Έπειτα από καιρό ο κορωνοϊός επηρέασε ξανά το αγωνιστικό πρόγραμμα της Α2, προκαλώντας την αναβολή δύο παιχνιδιών (Καβάλα – Ολυμπιακός και Απόλλωνας Πάτρας – Δάφνη Δαφνίου). Έγιναν πάντως οι υπόλοιποι πέντε και ήταν αυτοί που είχαν και τη μεγαλύτερη σημασία, μιας και την Τετάρτη (19/5) οριστικοποιήθηκε η οκτάδα που θα συνεχίσει στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Πανερυθραϊκός σημείωσε τη νίκη της ημέρας, επικρατώντας στην Καβάλα της Ελευθερούπολης, παρότι παρατάχθηκε χωρίς έξι παίκτες! Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας εξασφάλισε έτσι μία θέση στην πρώτη οκτάδα, όπως και το Παγκράτι (νίκησε εύκολα τον Φίλιππο Βέροιας στο Μετς), το Μαρούσι (έφυγε με το “διπλό” από το Ναύπλιο), ο Αμύντας (νίκησε στο κλειστό του Στρέφη τον Τρίτωνα) και η Καρδίτσα, που επικράτησε δύσκολα εντός έδρας του Ψυχικού.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Τετάρτη (19/5) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 14ης αγωνιστικής και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Έχει πάρει… εργολαβία τη θέση “1” στην Ερυθραία ελλείψει των Γιαουρτόγλου, Παππά, Κοντούδη. Και προς το παρόν τα καταφέρνει κάτι παραπάνω από καλά. Ο 26χρονος γκαρντ το απέδειξε και στην Ελευθερούπολη, όπου αγωνίστηκε 40 λεπτά και βοήθησε τον Πανερυθραϊκό να σημειώσει την 4η σερί νίκη του. Ο απολογισμός του; 19 πόντοι, 3/6 τρίποντα, 5/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα συν το μεγαλύτερο νούμερο μεταξύ των συμπαικτών του στο δείκτη αξιολόγησης (+20). Χαλάλι τα επτά λάθη…

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Ήταν ο οδηγός του Αμαρουσίου στην πολύ δύσκολη νίκη επί του Οίακα στο Ναύπλιο, ένα αποτέλεσμα που σφράγισε τη συμμετοχή των “κιτρινόμαυρων” στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο 43χρονος γκαρντ έκανε νέο φετινό ρεκόρ πόντων στην Α2 (35), έχοντας 7/14 τρίποντα, 2/4 δίποντα, 10/11 ελεύθερες βολές, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη και +34 στο σύστημα αξιολόγησης σε 36’16’’.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Ο πιο σταθερός και ουσιαστικός παίκτης της Καρδίτσας στη σημαντική, όσο και δύσκολη νίκη επί του Ψυχικού. Ο Παπαρέγκας έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς (39’37’’) και είχε απολογισμό 18 πόντους, 3/3 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 5/6 ελεύθερες βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Τζόι Γκάτζο (Αμύντας)

Με τον Κανονίδη εκτός μάχης και τον Σάλεχ να βγαίνει νοκ άουτ από το 6ο λεπτό, κάποιος έπρεπε να “βγει μπροστά” στον Αμύντα. Αυτός ο “κάποιος” ήταν ο Τζόι Γκάτζο. Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, καθώς σημείωσε 21 πόντους με 4/9 τρίποντα, 1/2 δίποντα, 7/11 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε ακόμα 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 34’56’’, συν τον καλύτερο απολογισμό στην “οικονομία” (+19) και +13 στο δείκτη “+/-”.

5. Μάριος Δόξας (Παγκράτι)

Σε ένα ματς που το Παγκράτι κέρδισε με 35 πόντους διαφορά και διέθετε έξι παίκτες με 11 έως 15 πόντους και οκτώ με 12 έως 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ποιον να πρωτοδιαλέξεις; Εν τέλει, ο… κλήρος έπεσε σε αυτόν που είχε την καλύτερη αξιολόγηση (+24), δηλαδή τον Μάριο Δόξα. Ο 25χρονος έπαιξε μόνο 17’32’’, εντούτοις πρόλαβε να “γράψει” στη στατιστική του 14 πόντους, 7/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες.

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός έχει σημειώσει οκτώ νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά καμία δεν ήταν σπουδαιότερη από τη χθεσινή στην Ελευθερούπολη. Η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή πήγε στην Καβάλα χωρίς έξι παίκτες και κατόρθωσε να επιβιώσει, κράτησε τους γηπεδούχους στο 39,4% και ανέτρεψε διαφορά εννέα πόντων στο δεύτερο ημίχρονο, φεύγοντας από εκεί με ένα “διπλό” που τη βάζει για τα καλά σε τροχιά τετράδας.

Ποιος είναι ο MVP της 14ης αγωνιστικής στην Α2;

Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)
Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)
Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)
Τζόι Γκάτζο (Αμύντας)
Μάριος Δόξας (Παγκράτι)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 14ης αγωνιστικής στην Α2;

Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)
Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)