Η ευρεία νίκη του Φίλιππου Βέροιας επί της Ελευθερούπολης ξεχώρισε από τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (5-6/2) στην Α2. Μία αγωνιστική χωρίς άλλες εκπλήξεις και με την Καρδίτσα να συνεχίζει την αήττητη πορεία της στο πρωτάθλημα…

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 15ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Το Μαρούσι είχε εύκολο έργο απέναντι στον ουραγό Οίακα, αυτό όμως δεν μειώνει τα νούμερα καριέρας που είχε στο παιχνίδι ο Ορφέας Στασινός. Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ έκανε ατομικά ρεκόρ σε πόντους (30) και ασίστ (13) στην κατηγορία, ευστόχησε σε επτά τρίποντα και είχε επίσης +37 στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που ισοδυναμεί με τη 2η καλύτερή του στην Α2. Πέραν όλων αυτών, είχε και 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 11/18 σουτ συνολικά σε 31’40’’.

2. Κώστας Κουφόπουλος (Ψυχικό)

Το Ψυχικό είχε πολλούς πρωταγωνιστές στη Νέα Ερυθραία. Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Κουφόπουλος, ο οποίος έβαλε 18 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Ψυχικού. Ο 22χρονος γκαρντ είχε ακόμα 2/3 βολές, 5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στα 22’07’’ που αγωνίστηκε.

3. Δημήτρης Χείλαρης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης σημείωσε χωρίς πολλά προβλήματα το “διπλό” στο Χαϊδάρι και ο Δημήτρης Χείλαρης ήταν ο καλύτερος παίκτης του. Ο 31χρονος φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους με 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα (είχε και 0/3 βολές), μάζεψε 8 ριμπάουντ, έκλεψε δύο φορές τη μπάλα και έκανε ένα μπλοκ στα 24’21’’ που αγωνίστηκε κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου. Είχε επίσης και το καλύτερο νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας)

Στη “μαγική” εμφάνιση του Φίλιππου το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι να ξεχωρίσει κανείς τον κορυφαίο παίκτη. Εν τέλει επιλέχθηκε με κριτήριο το efficiency ο Δημήτρης Σουτζόπουλος. Ο 34χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Βλέπετε, έκανε ατομικό ρεκόρ για φέτος σε πόντους (17) και σύστημα αξιολόγησης (+22), ενώ είχε επίσης 8/11 σουτ, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και +29 στο δείκτη “+/-” σε 21’16’’ συμμετοχής.

5. Αλέξης Ράπτης (Καβάλα)

Σαν το παλιό καλό κρασί συνεχίζει να είναι ο Αλέξης Ράπτης, που κάνει μία από τις πιο μεστές χρονιές της καριέρας του στην Α2, κι ας διανύει το 42ο έτος της ηλικίας του. Στην εκτός έδρας νίκη της Καβάλας επί του Παγκρατίου είχε 18 πόντους με 9/15 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κοψίματα σε 24’27’’. Είχε επίσης +25 στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής: Χριστόφορος Κουρουζίδης (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Φίλιππος δεν έκανε απλά την καλύτερη φετινή του εμφάνιση απέναντι στην Ελευθερούπολη. Ίσως και να έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στην Α2. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει το εκκωφαντικό 98-74 των Βεροιωτών, οι οποίοι είχαν ανατρέψει προηγουμένως και διαφορά 14 πόντων. Η ομάδα του Χριστόφορου Κουρουζίδη έφτασε παράλληλα και τις έξι νίκες στο πρωτάθλημα, πλησιάζοντας ακόμα και την 9η θέση, η οποία οδηγεί στην αποφυγή των playouts.

Create a Poll

Poll Maker