Όλα τα φαβορί για την άνοδο (πλην της Κύμης) έπεσαν στις… παγίδες της 16ης αγωνιστικής, καθώς δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις δύσκολες εκτός έδρας αποστολές τους. Μια αγωνιστική γεμάτη συγκινήσεις και συναρπαστικές αναμετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι συντάκτες του basketblog διαμόρφωσαν τους κορυφαίους της ημέρας. Αναλύτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο πρώτος σκόρερ της Α2 εξακολουθεί να… γαζώνει στα παρκέ με νέο “θύμα” του αυτή τη φορά τον πρωτοπόρο Φάρο Κερατσινίου. Ο έμπειρος γκαρντ πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο φετινό του βιογραφικό, πετυχαίνοντας 29 πόντους (10/11 β., 5/5 διπ., 3/7 τριπ.), ενώ είχε 6 ασ. και 2 κλ.

2. Γιάννης Κυριακόπουλος: Ένα από τα μυστικά της “τρελής” φετινής πορείας του Παγκρατίου είναι και το γεγονός ότι σε κάθε αγωνιστική έχει και διαφορετικό MVP. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του 32χρονου γκαρντ ο οποίος κόντρα στον Εθνικό έκανε το καλύτερο φετινό του ματς, προσφέροντας τα μέγιστα στην επίθεση. Αφού αξιοποίησε 13 φορές τους συμπαίκτες του με τελικές πάσες, σημείωσε και 20 πόντους (4/5 β., 2/6 διπ., 4/6 τριπ.)!

3. Βασίλης Αγγελακόπουλος: “Έσπασε” το σύστημα αξιολόγησης ο έμπειρος φόργουορντ στη σημαντική νίκη του Ψυχικού επί του Δούκα, καθώς τα σχεδόν άριστα στατιστικά του απέδωσαν 1187 π. Χάρη στην εξαιρετική του απόδοση, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του πήρε το “ροζ φύλλο”, με τον απολογισμό του να είναι εντυπωσιακός: 20 πόντοι με 3/3 β., 4/5 διπ., 3/3 τριπ., 10 ριμπ., 2 ασ. και 3 κλ.

4. Δημήτρης Χείλαρης: Ο φόργουορντ του Ηρακλήξ είναι σε διαρκή αγωνιστική άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες και στη τρίτη συνεχόμενη νίκη του “Γηραιού”, επί του Φίλιππου Βέροιας ήταν ο κορυφαίος του παρκέ. Με 25 π. (4/4 β., 3/4 διπ., 5/7 τριπ.), 3 ριμπ., 1 ασ., και 2 κλ., ήταν το καλύτερο “εργαλείο” του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

5. Γιώργος Δέλλιος: Εντυπωσιακός ήταν ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ του Πανερυθραικού στη νέα μεγάλη νίκη της ομάδας του, αυτή τη φορά επί του Προμηθέα Πατρών. Η συμβολή του στο νέο θρίαμβο των “ερυθρόλευκων” ήταν καθοριστική και με 19 πόνοτυς (3/8 β., 8/10 διπ.), 7 ριμπ. και 2 κλ., έκανε τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βασίλης Πλατής

Η Ευρώπη Πευκοχωρίου μας έχει… μπερδέψει φέτος με τους προπονητές της. Οι Καραμανλής – Ντολόπουλος που είχαν μέχρι πρόσφατα τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας, παραχώρησαν τη θέση τους τις τελευταίες δύο αγωνιστικές στον πολύπειρο Βασίλη Πλατή (παραμένοντας στο πλευρό του), ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Ο πολύπειρος κόουτς που βρίσκεται επί μια 10ετία στο Πευκοχώρι και θεωρείται από τις “σημαίες” του συλλόγου, είχε καθοριστική συμβολή στη βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας. Κόντρα στο Παγκράτι η Ευρώπη ήταν άκρως ανταγωνιστικό και λίγο έλειψε να πάρει μια μεγάλη νίκη, κάτι που κατάφερε τελικά το περασμένο Σάββατο στον “τελικό” με το Περιστέρι. Με την καθοδήγηση του Πλατή οι νεοφώτιστοι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της σωτηρίας και αν μη τι άλλο μπορούν να ελπίζουν, έστω και αν οι πιθανότητες είναι εις βάρος τους…