Δύο παιχνίδια κρίθηκαν στην τελευταία επίθεση και σε άλλα δύο ο νικητής καθορίστηκε στις λεπτομέρειες στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α2, της τελευταίας για τον 1ο γύρο του πρωταθλήματος. Υπήρξε φυσικά και το Μαρούσι, το οποίο διέλυσε την Καρδίτσα σε ένα από τα δύο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι της ημέρας.

Ο Πανερυθραϊκός ήταν η ομάδα που θριάμβευσε στο άλλο ντέρμπι (με το Παγκράτι), ενώ ο Αμύντας και η Ελευθερούπολη χρειάστηκαν τα μεγάλα καλάθια των Κουκουνιά, Δημάκου, προκειμένου να καταβάλουν τον Οίακα και το Ψυχικό αντίστοιχα. Τέλος, στο μόνο αδιάφορο ματς του Σαββάτου (22/5) από βαθμολογικής πλευράς τουλάχιστον, ο Τρίτωνας απέδρασε με το “διπλό” από το Χαϊδάρι επί της Δάφνης Δαφνίου.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων το Σάββατο (22/5) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 15ης αγωνιστικής και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Σκάνδαλος κουβάλησε στις πλάτες του τον Πανερυθραϊκό και τον οδήγησε στην 5η συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά επί του Παγκρατίου. Ο εκρηκτικός πόιντ γκαρντ πέτυχε 15 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές και είχε ακόμα 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 33’59’’. Επιπλέον, είχε τον καλύτερο απολογισμό από κάθε άλλον συμπαίκτη του στο σύστημα αξιολόγησης (+28) και +9 στο δείκτη “+/-”.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Το Μαρούσι “καθάρισε” από νωρίς το παιχνίδι με την Καρδίτσα και ο 43χρονος γκαρντ ήταν ο κύριος λόγος που συνέβη αυτό, σημειώνοντας 16 από τους 32 πόντους του στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο απολογισμός του στην εύκολη νίκη του Αμαρουσίου ήταν 32 πόντοι, 8/11 τρίποντα, 4/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 27’41’’, καθώς και +31 στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της Ελευθερούπολης στη δύσκολη νίκη επί του Ψυχικού στην Αθήνα. Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν επίσης και αυτός που πέτυχε πέντε διαδοχικούς κρίσιμους πόντους στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, βοηθώντας την ομάδα της Καβάλας να αποδράσει με το “διπλό”. Ο Δημάκος είχε στο Ψυχικό 28 πόντους, 8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος και +31 στο σύστημα αξιολόγησης σε 33’30’’.

4. Θοδωρής Βαρδιάνος (Αμύντας)

Ένας… Βαρδιάνος ήρθε απόψε από τα παλιά! Ο 43χρονος φόργουορντ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και ελλείψει των Κανονίδη, Σάλεχ, πέτυχε 29 πόντους (17 παραπάνω από το προηγούμενο φετινό του ρεκόρ) και βοήθησε τον Αμύντα να καταβάλει τον Οίακα. Ο Βαρδιάνος είχε αναλυτικά 29 πόντους, 6/11 τρίποντα, 3/4 δίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 37’27’’. Είχε επίσης και την καλύτερη επίδοση του αγώνα στο σύστημα αξιολόγησης (+27).

5. Παναγιώτης Κουκουνιάς (Αμύντας)

Ο Βαρδιάνος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αμύντα και αυτός που τον κουβάλησε την περισσότερη ώρα, στο τέλος όμως ο x-factor του ματς στον Υμηττό ήταν ο Κουκουνιάς. Ο 31χρονος σέντερ πέτυχε επτά από τους 11 πόντους του Αμύντα στην παράταση, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του νικητήριου σουτ στην εκπνοή της αναμέτρησης, το πρώτο buzzer beater της χρονιάς στην Α2! Ο Κουκουνιάς είχε συνολικά 17 πόντους, 7/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο στα 26’33’’ που αγωνίστηκε.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι έκανε περίπατο με αντίπαλο την Καρδίτσα και εν πολλοίς το οφείλει στο καλά στημένο αμυντικό πλάνο του Γιώργου Σκαραφίγκα. Οι “κιτρινόμαυροί” έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους, έκαναν δύσκολη τη ζωή των ψηλών της Καρδίτσας (οι Καρράς, Καλλές, Βαβάτσικος, Αμβράζης και Μακρής είχαν όλοι μαζί 11 πόντους με 3/15 σουτ), μάζεψαν υπερδιπλάσια ριμπάουντ (46-21) και κράτησαν την ομάδα του Κώστα Κοιμποδιέτα στο 35,3% εντός πεδιάς.

Ποιος είναι ο MVP της 15ης αγωνιστικής στην Α2;

Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)
Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)
Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)
Θοδωρής Βαρδιάνος (Αμύντας)
Παναγιώτης Κουκουνιάς (Αμύντας)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 15ης αγωνιστικής στην Α2;

Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
 

Created with Quiz Maker