Κύμη, Περιστέρι, Δόξα Λευκάδας και Προμηθέας Πατρών ήταν από τους πρωταγωνιστές της 19ης αγωνιστικής και ανάλογα διαμορφώθηκε – σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog – η λίστα με τους κορυφαίους, με τους “ψηλούς” να έχουν τη τιμητική τους. Αναλυτικά:

1. Διονύσης Σκουλίδας: Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Περιστερίου, ο οποίος διέπρεψε στη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Ηρακλή. Ο νεαρός άσσος πήρε επάνω του πολλές επιθέσεις και σημείωσε 18 πόντους (5/5 β., 2/2 διπ., 3/9 τριπ.), σπρώχνοντας τους “κυανοκίτρινους” στη κατάκτηση του “δίποντου”. Προσέφερε επίσης 1 ασ. και 1 κλ.

2) Ματέο Κέντζο: Ένας παίκτης – πολυεργαλείο, ο οποίος αγωνίζεται από τη θέση του σέντερ, μέχρι και “τριάρι”, όπως τον έχει καθιερώσει φέτος ο Φώτης Τακιανός. Ο 31χρονος Κροάτης ήταν απλά… καθοριστικός στη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Πανερυθραικού. Εκτός της εξαιρετικής στατιστικής του (21 πόντοι με 3/3 β., 6/9 διπ., 2/3 τριπ.) 11 ριμπ., 1 ασ. και 1124 μονάδες στο σύστημα αξιολόγοσης) πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο στο τέλος του αγώνα “κόβοντας” την όρεξη της Ερυθραίας που εκείνη τη στιγμή είχε προσπεράσει με 66-67.

3. Πέτρος Νοέας: Για να πάρει τη νίκη επί του Εθνικού που τον κράτησε “ζωντανό” στη διεκδίκηση της ανόδου, ο Προμηθέας χρειάστηκε την πολύτιμη συμβολή του Έλληνα φόργουορντ. Ο Νοέας πρόσθεσε ακόμη μια ουσιαστική εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας 19 πόντους (5/5 διπ., 3/7 τριπ.), 5 ριμπ., 6 ασ., 1 κλ. και 3 κοψίματα.

4. Σταύρος Τουντζιαράκης: Για ακόμη μια αγωνιστική ο “πύργος” της Κύμης έκανε ένα σχεδόν άριστο παιχνίδι. Μπορεί να μην είχε μεγάλη αντίσταση κάτω από τα καλάθια στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Δούκα, όμως τα στατιστικά του ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακά καθώς… έσπασε το σύστημα αξιολόγησης που έγραψε 1028 μονάδες. Συνολικά είχε 19 πόντους με 7/9 διπ., 6/8 τριπ., 17 ριμπ., 3 ασ. και 2 κλ.

5. Γάιος Σκορδίλης: Σταθερά κορυφαίος του πρωτοπόρου Φάρου, διέπρεψε και στην εκτός έδρας νίκη επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου, σε ένα παιχνίδι που έγινε πριν από δύο εβδομάδες λόγω του τελικού του Κυπέλλου. Ο σέντερ των Πειραιωτών ήταν επιβλητικός καθώς σημείωσε 27 πόντους (3/4 β., 12/14 διπ.), ενώ είχε 8 ριμπ. 3 λθ. και 3 μπλοκ με το σύστημα αξιολόγησης να “γράφει” 1316 μονάδες. Το ότι ήταν ο κορυφαίος και στον χθεσινό τελικό με τον Παναθηναϊκό, μόνο τυχαίο δεν είναι για την ποιότητα του…

Προπονητής της αγωνιστικής – Νικος Καραγιάννης

Το Περιστέρι βγάζει πνεύμα… μαχητή και με τη σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή πέρασε πάνω από την γραμμή του απευθείας υποβιβασμού, αυξάνοντας τις ελπίδες του για σωτηρία. Στη διάπλαση αυτού του χαρακτήρα η συμβολή του Έλληνα προπονητή είναι πολύ μεγάλη, καθώς δεδομένου του μικρού ρόστερ, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία. Ο Καραγιάννης δείχνει να χειρίζεται άριστα το υλικό που έχει στη διάθεση του, με τους “κυανοκίτρινους” να παλεύουν όλα τα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου… φορτσάροντας μάλιστα στο τέλος του αγώνα, όπως έγινε και με τον “Γηραιό”, όπου με επί μέρους σκορ 26-10 στη τελευταία περίοδο ήρθε η πολύτιμη νίκη.