Η επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή ήταν γεμάτη με συναρπαστικές αναμετρήσεις και η επιλογή των κορυφαίων της 18ης αγωνιστικής δεν ήταν εύκολη. Μετά από… πολύωρη σύσκεψη η συντακτική ομάδα του basketblog κατέληξε στους:

1. Γιώργος Κουκάς: H νίκη του Δούκα στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή ήταν ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Το σπουδαίο “διπλό” της ομάδας του Αμαρουσίου είχε την… υπογραφή του Γιώργου Κουκά. Ο 30χρονος γκαρντ έκανε… όργια στη παράταση και με καθοριστικά καλάθια έγειρε τη πλάστιγγα της νίκης υπέρ του Δούκα. Η υπερπολύτιμη προσφορά του ήταν 17 πόντοι (6/7 β., 1/2 διπ., 3/6 τριπ.), 1 ριμπ., 7 ασ. και 1 κλ.).

2. Αντώνης Μάντζαρης: Το νικητήριο τρίποντο στο ντέρμπι με τον Φάρο θα το θυμάται για πολύ καιρό ο γκαρντ του Εθνικού όπως και οι φίλοι της ομάδας. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που τον κατατάσσει στους κορυφαίους, καθώς με τη συνολική του παρουσία βοήθησε τα μέγιστα το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη τόσο από πλευράς ουσίας όσο και γοήτρου. Απολογισμός: “16 πόντους (3/4 β., 2/5 διπ., 3/4 τριπ.), 3 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.

3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Η ποιότητα του είναι γνωστή σε όλους, όμως στο ντέρμπι με τον Εθνικό έδειξε ότι διαθέτει και… πνευμόνια. 45 ολόκληρα λεπτά στο παρκέ σε ένα ματς που κρίθηκε στη παράταση, δεν σταμάτησε να… βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι, όμως 28 του πόντοι (11/12 β., 7/10 διπ., 1/4 τριπ.), δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στον Φάρο. Η στατιστική του κατέγραψε και 3 ριμπ., 2 λθ., 1 ασ., 1 κλ.

4. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Με μια πρώτη ματιά οι 9 πόντοι του (1/2 β., 4/7 διπ.) δεν είναι δα και κάποιο μεγάλο κατόρθωμα, όμως επειδή το basketblog βρέθηκε στο Μετς, “είδε” τον Αγγλοβόσνιο σέντερ του Προμηθέα να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της σημαντικής εκτός έδρας νίκης επί του Παγκρατίου. Παίζοντας μόνος του κάτω από τα καλάθια (ο Πάνος δεν αγωνίστηκε), κατάφερε να νικήσει στις περισσότερες “μάχες” τους αντίπαλους ψηλούς (11 ριμπ.), έπαιξε “σκυλίσια” άμυνα και συνέβαλε τα μέγιστα να μείνει στους 59 πόντους μία από τις καλύτερες επιθέσεις της Α2.

5. Σταύρος Τουντζιαράκης: Ο σέντερ της Κύμης πρόσθεσε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στο βιογραφικό του και απέδειξε γιατί συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους ψηλούς της κατηγορίας. Κόντρα στη Δόξα Λευκάδας κατάφερε να πετύχει “double – double” με 17 πόντους (3/7 β., 7/10 διπ.) και 15 ριμπάουντ, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου. Είχε επίσης 2 ασ., 2 κλ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Συμεωνίδης

Στην πρώτη χρονιά της καριέρας του στην Α2, έχει πέσει από την αρχή στα… βαθιά όμως δείχνει ότι ξέρει καλό κολύμπι. Ο τεχνικός ηγέτης του Δούκα έχει συμβάλει τα μέγιστα στην μεταμόρφωση προς το καλύτερο της ομάδας του Αμαρουσίου η οποία μετρά τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με αυτή του περασμένου Σαββάτου στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή να είναι ίσως η σημαντικότερη μέχρι στιγμής. Σε ένα ματς με τη… πλάτη στο τοίχο και χωρίς τον ηγέτη Αλέξη Κυρίτση, κοουτσάρισε άψογα την ομάδα και πήρε από όλους τους παίκτες του το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.