Το μεγάλο “διπλό” του Εθνικού στη Πάτρα, η επιβλητική νίκη του Παπάγου, αλλά και οι επιτυχίες των Ηρακλή, Αμαρουσίου και Καρδίτσας, ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν. Οι… διαφορετικοί κορυφαίοι της ημέρας:

1. Ράιτ Λάανε: Ο Εθνικός πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στη Πάτρα επί του Απόλλωνα, με τον Εσθονό γκαρντ να προσθέτει ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Με 21 πόντους (2/4 β., 2/6 διπ., 5/5 τριπ.) ήταν το πρώτο επιθετικό… βιολί των Πειραιωτών, ενώ προσέφερε επίσης 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

2. Γιάννης Αθανασούλας: Ο Ηρακλής απέδρασε στη παράταση από την Τρίπολη με την παρουσία του 31χρονου φόργουορντ, να είναι καθοριστική. Εκτός των 18 πόντων (2/2 β., 2/2 διπ., 4/5 τριπ.), 3 ριμπ., 2 ασ. που προσέφερε, έβαλε και το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή του αγώνα, που επιτρέπει να παραμείνει στη 2η θέση.

3. Γιάννης Παπαγεωργόπουλος: Μεστή και ουσιαστική εμφάνιση από τον 26χρονο φόργουορντ στη νίκη – χρυσάφι του Αμαρουσίου στη Λάρισα. Πραγματικός “πύργος” κάτω από τα καλάθια και με μεγάλη επιθετική συνεισφορά, τελείωσε το ματς με 16 π. (2/2 β., 7/8 διπ.), 9 ριμπ., 2 ασ. και 2 κλεψ. Υ.Γ. “τεσσαροπεντάρι” είναι ο “Παπ”, αλλά είπαμε, χθες ήταν η μέρα των ψηλών, γι’ αυτό τον βάλαμε στο “3”.

4. Πέτρος Μελισσαράτος: Μαζί με τον Πάνο Φιλιππάκο, έχουν συνθέσει ένα αχτύπητο δίδυμο ψηλών στον Παπάγου. Αυτή τη φορά, ήταν ο Μελισσαράτος που έκανε την καλύτερη εμφάνιση, βάση της στατιστικής, ο οποίος στην επιβλητική νίκη των “στρατηγών” επί της Δόξας Λευκάδας ήταν… φανταστικός. 27 πόντοι (7/11 β., 10/12 διπ.), 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 (!) τάπες, ο απολογισμός του. Τι άλλο να κάνει δηλαδή…

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Ο πρώτος σκόρερ της Καρδίτσας… χτύπησε και στο παιχνίδι με τον Δούκα. Κόντρα στην παλιά του ομάδα, ο Σέρβος σέντερ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησε τα μέγιστα σε μια πολύτιμη νίκη για τους Θεσσαλούς. Double double με 25 π. (7/9 β., 9/15 διπ.) και 10 ριμπάουντ, αλλά και 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, η προσφορά του.

Προπονητής της αγωνιστικής- Σάββας Συμεωνίδης: Συνηθίζεται να λέμε ότι οι προπονητές δεν έχουν κάποιο… μαγικό ραβδάκι και δεν μπορούν να μεταμορφώσουν μέσα σε λίγες ημέρες μια ομάδα. Για τη περίπτωση του Σάββα Συμεωνίδη πάντως ίσως πρέπει να γίνει μια εξαίρεση, καθώς στις μόλις δύο εβδομάδες που βρίσκεται στον πάγκο του Εθνικού, έχει καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της ομάδας, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η τελευταία αποτέλεσε και το μεγάλο “μπαμ” της αγωνιστικής, αφού υπό την καθοδήγηση του, οι “κυανόλευκοι” υποχρέωσαν τον Απόλλωνα Πάτρας στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια. Τα πρώτα σημάδια γραφής είναι άκρως θετικά και όλα δείχνουν ότι τους Πειραιώτες περιμένουν καλύτερες ημέρες στη συνέχεια.