Το Περιστέρι πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, ο Ηρακλής πέρασε δύσκολα (μέσω παράτασης από τη Καρδίτσα) και ο Αμύντας… έσπασε το ρόδι με τη πολύτιμη νίκη επί του Εθνικού. Σπουδαίο “διπλό” της Λάρισας στη Τρίπολη και πρώτη ιστορική νίκη του Ερμή Αγιάς στην Α2. Αυτά ήταν κάποια από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από τη χθεσινή 2η αγωνιστική και οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Κέιντρεν Κλαρκ: Δεύτερη νίκη για το Περιστέρι και δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση για τον Αμερικάνο γκαρντ. Μπορεί να μην έπιασε τα εκπληκτικά νούμερα της 1ης αγωνιστικής όμως και κόντρα στο Ψυχικό ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του πετυχαίνοντας 24 πόντους (7/7 β., 4/6 διπ., 3/9 τριπ.), ενώ προσέφερε επίσης 6 ριμπ., 2 ασ. και 1 κλ.

2. Χρήστος Γκογκίδης: Η γενιά των 40ηδων εντυπωσιάζει και φέτος στο πρωτάθλημα της Α2. Ο πολύπειρος σούτιγκ γκαρντ ήταν ουσιαστικός και αποτελεσματικός στο “διπλό” της ΑΕ Λάρισας επί του Αρκαδικού. Η προσφορά του στην πρώτη νίκη των Θεσσαλών στο πρωτάθλημα ήταν 18 πόντοι με 2/2 β., 2/3 διπ., 4/6 τριπ., 3 ριμπ., 1 ασ.

3. Σπύρος Διαμαντόπουλος: Σαν… βαρέλι έβλεπε το καλάθι του Εθνικού ο 34χρονος φόργουορντ, ο οποίος οδήγησε τον Αμύντα σε μια σπουδαία νίκη επί των Πειραιωτών. Με 25 πόντους (5/5 β., 1/1 διπ., 6/10 τριπ.), 4 ριμπ. και 1 ασ. ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Υμηττού, καθώς όποτε ο οι Πειραιώτες πλησίαζαν στο σκορ, τους έκοβε τη φόρα…

4. Νέστορας Κόμματος: Από τους πλέον έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες της Α2, συνεχίζει και στα 40 του να φορτώνει πόντους τα αντίπαλα καλάθια. Στην ιστορική πρώτη νίκη του Ερμή Αγιάς στην Α2 επί του Αμαρουσίου, ο πολύπειρος φόργουορντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, πετυχαίνοντας double – double με 21 πόντους (2/3 β., 5/9 διπ., 3/7 τριπ.) και 10 ριμπάουντ, αν και είχε και διψήφιο αριθμό λαθών (10), απόρροια των 35 αγωνιστικών λεπτών που αγωνίστηκε και της λογικής κούρασης. Είχε επίσης 3 ασίστ και 1 κλ.

5. Ντομαγκόι Μπούμπαλο: Ο Ηρακλής πέρασε… δια πυρός και σιδήρου από τη Καρδίτσα και αυτό γιατί ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική ημέρα τον Κροάτη. Ο 26χρονος σέντερ του “Γηραιού” σημείωσε 30 πόντους κάνοντας… ότι ήθελε τους αντίπαλους ψηλούς με 8/11 β και, 11/11 διπ., ενώ είχε, 6 ριμπ., 2 κλ. σε 24 λεπτά συμμετοχής και 1319 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής – Χρήστος Χασανίδης

Η ΑΕΛ έφαγε στη πρεμιέρα μια γερή εντός έδρας… σφαλιάρα από το Περιστέρι (με διαφορά 37 πόντων) και πολλοί βιάστηκαν να την ξεγράψουν… Οι Θεσσαλοί όμως κατάφεραν να επιστρέψουν δριμύτεροι και με το πολύτιμο “διπλό” στη Τρίπολη επί του Αρκαδικού έδειξαν ότι θα παλέψουν δυνατά για την εξασφάλιση της παραμονής. Η συμβολή του νεαρού τεχνικού στην ριζική μεταμόρφωση των “βυσσινί” ήταν καθοριστική, όπως και η εισήγηση του για την απόκτηση του έμπειρου Κατσαρέ που στο ντεμπούτο του “καθάρισε” στο τέλος για τη Λάρισα.