Η 13η αγωνιστική μόνο… γρουσούζικη δεν ήταν από πλευράς θεάματος, καθώς στα περισσότερα γήπεδα έγιναν τρομερά παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους που τα παρακολούθησαν. Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog ήταν:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο – για ακόμη μια φορά – για τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Λιβαδειάς στο Πευκοχώρι. 32 πόντοι (9/10 β., 7/9 διπ., 3/9 τριπ.), 4 ριμπ., 4 ασ., 2 κλ. και η πάσα στον Χάλαρη που έβαλε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή… Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος!

2. Σπύρος Μοτσενίγος: Εκτός από την σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην Ερυθραία, μεγάλο κέρδος για το Παγκράτι ήταν και η απόδοση του 23χρονου γκαρντ. Οι “ροσονέρι” βγάζουν σταθερά… άσσους από το μανίκι τους σε κάθε παιχνίδι και ο Μοτσενίγκος ανήκει στην κατηγορία των πολλά υποσχόμενων παικτών για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, με σταθερά ανοδική πορεία. Στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση είχε 28 π. (9/13 β., 5/8 διπ., 3/7 τριπ.), 1 ασ., 2 κλ., 1 κοψ.

3. Αλέξης Κυρίτσης: Αναμφίβολα είναι η καλύτερη μεταγραφή του Δεκέμβρη που έγινε φέτος στην Α2. Ο έμπειρος γκαρντ έχει πάρει τον Δούκα από το… χεράκι και με την ποιότητα που τον διακρίνει κάνει τη διαφορά. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας, όπου ο Κυρίτσης πρόσθεσε ακόμη μια τρομερή εμφάνιση στο φετινό του βιογραφικό και έβαλε… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του Αμαρουσίου. Απολογισμός: 31 πόντοι (9/10 β., 5/10 δ., 4/6 τρ.), 4 ριμπ., 5 ασ. 1 κλ., 1 κοψ.

4. Γιάννης Δημάκος: Ο άσσος του Ψυχικού ήταν σχεδόν άριστος κατά την επιστροφή της ομάδας του στις νίκες. Στην επικράτηση επί των Μαχητών, το “πολυβόλο” των “κυανοκίτρινων” και περσινός πρώτος σκόρερ της Α2 έκανε “παπάδες” στο παρκέ, σημειώνοντας 28 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά (12/14 β., 2/5 διπ., 4/5 τριπ.), 3 ριμπ., μόλις 1 λάθος σε 29 λεπτά αγώνα και 3 κλεψίματα.

5. Σταύρος Τουντζιαράκης: Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο 28χρονος σέντερ, που αγωνίστηκε 35 λεπτά κόντρα στον Εθνικό, έδωσε πολλές “μάχες” και συνέβαλε τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη της Κύμης. Με 18 πόντους (8/15 β., 5/11 διπ.), 12 ριμπ. και 2 κλεψίματα ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Αξιοσημείωτη η επίδοση των 7 ασίστ, αριθμός πρωτόγνωρος για σέντερ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχει “μαγική συνταγή” για να μεταμορφώνει προς το καλύτερο μια ομάδα, όμως αναμφίβολα ο κόουτς του Δούκα έχει καταφέρει να “δέσει” καλά τα υλικά που έχει στα χέρια του με αποτέλεσμα η ομάδα του Αμαρουσίου να βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες, με αυτή του περασμένου Σαββάτου επί της ισχυρής Δόξας Λευκάδας να είναι η σημαντικότερη, δείχνουν ότι η δουλειά του έμπειρου κόουτς στη πρώτη χρονιά της καριέρας του στην Α2 έχει αρχίσει και δείχνει αποτελέσματα.