Ο Φίλιππος Βέροιας σημείωσε τη νίκη της (εμβόλιμης) 18ης αγωνιστικής την Τετάρτη (23/2) επί του Αμύντα με 66-63. Χρειάστηκε απλά (sic) ένα σερί 8-0 στα τελευταία 12,9 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και ένα τρελό τρίποντο του Γιώργου Γαρέζου πίσω από το κέντρο του γηπέδου!

Τι άλλο είδαμε στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής; Τον Τρίτωνα να καταβάλει σχετικά εύκολα την Ελευθερούπολη, το Μαρούσι να επιβιώνει στη μεγάλη μάχη με την Καβάλα, την Καρδίτσα και τον Κόροιβο να φεύγουν με “διπλά” από την Αθήνα και το Ψυχικό και τον Χαρίλαο Τρικούπη να πετυχαίνουν τις πιο εύκολες νίκες της ημέρας. Είδαμε επίσης και το fair play της χρονιάς από τον Γιάννη Μπουρούση

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 18ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Μιχάλης Πολυτάρχου (Ψυχικό)

Ο 39χρονος γκαρντ έσυρε το χορό των τρίποντων στο Χαϊδάρι. Το Ψυχικό ευστόχησε συνολικά σε 21 σουτ πίσω από τα 6,75μ. στην άνετη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου με 114-66 και ο Μιχάλης Πολυτάρχου έβαλε έξι από αυτά. Συνολικά είχε απολογισμό 20 πόντους, 2/2 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και +32 στο σύστημα αξιολόγησης σε μόλις 21’40’’.

2. Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Κόροιβος)

Δύο παίκτες οδήγησαν τον Κόροιβο στο “διπλό” του Μετς. Ο ένας ήταν ο Νίκος Παπαρέγκας. Ο άλλος ήταν ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος. Ο 24χρονος γκαρντ πρόσθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα του Κόροιβου, καθώς πέτυχε 19 πόντους με 2/2 βολές, 4/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα και είχε ακόμα 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο στα 35’17’’ που αγωνίστηκε. Είχε επίσης και το καλύτερο νούμερο της αναμέτρησης στο efficiency (+22).

3. Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν χρειαζόταν να πάει πλήρης στο Ναύπλιο, για να νικήσει εύκολα τον Οίακα. Όχι με τέτοιον Παπαδιονυσίου. Ο 30χρονος σμολ φόργουορντ δημιούργησε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων σε επίπεδο Α2, με τους 31 πόντους που έβαλε στο Ναύπλιο, έχοντας μάλιστα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας: 3/4 βολές, 11/13 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Ο Παπαδιονυσίου είχε επίσης 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κόψιμο σε 34’08’’, αλλά και +37 στο σύστημα αξιολόγησης, την καλύτερη επίδοση ολόκληρης της 18ης αγωνιστικής.

4. Γιώργος Γαρέζος (Φίλιππος Βέροιας)

Όταν σημειώνεις τέτοιο νικητήριο σουτ, τότε δικαιούσαι αυτομάτως μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. Ο φόργουορντ του Φίλιππου δεν έβαλε βέβαια μόνο το νικητήριο buzzer beater τρίποντο από απόσταση 20 μέτρων στη Βέροια. Πέτυχε συνολικά 12 πόντους με 4/4 βολές, 1/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε ακόμα 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και την καλύτερη επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης (+16) μεταξύ όλων των παικτών που πάτησαν το παρκέ.

5. Πέτρος Μελισσαράτος (Τρίτωνας)

Ο 28χρονος σέντερ ήταν το… τανκ του Τρίτωνα στη νίκη επί της Ελευθερούπολης με 84-75. Ο Πέτρος Μελισσαράτος πέτυχε 21 πόντους με 4/4 βολές, 7/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκοψε ένα σουτ στα 23’22’’ που αγωνίστηκε, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο σέντερ του Τρίτωνα βοήθησε την ομάδα του να κυριαρχήσει κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ είχε και +26 στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι ήταν η ομάδα που επιβίωσε στο πιο συναρπαστικό και ισορροπημένο παιχνίδι της αγωνιστικής, ξεπερνώντας παράλληλα και την αποχώρηση του καλύτερου παίκτη του (Στασινός) από το 1ο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ με οκτώ πόντους διαφορά στο 32’ (45-53) και με 60-64 στο 37’, βλέποντας κατάφατσα την 3η σερί ήττα. Στο τέλος έδειξε πάντως χαρακτήρα και πήρε μία σημαντική νίκη.

Poll Maker

Polls