Τα “διπλά” είχαν την τιμητική τους στην 18η αγωνιστική, με αυτά των Χολαργού, Εθνικού, Λευκάδας και Ηρακλή να ξεχωρίζουν.

Οι κορυφαίοι της ημέρας:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Χάρμα οφθαλμών ήταν ο πολύπειρος γκαρντ στην πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Παπάγου. Ο 40χρονος άσσος συνδύασε σκορ και ουσία, καθώς σημείωσε 21 πόντους (3/4 β., 3/4 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ είχε 6 ασίστ, 3 ριμπ. και κανένα λάθος σε 30 λεπτά αγώνα.

2. Αντώνης Μάντζαρης: Σίγουρα ο Αρκαδικός δεν μπορεί να θεωρηθεί μέτρο σύγκρισης για το αήττητο Περιστέρι και η άνετη νίκη του ήταν αναμενόμενη. Δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητη η τρομερή εμφάνιση του αρχηγού του. Ο έμπειρος γκαρντ σαν άλλος… Κίκι Κλαρκ, σημείωσε 23 πόντους με το εκπληκτικό ποσοστό των 7-8 τρίποντα και 1/2 δίποντα.

3. Πάρης Μάρτζος: Ο 33χρονος φόργουορντ αποτέλεσε την βασικότερη επιθετική αιχμή του Εθνικού στην εκτός έδρας νίκη επί του Ψυχικού, που ήταν η 5η σερί των Πειραιωτών. Ο απολογισμός του έμπειρου άσσου ήταν 18 πόντοι (3/3 β., 6/7 διπ., 1/5 τριπ.) και 5 ριμπάουντ.

4. Αλέξης Ράπτης: Μία από τι καλύτερες φετινές του εμφανίσεις έκανε στον Υμηττό ο έμπειρος φόργουορντ. Με 19 πόντους (1/5 β., 9/10 διπ.) και 7 ριμπάουντ, βοήθησε τα μέγιστα τη Δόξα Λευκάδας να επιστρέψει στις επιτυχίες νικώντας τον Αμύντα και έτσι να παραμείνει στην διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ.

5. Νίκος Παπανικολάου: Με ένα εντυπωσιακό double double σφράγισε την εκπληκτική παρουσία του στο πολύ μεγάλο “διπλό” του Χολαργού στη Πάτρα ο 33χρονος φόργουορντ/σέντερ. Με 22 πόντους (6/7 βολές, 5/6 διπ., 2/6 τριπ.) και 11 ριμπ.), αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της νέας επιτυχίας του Χολαργού και μάλιστα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση.

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Συμεωνίδης: Η αλλαγή στην αγωνιστική εικόνα και την ψυχολογία του Εθνικού από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία ο Συμεωνίδης είναι εκπληκτική. 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετράνε οι Πειραιώτες, με τελευταία αυτή μέσα στο Ψυχικό, μία από τις δυνατές έδρες του πρωταθλήματος. Ο κόουτς των “μπλε” δείχνει να έχει “κερδίσει” όλους τους παίκτες του και δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε νίκη υπάρχει και διαφορετικός διακριθέντας. Έχει δώσει ταυτότητα στο παιχνίδι της ομάδας και από εκεί που έδειχνε να βουλιάζει στις τελευταίες θέσεις, όχι μόνο έχει μπει σε τροχιά οριστικής εξόδου από τη ζώνη των πλέι άουτ, αλλά θέτει υποψηφιότητα ακόμη και για τα πλέι οφ.