πόντους (3/5 β., 5/8 διπ., 3/5 τριπ.), 5 ασ., 5 κλ., 2 ριμπ. και ήταν… όλα τα λεφτά για τους “κυανέρυθρους”.

2. Νίκος Κακλαμάνος: Η νίκη του Αίολου Αστακού επί του Ηρακλή προκάλεσε αίσθηση, καθώς έβαλε “φρένο” στην ανοδική πορεία του “Γηραιού”. Ο 33χρονος γκαρντ συνείσφερε τα μέγιστα σε αυτή καθώς πέτυχε 16 πόντους, (2/3 διπ., 4/8 τριπ.), ενώ είχε και 3 ριμπ., 4 ασίστ.

3. Νίκος Παπανικολάου: Τεράστιας σημασίας το “διπλό” του Ψυχικού στο Χολαργό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον έμπειρο φόργουορντ, ο οποίος έκανε double double με 18 πόντους (1/2 β., 7/11 διπ., 1/2 τριπ.), 10 ριμπ. ενώ είχε και 2 ασίστ.

4. Γκιγιέρμο Ρούμπιο: Ο Δούκας πέρασε νικηφόρα και από τη Καβάλα, με τους.. συνήθεις υπόπτους (Κυρίτση – Ρούμπιο) να βγάζουν τα… κάστανα από τη φωτιά. Ο Ισπανός φόργουορντ (δεύτερος ριμπάουντερ της Α2) ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός, σημειώνοντας 19 πόντους με 11/11 β., 4/5 διπ., 9 ριμπ., 2 ασ. και 1 κλ.

5. Αναστάσης Σπυρόπουλος: Την καλύτερη μέχρι στιγμής εμφάνιση του πραγματοποίησε κόντρα στον Εθνικό ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ και αποτέλεσε τον “πύργο” πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ο Γ.Σ. Λαρισαίων για να πετύχει μια νίκη – ανάσα επί του ισχυρού Εθνικού. Σε 28 λεπτά συμμετοχής ο νεαρός άσσος είχε 14 π. (4/6 β., 5/7 διπ.), και 10 ριμπ. (double double) καθώς και 2 τάπες και 1 κλέψιμο.

Προπονητής της αγωνιστικής – Μιχάλης Κουταλιανός

Πριν από περίπου ένα δίμηνο φέρονταν να βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου… Η διοίκηση του Αίολου Αστακού έκλεισε τα αυτά της στις… Σειρήνες, τον εμπιστεύθηκε και πλέον έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένη. Μετά από ένα αναγνωριστικό διάστημα στην Α2, οι νεοφώτιστοι έχουν αρχίσει όχι μόνο να αποδίδουν καλό μπάσκετ αλλά και να παίρνουν μεγάλες νίκες, όπως αυτή επί του ισχυρότατου Ηρακλή και πλέον πλησιάζουν τις θέσεις των πλέι οφ. Ο Ροδίτης κόουτς έχει μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία των τελευταίων εβδομάδων που είχε ως… κερασάκι τη νίκη επί ενός εκ των φαβορί της ανόδου.