Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο β΄ γύρος, με τις εκτός έδρας νίκες των Εθνικού και Αμαρουσίου να ξεχωρίζουν. Το Περιστέρι συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις, ο Παπάγου και ο Αμύντας συνέχισαν με νίκες, ενώ δύσκολα αλλά νικηφόρα ολοκλήρωσαν τις εκτός έδρας αποστολές τους Ηρακλής και Χολαργός.

Οι κορυφαίοι της ημέρας:

1. Κίκι Κλαρκ: Μπορεί ο αντίπαλος (ΑΕΛ) να μην προσφέρονταν για υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως ο Αμερικάνος γκαρντ του Περιστερίου ήταν… εξωπραγματικός. Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, σημείωσε 32 πόντους σε 29 λεπτά αγώνα, σουτάροντας μόλις ένα δίποντο (1/1). Με 10/15 τρίποντα, έκανε ατομικό ρεκόρ για φέτος και έβαλε την υπογραφή του στην 16η συνεχόμενη νίκη των “κυανοκίτρινων”.

2. Χρήστος Ντακούλιας: Τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του Αρκαδικού για το Μαρούσι, με τον 29χρονο γκαρντ να ξεχωρίζει με την απόδοση του, αποτελώντας μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι. Το στατιστικό του έγραψε 19 πόντους με (6/6 β., 5/10 διπ., 1/5 τριπ.), ενώ προσέφερε στην ομάδα του και 4 ασ., 1 κλ.

3. Σπύρος Διαμαντόπουλος: Διανύει την πιο ώριμη ίσως σεζόν της καριέρας του. Σε μια ομάδα που δεν εξαρτάται από κανένα παίκτη, αλλά από τη δυναμική του συνόλου, καταφέρνει να ξεχωρίζει. Στη νίκη επί του Ψυχικού που κρατάνε τον Αμύντα σε… τροχιά πλέι οφ, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 16 πόντους (4/4 β., 3/3 διπ., 2/5 τριπ.), 4 ριμπ., 1 ασ. και 945 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Νίκος Τσούτσος: Η εμπειρία και η ποιότητα του τον καθιστά πολύτιμο για τον Εθνικό, ενώ με τον Συμεωνίδη στην άκρη του πάγκου δείχνει να απογειώνεται… Οι Πειραιώτες πήραν σπουδαίο “διπλό” στη Καστοριά, με τον 36χρονος φόργουορντ να τελειώνει το παιχνίδι με 27 πόντους (3/4 διπ., 7/11 τριπ.), 2 ριμπ. και 3 ασ.

5. Πέτρος Μελισσαράτος: Είναι βάση αριθμών ο κορυφαίος ψηλός της κατηγορίας και έχει πάρει στις… φαρδιές πλάτες του τον Παπάγου. Κόντρα στον Δούκα, ο σέντερ των “στρατηγών” ήταν για ακόμη μια φορά εκπληκτικός, καθώς τίναξε το σύστημα αξιολόγησης στον… αέρα (1.126 μονάδες). Και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού πέτυχε ένα απίστευτο double double με 30 πόντους (6/9 β., 12/17 διπ.) και 17 ριμπάουντ! Προσέφερε επίσης 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα που είναι και η.. σπεσιαλιτέ του.

Προπονητής της αγωνιστικής – Κώστας Κεραμιδάς: Χωρίς να διαθέτει ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια, το Μαρούσι αποδεικνύεται πολύ σκληρό καρύδι. Μετά την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στη Λάρισα, ήρθε στο “καπάκι” το “διπλό” στη Τρίπολη, σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για να δείξει ότι οι “κιτρινόμαυροι” επέστρεψαν στην Α2 με διάθεση να μείνουν… Ο διεθνής προπονητής τους (είναι και τεχνικός της Εθνικής Γυναικών), μπορεί να είναι καινούργιος στην Α2, όμως η εμπειρία του ξεχειλίζει και είναι πολύτιμη για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Μέσα σε 3 χρόνια, ο Κεραμιδάς ανέβασε το Μαρούσι από τη Γ΄ Εθνική στην ανώτερη Εθνική κατηγορία και με την σοβαρότητα που τον διακρίνει την οδηγεί σε σίγουρα μονοπάτια.