Οι “παλιοσειρές” είχαν την τιμητική τους κατά τη 15η ημέρα της Α2, καθώς οι άνω των 36 έβγαλαν στις περισσότερες περιπτώσεις τα… κάστανα από τη φωτιά. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Τον Δεκέμβριο έγιναν αρκετές μεταγραφές στην Α2 για την ενίσχυση των ρόστερ, όμως αναμφίβολα αυτή που άλλαξε τις ισορροπίες ήταν η απόκτηση του έμπειρου γκαρντ από τη Λιβαδειά. Η παρουσία του έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο τους Βοιωτούς, οι οποίοι νίκησαν στη παράταση και το ισχυρό Παγκράτι αυξάνοντας τις ελπίδες σωτηρίας. Ο 36χρονος “Γκάγκα” έσπασε για ακόμη μια φορά τα κοντέρ, αφού έκανε ρεκόρ ασίστ στην Α2 (15!), ενώ πέτυχε 15 πόντους (6/7 β., 5/7 διπ.). Αγωνίστηκε 44.40” και λογικό ήταν να πάρει παραπάνω προσπάθειες (0/6 τρίποντα) και να κάνει λάθη (5), όμως για ακόμη μια φορά ήταν ο άνθρωπος του αγώνα.

2. Γιάννης Δεμερτζής: Στη νίκη του Εθνικού μέσα στο κλειστό του Στρέφη, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα των Πειραιωτών. Ο 31χρονος γκαρντ που ήρθε τον Γενάρη στους “κυανόλευκους” είχε τεράστια συμβολή στη δεύτερη σερί νίκη της ομάδας, πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια. Επιθετικός απολογισμός: 20 πόντοι (5/5 β., 6/9 διπ., 1/4 τριπ.), ενώ κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια (12 ριμπάουντ).

3. Σάκης Γιαννακόπουλος: Η εμπειρία και το ταλέντο του δεν φθείρουν με τον χρόνο. Ο γκαρντ του Λαυρίου σκόραρε, “μάζεψε” και… μοίρασε, στην εμφατική νίκη των “κυανοκίτρινων” επί του δυνατού Αρκαδικού, η οποία κρατά την ομάδα σε τροχιά ανόδου. Με 15 πόντους (3/4 β., 3/5 διπ., 2/4 τριπ.), 7 ριμπ. και 11 ασίστ, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά τη σταθερότερη αξία του Λαυρίου.

4. Βαγγέλης Σκλάβος: Ο 38χρονος φόργουορντ/σέντερ τα δίνει… όλα σε κάθε αγώνα και ήταν καθοριστικός και στην επιστροφή στις επιτυχίες των νησιωτών, καθώς ήταν ο κορυφαίος της επικράτησης επί του Ηρακλή. Πρώτος σκόρερ της Δόξας Λευκάδας με 18 πόντους (7/7 β., 1/4 διπ., 3/7 τριπ.), βοήθησε σημαντικά και στα ριμπάουντ (8), αλλά και στη γενικότερη λειτουργία των νησιωτών. Είχε επίσης 2 ασ., 1 κλ. και 1 κοψ.

5. Τόλης Κουτρούλιας: Μπορεί το Παγκράτι να ηττήθηκε στη Λιβαδειά, όμως το… άστρο του αειθαλή σέντερ έλαμψε για ακόμη μια φορά. Με τους 22 πόντους που πέτυχε (4/6 β., 9/13 διπ.), έγινε ο δεύτερος εν ενεργεία σκόρερ στην ιστορία της Α2, ενώ προσέφερε στους “ροσονέρι, 5 ριμπ., 3 ασ. και 1 κλ.

Rising Star – Τριαντάφυλλος Πεταλωτής: Προερχόμενος από τους Μαχητές Δόξας Πευκών, ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ, αποτελεί μία από τις ελπίδες του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Φίλιππος Βέροιας ηττήθηκε από το ισχυρό Ψυχικό, όμως στάθηκε αξιοπρεπέστατα και αυτό οφείλεται κατά πολύ και στη παρουσία του νεαρού άσσου ο οποίος πέτυχε 15 πόντους (6/6 β., 3/8 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ είχε 5 ριμπ., 7 ασ. και 1 κλ. σε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

Προπονητής της αγωνιστικής – Χρήστος Σερέλης

Το Λαύριο μπήκε και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου, ισοπεδώνοντας τον Αρκαδικό που είναι από τα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Η αμυντική λειτουργία των “κυανοκίτρινων” μπλόκαρε τα ατού του αντιπάλου και η συμβολή του Έλληνα προπονητή είναι τεράστια, αφού κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παικτών του σε άμυνα και επίθεση. Όντας χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται άριστα τόσο το υλικό που έχει στη διάθεση του, όσο και τη ψυχολογία, η οποία ήταν πεσμένη μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα…