Το Μαρούσι πέτυχε τη νίκη που έκλεψε την παράσταση στη 19η αγωνιστική της Α2. Η ομάδα των βορείων προαστίων υποχρέωσε το (μέχρι πρότινος πρωτοπόρο) Ψυχικό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και μπήκε και αυτή σε τροχιά playoffs.

Παράλληλα, οι “κιτρινόμαυροι” επέτρεψαν στην Καρδίτσα να κάνει μια ώρα αρχύτερα αυτό που όλοι περιμένουν -αλλά δεν μπορούσε τόσο καιρό λόγω του ενός αγώνα που χρωστάει: να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα, σημαντικές νίκες σημείωσαν ο Κόροιβος, ο Αμύντας, η Ελευθερούπολη, καθώς και το Αγρίνιο.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 19ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Stefan Mitrovic (Κόροιβος)

O Σέρβος γκαρντ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στη νίκη του Κόροιβου επί του Φίλιππου Βέροιας. Ο Mitrovic πέτυχε 20 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (2/2 βολές, 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), ήταν ο κύριος δημιουργός της ομάδας του (7 ασίστ) και είχε ακόμα 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόνο 1 λάθος στα 29’03’’ που πάτησε το παρκέ. Είχε επίσης την καλύτερη επίδοση του ματς στο σύστημα αξιολόγησης (+28) και +16 στο δείκτη “+/-”.

2. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Η Καρδίτσα μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι με το Παγκράτι και ο Νίκος Κακλαμάνος ήταν βάσει στατιστικής ο κορυφαίος παίκτης της. Ο 40χρονος γκαρντ πέτυχε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα, 1/1 δίποντο και είχε ακόμα 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 21’09’’, καθώς και +21 στο σύστημα αξιολόγησης. Συν τοις άλλοις, η Καρδίτσα είχε +24 με αυτόν στο γήπεδο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Κακλαμάνος ανέβασε ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει φέτος πίσω από τα 6,75μ. στο 56,2% (41/73).

3. Περικλής Μπαζίνας (Αγρίνιο)

Αποκτήθηκε από το Αγρίνιο πριν από μερικές εβδομάδες και δεν άργησε να δείξει την αξία του και πόσο μπορεί να βοηθήσει τη νέα ομάδα του. Στη δεύτερη εμφάνισή του στο Αγρίνιο ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους (τους 15 στο 1ο ημίχρονο) με 2/5 βολές, 3/7 δίποντα και 4/5 τρίποντα στη νίκη επί του Πανερυθραϊκού. Είχε επίσης 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 3 λάθη στα 25’56’’ που αγωνίστηκε, καθώς και +17 στο σύστημα αξιολόγησης και +12 στο δείκτη “+/-”.

4. Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Έπειτα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων ο Κανονίδης ανεβάζει στροφές. Στην εύκολη νίκη του Αμύντα επί της Δάφνης Δαφνίου πραγματοποίησε την πιο παραγωγική φετινή του εμφάνιση από πλευράς αριθμών, καθώς πέτυχε 25 πόντους με 2/2 βολές, 7/9 δίποντα, 3/5 ριμπάουντ, μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκοψε δύο σουτ. Δεν έπαιξε πολύ (22’19’’ για την ακρίβεια), πρόλαβε όμως να συγκεντρώσει 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Μηνάς Παπαγιάννης (Μαρούσι)

Αν και δεν έπαιξε στο “5”, ο 20χρονος φόργουορντ έγινε ο σέντερ της (small ball) πεντάδας μας αυτή την αγωνιστική. Ο Μηνάς Παπαγιάννης ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το Μαρούσι κυριάρχησε στα ριμπάουντ (38-14) και μπόρεσε έτσι να ελέγξει για 40 λεπτά το παιχνίδι και να φύγει από το Ψυχικό με τη σπουδαιότερη φετινή του νίκη. Πέτυχε 12 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (ατομικό ρεκόρ για φέτος), την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο ματς. Επιπλέον, είχε +15 στο δείκτη “+/-”.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Για δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής και δείχνει να συνέρχεται (έστω και σχετικά αργοπορημένα) από τον κακό 1ο γύρο. Παρά την απουσία του Ορφέα Στασινού, το Μαρούσι ήταν εντυπωσιακό στο Ψυχικό και νίκησε μία ομάδα που μέχρι πρότινος ήταν αήττητη στο γήπεδό της και βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η αποτελεσματικότητα της τακτικής του, δε, αποτυπώνεται και στη στατιστική: κράτησε το Ψυχικό στα 6/21 τρίποντα (από τα 21 που είχε βάλει την περασμένη Τετάρτη), ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 24 παραπάνω!

Polls

Polls