1. Ιβάν Βουκαντίνοφ: Η Λιβαδειά συνέχισε τη… τρελή της πορεία με ένα δεύτερο σερί “διπλό” (είχε προηγηθεί του Ψυχικού) στη Βέροια. Τη… σκυτάλη από τον Γκαγκαλούδη στο σκοράρισμα πήρε αυτή τη φορά ο έμπειρος Σέρβος γκαρντ, ο οποίος έκανε… όργια στη νίκη επί του Φίλιππου. Με την εμπειρία και την ποιότητα του αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της νέας σπουδαίας επιτυχίας των Βοιωτών. Απολογισμός: 19 πόντοι (8/13 διπ., 1/2 τριπ.), 6 ριμπ., 3 ασ., 1 κλ., 3 κοψίματα!

2. Αλέξης Κυρίτσης: Η παρουσία του αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ποιότητας για την Δόξα Λευκάδας. Ο έμπειρος άσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ευρείας νίκης επί του Ψυχικού, η οποία διατήρησε ζωντανή την ελπίδα της ανόδου. Μεγάλη η προσφορά του σε άμυνα και κυρίως σε επίθεση όπου πέτυχε 25 πόντους (7/9 β., 9/13 διπ.), ενώ είχε και 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

3. Νίκος Κόκκαλης: Δεν είναι τυχαίο ότι όποτε ο 29χρονος φόργουορντ πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Αετός κερδίζει και μάλιστα με μεγάλα σκορ. Το ίδιο έγινε και στο καθοριστικής σημασίας παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο ο Κόκκαλης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις αστοχόντας μόλις σε δύο σουτ! Συγκεκριμένα είχε 23 πόντους με 1/1 β., 11/12 διπ. και 0/1 τριπ., ενώ προσέφερε στην ομάδα του Βαγγέλη Μάγειρα και 3 ριμπ., 1 ασ., “γράφοντας” συνολικά 901 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Γιάννης Λιανός: Παλιά καραβάνα στην Α2, ο 29χρονος φόργουορντ έχει πάρει από το… χεράκι τον ΟΦΗ τις τελευταίες αγωνιστικές και τον οδηγεί με ασφάλεια στη σωτηρία. Στην πολύτιμη νίκη επί του Εθνικού ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους (7/10 β., 7/12 διπ., 2/7 τριπ.), ενώ η στατιστική έγραψε και 6 ριμπ., 2 ασ.

5. Μιχάλης Περράκης: Μπορεί ο Σακελλαρίου να έβαλε 3/3 τρίποντα όταν το Παγκράτι πέρασε μπροστά, ο Μπρόζος να προσέφερε τα μέγιστα και ο Γιαννακόπουλος να “πυροβόλησε” ως συνήθως το αντίπαλο καλάθι, όμως στη πολύτιμη νίκη του Λαυρίου επί των “ροσονέρι” την παράσταση έκλεψε ο Περράκης. Ο 28χρονος είναι ίσως ο καλύτερος ψηλός σουτέρ του πρωταθλήματος και το απέδειξε με την τρομερή ευστοχία του από την γραμμή των 6.75. Απολογισμός 17 πόντοι με (1/2 διπ., 5/6 τριπ.), 4 ριμπ. και 1 ασ. Η προσφορά του έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο και μετά τον τραυματισμό του Γιαννακόπουλου, είχε 4/4 τρίποντα “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τη νίκη για το Λαύριο.

RisingStar – Γιώργος Μαυρογιάννης: Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νίκη Βόλου, πέρσι αγωνίστηκε στους Ικάρους Σερρών και φέτος στον ΟΦΗ κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Παρά τα 22 του χρόνια είναι ένας ωριμότατος γκαρντ και έχει εξελιχθεί σε ένα βασικό “εργαλείο” για τον ΟΦΗ, με ενεργή συμμετοχή στις νίκες της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη σεζόν. Κόντρα στον Εθνικό ο νεαρός άσος είχε 9 πόντους (3/4 διπ., 1/3 τριπ.), σε 32 λεπτά συμμετοχής ενώ έκανε αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά στον αμυντικό τομέα.

Προπονητής της αγωνιστικής – Φώτης Τακιανός

Όταν μια ομάδα είναι απλήρωτη για μήνες, απέχει από τις προπονήσεις, αντιμετωπίζει ένα “βουνό” αγωνιστικά προβλήματα και παρ’ όλα αυτά διαπρέπει στο παρκέ, τότε ο προπονητής της είναι… μάγκας. Ο Μακεδόνας κόουτς έχει καταφέρει να κρατήσει ενωμένους τους παίκτες του, παίρνοντας σε κάθε αγώνα το καλύτερο από τον καθένα και του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της νίκης επί του Εθνικού, που ουσιαστικά φέρνει τους Κρητικούς “αγκαλιά” με την σωτηρία.