1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Μπορεί ένας παίκτης να αλλάξει την μοίρα μιας ομάδας; Αν πρόκειται για τον “Γκάγκα”, τότε η απάντηση είναι… ναι! Ο πολύπειρος γκαρντ μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τους Βοιωτούς από τον Δεκέμβρη και μετά και αν είχε έρθει νωρίτερα στην ομάδα τότε η Α.Ε.Λ. θα “χτυπούσε” μέχρι και άνοδο… Τελευταίο “θύμα” του η Δόξα Λευκάδας, την οποία “σμπαράλιασε” με 30 πόντους (7/9 β., 7/7 διπ., 3/10 τριπ.). Το… νταμπλ ντάμπλ είναι πλέον συνηθισμένη υπόθεση για τον Γκαγκαλούδη, ο οποίος είχε επίσης 10 ασίστ και δέκα κερδισμένα φάουλ.

2. Βαγγέλης Σακελλαρίου: Αποτελεί έναν από τους κινητήριους φετινούς μοχλούς του Λαυρίου και βασικό συντελεστή της τρομερής πορείας της ομάδας. Ο πρώτος σκόρερ των “κυανοκίτρινων” και δεύτερος του πρωταθλήματος πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στη νίκη επί του Ψυχικού, ενώ η εν γένει παρουσία του ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετική, σημειώνοντας 19 πόντους (2/2 β., 4/7 διπ., 3/8 τριπ.), 4 ενώ είχε 4 ριμπ., και 2 ασίστ.

3. Θόδωρος Ονάσλογλου: Ο Ηρακλής επέστρεψε στις νίκες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με την επικράτηση επί του Ερμή Λαγκαδά. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν αποτελεσματικότατος κόντρα στην παλιά του ομάδα την οποία “κάρφωσε” με 20 πόντους, (2/4 β., 3/4 διπ., 4/8 τριπ.), κάνοντας ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

4. Τόλης Κουτρούλιας: Τα έχουμε πει δεκάδες φορές για το “φαινόμενο Κουτρούλια”, ο οποίος παραμένει “καταλύτης” για το Παγκράτι. Στη νίκη επί του Αετού που ουσιαστικά σήμανε την εξασφάλιση της παραμονής για τους “ροσονέρι”, ο αειθαλής φόργουορντ/σέντερ ήταν εκπληκτικός καθώς κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Πέτυχε 18 πόντους (2/4 β., 8/11 διπ.), ενώ είχε 9 ριμπάουντ, 2 κλ. και 3 μπλοκ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Έκανε από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια με τη φανέλα του Αρκαδικού και τίξανε στον… αέρα το tendex με 1041 μονάδες αξιολόγησης. Κόντρα στον ΟΦΗ, την μέχρι πέρσι ομάδα του, ο Σέρβος σέντερ ήταν… σεληνιασμένος στην επίθεση καθώς πέτυχε 27 πόντους με σχεδόν άριστα στατιστικά (7/7 β., 10/13 διπ.), ενώ προσέφερε και 7 ριμπάουντ στους Αρκάδες.

Rising Star – Γιώργος Μαυρογιάννης: Έχει κερδίσει από το ξεκίνημα της σεζόν την εμπιστοσύνη του Φώτη Τακιανού και φροντίζει κάθε Σάββατο να τον δικαιώνει. Ο 22χρονος γκαρντ πραγματοποίησε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση, παρά την ήττα του ΟΦΗ στη Τρίπολη από τον Αρκαδικό. Αγωνίστηκε 34 λεπτά, όπου είχε εξαιρετική παρουσία τόσο στην επίθεση (10 πόντους με 3/6 β., 2/4 διπ. , 1/1 τριπ.), όσο και στην άμυνα όπου ως συνήθως έκανε πολύ “βρώμικη” και αφανή δουλειά…

Προπονητής της αγωνιστικής – Χρήστος Σερέλης

Το Λαύριο έχει βγει στον… αφρό τις τελευταίες εβδομάδες και πλέον όλοι ασχολούνται με την ομάδα των Ανατολικών Προαστίων της Αθήνας, αφού έχει μπει “σφήνα” στα λεγόμενα φαβορί και διεκδικεί πλέον με αξιώσεις το… όνειρο της ανόδου. Ο Χρήστος Σερέλης έχει συνδυάσει το όνομα του με τους “κυανοκίτρινους” καθώς δουλεύει άοκνα και αθόρυβα εδώ και πολλά χρόνια και επιτέλους αρχίζει να γεύεται τους καρπούς των κόπων του. Ακόμη μία μεγάλη νίκη προστέθηκε στο παλμαρέ του έμπειρου κόουτς με το “διπλό” στο Ψυχικό και αν τελικά το Λαύριο καταφέρει το “θαύμα”, τότε αυτό θα οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό και στις δικές του ικανότητες. Ο Σερέλης αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι παρά την κρίση, η παραγωγή πολύ καλών προπονητών στην Ελλάδα δεν έχει πέσει στο ελάχιστο και όποιος αμφιβάλει γι’ αυτό ας παρακολουθήσει λίγο την Α2…