Συνεχίζει το επιτυχημένο του σερί ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος επικράτησε αυτή τη φορά του Απόλλωνα Πατρών και συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού. Από κοντά και ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε με άνεση του Ψυχικού και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή. Επικό φινάλε και νίκη για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων κόντρα στον Αμύντα. Πολύ σημαντική νίκη για την Καβάλα επί του Αμαρουσίου που συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Σημαντική νίκη και για τον Κόροιβο που επικράτησε της Καρδίτσας και παλεύει για την αποφυγή των playouts.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Τομς Λεϊμάνις (Κόροιβος): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό ταλαντούχο γκαρντ του Κοροίβου. Ο Λεϊμάνις αποτελεί τον “εγκέφαλο” της ομάδας τη φετινή σεζόν, προσπαθώντας τόσο να σκοράρει όσο κυρίως να “ταΐζει” με ασίστ τους συμπαίκτες του. Στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Καρδίτσα, ο Λετονός πόιντ γκαρντ σταμάτησε στους 16 πόντους με 5/5 δίποντα και 2/5 τρίποντα, πετυχαίνοντας το καλάθι που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ και είχε 2 ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα.

Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Ο άνθρωπος της στιγμής για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που έκρινε το τελικό σκορ κόντρα στον Αμύντα. Ο Κουκάς έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Νίκου στο “1” του Διαγόρα, όντας δύο από τους κορυφαίους πασέρ της κατηγορίας. Παρόλα αυτά, ο Κουκάς στον αγώνα με τον Αμύντα δεν έμεινε μόνο στις πάσες και τα κρίσιμα καλάθια, πέτυχε και το λέι απ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Συγκεκριμένα στα 2” πριν το φινάλε ο Κουκάς ευστόχησε στο λέι απ που δοκίμασε, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά ο Κουκάς μέτρησε 14 πόντους με 4/6 δίποντα και 2/5 τρίποντα, έχοντας παράλληλα 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Νίκος Χουχούμης (Καβάλα): Χαμηλό σχήμα σήμερα με τρία γκαρντ και τον Χουχούμη να είναι ο τρίτος της περιφέρειας. Η Καβάλα πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στο Μαρούσι που τις δίνει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Μπορεί ο Κουμλελής να ήταν αυτός που με το καλάθι του χάρισε τη νίκη στην ομάδα, όμως ο Χουχούμης είχε κρατήσει μέχρι τότε ζωντανή την Καβάλα για τη νίκη. Στον αγώνα του Σαββάτου ο νεαρός γκαρντ σταμάτησε στους 16 πόντους με 1/2 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 2/2 βολές, κατεβάζοντας και 5 ριμπάουντ ενώ είχε και 2 ασίστ, σε μία γεμάτη εμφάνιση.

Κώστας Κακαρούδης (Ηρακλής): Ο πλέον σταθερός παίκτης του Ηρακλή τη φετινή σεζόν. Ο Κακαρούδης έχει δομήσει με τον Ρουτκάουσκας το πιο δυνατό δίδυμο κάτω από το καλάθι στη φετινή Α2, έχοντας φυσικά και τους Σοκ και Πολυτάρχου να μοιράζουν τη μία ασίστ μετά την άλλη. Στον αγώνα με το Ψυχικό ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ σταμάτησε στους 22 πόντους με 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/5 βολές, έχοντας και 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, έχοντας ακόμα μία μεστή εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νικαίας): Απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια και τους αιθέρες ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ. Ο Μαυροκεφαλίδης δείχνει αγώνα με τον αγώνα την κλάση του και το επίπεδο στο οποίο ανήκει και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο παίκτης που θα τον “φθείρει” επιθετικά. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών ο “ψηλός” του Ιωνικού πέτυχε ένα ακόμα double double με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ, έχοντας ισάριθμα κλεψίματα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Ντίνος Καλαμπάκος (Χαρίλαος Τρικούπης):

 Ο Χαρίλαος Τρικούπης ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατό πιο γρήγορα και ει δυνατό την αποφυγή των playouts. Η έλευση του Ντίνου Καλαμπάκου όχι μόνο ξεκόλλησε την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις, αλλά την έκανε να ονειρεύεται ακόμα και… playoffs. Στον τελευταίο αγώνα με την Καστοριά η ομάδα του Μεσολογγίου κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και κρατώντας το σκορ χαμηλά, πανηγύρισε την 7η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει την εικόνα της ομάδας και πήρε τη χτεσινή μάχη.