Ψυχικό και Αμύντας ξεχώρισαν με τις νίκες τους στη 14η αγωνιστική της Α2. Σπουδαίας σημασίας ήταν και οι επιτυχίες των Εθνικού και Δούκα, ενώ τα φαβορί (πλην του Απόλλωνα), είχαν σχετικά εύκολο έργο.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:

1. Ράιτ Λάανε: Ο Εσθονός γκαρντ επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις και μαζί του και ο Εθνικός στις επιτυχίες, μετά από τέσσερις σερί ήττες. Στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με τον Παπάγου, ο Λάανε πέτυχε 21 πόντους (7/7 β., 4/4 διπ., 2/3 τριπ.), μοίρασε 6 ασίστ, ενώ είχε επίσης 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

2. Θωμάς Νίκου: Με ένα εντυπωσιακό double double, ο ηγέτης του Ψυχικού έβαλε τη σφραγίδα του στη σημαντικότατη νίκη της ομάδας του επί του ισχυρού Απόλλωνα Πάτρας. Ο πολύπειρος γκαρντ είχε 16 πόντους με 5/7 διπ. και 1/4 τριπ. και 13 ασίστ (!). Δεν είναι τυχαία ο πρώτος και με διαφορά στις τελικές πάσες σε όλο το πρωτάθλημα (139).

 3. Δημήτρης Κομποδιέτας: Ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια έκανε ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ στην σχετικά άνετη νίκη του Χολαργού επί του Αρκαδικού. Σε διάστημα 23 λεπτών ήταν σχεδόν άριστος, καθώς πέτυχε 21 πόντους (3/3 β., 3/4 διπ., 4/5 τριπ.), δεν είχε κανένα λάθος, (3 κλ., 2 ριμπ.), με αποτέλεσμα το σύστημα αξιολόγησης να τον επιβραβεύσει με 1048 πόντους.

4. Δημήτρης Καλαμπάκας: Η Δόξα Λευκάδας επέστρεψε – έστω και δύσκολα – στις νίκες και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στο…. πολυεργαλείο που διαθέτει. Κόντρα στη Καρδίτσα ο 28χρονος φόργουορντ ξεδίπλωσε την ποιότητα του, καθώς είναι από τους λίγους ψηλούς με σημαντικά ποσοστά ευστοχίας και από τη γραμμής των 6.75. Ο τελικός απολογισμός του ήταν 20 π. (6/6 β., 1/1 διπ., 4/6 τριπ.), 5 ριμπ. και 3 ασ.

5. Γιάννης Τόζιος: Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του 28χρονου σέντερ στη νίκη – ανάσα του Δούκα επί του Ερμή Αγιάς. Η πολύτιμη δουλειά του κάτω από τα δύο καλάθια φαίνεται από το εντυπωσιακό double double που πέτυχε, (15 πόντους με 3/4 β., 6/7 διπ. και 13 ριμπάουντ), ενώ είχε και 2 ασ., 1 κλ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Αλέξανδρος Ζαβός: Αν δει κάποιος τα στατιστικά από τις 9 μέχρι στιγμής νίκες του Αμύντα, δύσκολα θα καταφέρει να ξεχωρίσει κάποιο παίκτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα του Υμηττού είναι “ομάδα” με όλη τη σημασία της λέξης. Χωρίς να έχει κάποιο μεγάλο αστέρι στο ρόστερ της και με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, καταφέρνει για ακόμη μια χρονιά να εντυπωσιάζει με την σταθερή της παρουσία στην Α2. Αποκορύφωμα η νίκη επί της Καστοριάς, που έφερε τον ιστορικό Αθηναϊκό σύλλογο εντός της πρώτης πεντάδας και τον καθιστά ως μια από τις πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις. Πίσω από αυτό το σημαντικό επίτευγμα κρύβεται ο έμπειρος κόουτς, ο οποίος έχει καταφέρει με μαεστρία να διαχειριστεί το υλικό που του έχει δοθεί, παίρνοντας το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη και επιβάλλοντας ένα στιλ παιχνιδιού που καθιστά τον Αμύντα ως ομάδα – ρυθμιστή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.