Τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του πρωταθλήματος και τη 2η ευρύτερη στην ιστορία της Α2 σημείωσε ο Τρίτωνας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής με το 131-51 επί του Οίακα Ναυπλίου. Παράλληλα, δε, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κατέγραψε και αυτός μία από τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις στην κατηγορία, με τους 51 πόντους που έβαλε.

Το παιχνίδι στο κλειστό του Στρέφη και αυτό που διεξήχθη μία ημέρα νωρίτερα από τα υπόλοιπα στο Χαϊδάρι (11/2), ήταν τα μόνα της αγωνιστικής που εξελίχθηκαν σε περιπάτους. Στα υπόλοιπα τέσσερα ματς τόσο το Ψυχικό και ο Χαρίλαος Τρικούπης (εκτός έδρας), όσο και οι Πανερυθραϊκός, Φίλιππος Βέροιας (εντός έδρας), δυσκολεύτηκαν μέχρι να πάρουν το πολυπόθητο ροζ φύλλο.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 16ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Γιώργος Κουκάς (Ψυχικό)

Ο 36χρονος πόιντ γκαρντ χρειάστηκε να κάνει… υπερωρίες, προκειμένου το Ψυχικό να αποδράσει με το “διπλό” από το Μετς. Ο Κουκάς έπαιξε 42’01’’ στην πιο παραγωγική φετινή του εμφάνιση, καθώς πέτυχε 19 πόντους (με 3/5 βολές, 2/2 δίποντα, 4/12 τρίποντα), μοίρασε 11 ασίστ και είχε ακόμα 1 ριμπάουντ και 3 λάθη, αλλά και +18 στο σύστημα αξιολόγησης. Οι πόντοι, οι ασίστ, τα εύστοχα τρίποντα και τα λεπτά συμμετοχής αποτελούν φετινά ρεκόρ για τον Κουκά στην Α2.

2. Κώστας Ευστρατίου (Πανερυθραϊκός)

Την καλύτερή του εμφάνιση στην Α2 πραγματοποίησε ο 23χρονος γκαρντ στο κλειστό “Στέλιος Καλαϊτζής”. Ο Ευστρατίου σημείωσε 22 πόντους με 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 0/1 βολή, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκλεψε μία φορά τη μπάλα και υπέπεσε σε 3 λάθη σε 30 λεπτά, οδηγώντας τον Πανερυθραϊκό στη νίκη επί του Αμύντα. Ο Ευστρατίου ήταν επίσης clutch, καθώς έβαλε οκτώ από τους τελευταίους εννέα πόντους της ομάδας του στο καθοριστικό 11-0 που έκανε μετά το 35’, ενώ είχε και +25 στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Δημήτρης Χείλαρης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο οδηγός του Χαρίλαου Τρικούπη σε μία νίκη. Ο 31χρονος φόργουορντ δεν ήταν μόνο ο 1ος σκόρερ της ομάδας του Μεσολογγίου (με 20 πόντους) στον Άγιο Θωμά. Ήταν επίσης και αυτός που έβαλε το νικητήριο τρίποντο 28’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, “σπάζοντας” την ισοπαλία (74-77). Ο Χείλαρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4/5 βολές, 2/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 30’32’’ και +19 στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Miljan Drekalovic (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ ήταν καθοριστικός στη σπουδαία νίκη του Φίλιππου Βέροιας επί της Καβάλας με 59-54. Ο Drekalovic σημείωσε εννέα πόντους με τρία τρίποντα στο 4ο δεκάλεπτο και βοήθησε την ομάδα του να κάνει επιμέρους σκορ 19-10 στην περίοδο. Είχε συνολικά 16 πόντους με 4/7 τρίποντα, 2/7 δίποντα, 0/2 βολές, καθώς και 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη στα 34’42’’ που πάτησε το παρκέ της αίθουσας “Δημήτρης Γκίμας”.

5. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Τρίτωνας)

Επιδόσεις σαν αυτές του Μαυροκεφαλίδη δεν τις συναντάς συχνά. Ανεξάρτητα λοιπόν από το ηθικό ζήτημα που εγείρει η συγκεκριμένη εμφάνιση και το αν “έπρεπε” να την κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο 37χρονος σέντερ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πεντάδα της αγωνιστικής. Πολύ απλά διότι τελείωσε το ματς με 51 πόντους, 5/5 βολές, 11/18 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 21 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 τάπες, 1 λάθος και +67 στο σύστημα αξιολόγησης σε 38’27’’ συμμετοχής.

Προπονητής: Ηλίας Μούτσιος (Χαρίλαος Τρικούπης)

Αθόρυβα αλλά σταθερά ο Χαρίλαος Τρικούπης ανεβαίνει διαρκώς θέσεις στη βαθμολογία της Α2. Η ομάδα του Ηλία Μούτσιου έφτασε αισίως τις έξι νίκες στους τελευταίους επτά αγώνες, βρίσκεται στο κατώφλι της πρώτης πεντάδας και μοιάζει να έχει αφήσει για τα καλά πίσω της το αρχικό 1-4 στο πρωτάθλημα. Στο κλειστό του Αγίου Θωμά ίσως και να πέτυχε την πιο σημαντική φετινή νίκη της, δείχνοντας ενδεχομένως ότι τα καλύτερα έρχονται…

here

Click here