Οι πρωτοπόροι πέρασαν με καλό βαθμό τις… εξετάσεις της 17ης αγωνιστικής ενώ οι “μικροί” κατάφεραν να πετύχουν σπουδαίας σημασίας νίκες οι οποίες διατηρούν “ζωντανό” το ενδιαφέρον και για τη “μάχη” της σωτηρίας. Οι κορυφαίοι του περασμένου Σαββάτου (13/2) σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Νεκτάριος Μάρουσιτς: Βαθμολογική ανάσα πήραν οι Μαχητές Δόξας Πεύκων με τη νίκη επί του εξαιρετικού φέτος Πανερυθραικού. Ο 25χρονος γκαρντ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Απολογισμός: 18 πόντοι (3/4 β., 3/5 διπ., 3/6 τριπ.), 3 ριμπ. και 5 ασ.

2. Νίκος Πέττας: Με την εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του οδήγησε τον Προμηθέα Πατρών στην επιστροφή του στις επιτυχίες και τη διατήρηση του σε τροχιά πλέι οφ. Κόντρα στη Λιβαδειά ήταν απλά υπέροχος, πετυχαίνοντας 21 πόντους (3/3 β., 9/13 διπ.), ενώ είχε 7 ριμπ., 1 ασ. και 2 κλ.

3. Νίκος Αγγελόπουλος: Ο Φάρος φώναξε και πάλι “παρών” και με την άνετη νίκη επί του Παγκρατίου παρέμεινε στη κορυφή της βαθμολογίας. Για να κλείσει η παρένθεση των δύο ηττών είχε καθοριστική συμβολή ο 32χρονος φόργουορντ ο οποίος με 14 πόντους (5/5 β., 3/3 διπ., 1/4 τριπ.) και 4 ριμπ., 1 ασ. ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Κερατσινίου.

4. Ρόμπερτ Γκίλχριστ: Πολύτιμη παρουσία σε άμυνα και επίθεση από τον 25χρονος πάουερ φόργουορντ του Περιστερίου, ο οποίος αποτέλεσε την “κολώνα” της ομάδας του στη νίκη επί του Ψυχικού, η οποία κράτησε ζωντανή τη “φλόγα” της παραμονής. Απολογισμός: 15 πόντοι (3/5 β., 6/10 διπ.), 11 ριμπ., 2 λθ., 1 ασ., 1 κλ, 3 κοψ.

5. Ματέο Κέτζο: “Έσπασε” το σύστημα αξιολόγησης (1.214 μονάδες) ο σέντερ της Δόξας Λευκάδας στη νίκη επί του Ηρακλή. Στη καλύτερη φετινή του παρουσία, κατάφερε σε 19 λεπτά συμμετοχής να πετύχει 18 πόντους με σχεδόν άριστα στατιστικά (5/5 β., 5/8 διπ., 1/2 τριπ.). Κέρδισε τις περισσότερες “μάχες” κάτω από τα καλάθια (10 ριμπ.), ενώ προσέφερε και 1 ασίστ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Νίκος Καραγιάννης

Το Περιστέρι είναι “εδώ” και το απέδειξε με τη νίκη (68-55) του επί του ανεβασμένου τις τελευταίες αγωνιστικές Ψυχικού. Ο έμπειρος κόουτς οδήγησε τους “κυανοκίτρινους” σε μια σπουδαία επιτυχία, καταφέρνοντας να σταματήσει τα ατού του αντιπάλου, ενώ πήρε το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε. Χαρακτηριστικό είναι ότι 5 παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Το γεγονός ότι το Περιστέρι πέρασε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στο Νίκο Καραγιάννη…