Πολλές συγκινήσεις έκρυβε η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α2, η οποία επιβεβαίωσε ότι διανύουμε ένα από τα συναρπαστικότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Το “στοπ” του Πανερυθραικού στον Φάρο, το “διπλό” του Προμηθέα στη Κύμη και η ματσάρα στο Ψυχικό όπου σημειώθηκαν συνολικά 231 πόντοι (!) μετά από τρεις παρατάσεις, ήταν τα παιχνίδια που… έκλεψαν τη παράσταση. Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog σε μια καθόλου εύκολη επιλογή, είναι:

1. Λουκάς Γιαουρτόγλου: Ο 28χρονος γκαρντ του Πανερυθραικού ήταν ο… καταλύτης στη τεράστια νίκη επί του μέχρι πρότινος αήττητου και πρωτοπόρου Φάρο Κερατσινίου. Εκτός του νικητήριο καλαθιού στο φινάλε της αναμέτρησης, ο άσσος των “ερυθρόλευκων” είχε μια μεστή και άκρως αποτελεσματική παρουσία, βοηθώντας τα μέγιστα στην μεγάλη αυτή επιτυχία, με το στατιστικό να γράφει 13 πόντους (5/5 β., 4/9 διπ.), 6 ασίστ και 2 ριμπ.

2. Γιάννης Δημάκος: Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α2, πήρε και πάλι το… όπλο του και με τους 30 πόντους που πέτυχε στο παιχνίδι – διαφήμιση με τη Δόξα Λευκάδας (11/12 β., 2/5 διπ., 5/11 τριπ.), σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των “πολυβόλων” της κατηγορίας με 264 π., ενώ αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της νίκης του Ψυχικού. Αγωνίστηκε 45 λεπτά, σε ένα ματς με τρεις παρατάσεις και το… κοντέρ έγραψε και 11 κερδισμένα φάουλ, 7 ριμπάουντ, μόλις 4 λάθη και 3 ασίστ.

3. Ανδρέας Κανονίδης: Στον αγώνα του Ψυχικού με τη Δόξα Λευκάδας (116-115) κέρδισε το… μπάσκετ, γι’ αυτό και δικαιολογείται να βάλουμε στους κορυφαίους έναν ηττημένο, όπως ο φόργουορντ των νησιωτών. Έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, αγωνιζόμενος για 50 λεπτά και κέρδισε τις περισσότερες φτάνοντας στα 18 ριμπάουντ (!), ενώ πέτυχε 28 πόντους (7/8 β., 6/8 διπ., 3/7 τριπ.,) που δεν έφτασαν στην ομάδα του, όπως και οι 37 (!) του επίσης τρομερού Δημήτρη Τσαλδάρη.

4. Δημήτρης Κατιάκος: Έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με τη φανέλα του Περιστερίου και αποτέλεσε την επιθετική αιχμή της ομάδας του στη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Δούκα. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν σχεδόν άριστος 16 πόντοι με 1/1 β., 6/7 διπ., 1/1 τριπ.), είχε επίσης 5 ριμπ. και 3 ασ., με το σύστημα αξιολόγησης να γράφει 1.092 μονάδες. Καθοριστικό το καλάθι του όταν ο Δούκας ισοφάρισε (71-71) προς το τέλος του αγώνα.

5. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Για αυτά τα ματς αποκτήθηκε από τον Προμηθέα και έκανε τη… διαφορά στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής με τη Κύμη. Κόντρα στον καλύτερο ίσως ψηλό του πρωταθλήματος (Σταύρος Τουτζιαράκης), ο 27χρονος σέντερ ήταν εξαιρετικός και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για το σπουδαίο “διπλό” των Πατρινών. Σε 27 λεπτά που αγωνίστηκε ο Αλίχοτζιτς μάζεψε 12 ριμπάουντ, πέτυχε 13 πόντους (3/4 β., 5/9 διπ.), είχε μόλις 3 λάθη, ενώ το στατιστικό του έγραψε και 1 κοψ.,1 ασ., χωρίς να φαίνεται και όλη η “βρωμοδουλειά” του στην άμυνα.

 

                                                               Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Χουχουλής

Για να βγάλουμε τη κορυφαία πεντάδα δυσκολευτήκαμε αρκετά… Για τον προπονητή της αγωνιστικής όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο τίτλος πάει στον κόουτς του Πανερυθραικού. Όταν “κόβεις” το σερί 19 νικών του πανίσχυρου Φάρου Κερατσινίου, τη στιγμή που εσύ προέρχεσαι από τέσσερις ήττες και έχεις μια ομάδα με το ένα τέταρτο του μπάτζετ του αντιπάλου, τότε κάτι κάνεις καλά… Ο “Χου” έχει φτιάξει μια ομάδα που εκπέμπει την αύρα της παρέας και η οποία… ματώνει σε όλα τα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το γεγονός ότι καταφέρνει να παίρνει το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες του, είναι ακόμη ένα επίτευγμα που πιστώνεται στον έμπειρο προπονητή.