Με μεγάλη ανατροπή από 15 πόντους και τρίποντο σε νεκρό χρόνο μετά από δύο παρατάσεις, ο Ιπποκράτης Κω πήρε τη νίκη κόντρα στο Ψυχικό. Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο Κόροιβος κόντρα στο Μαρούσι. Εύκολο ήταν το απόγευμα του Διαγόρα Δρυοπιδέων κόντρα στον Εθνικό. Πρώτη νίκη και για την Καβάλα και με ιδιαίτερη άνεση κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Ιστορική στιγμή για τον Χαρίλαο Τρικούπη που πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Α2, κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Πρώτο ροζ φύλλο αγώνα και για τον Ερμή Αγιάς κόντρα στον Αμύντα.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής καθώς επίσης και τον προπονητή που με το κοουτσάρισμα του χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά:

Ράιτ Ρίιβο Λάανε (Ιπποκράτης Κω): Ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον Ιπποκράτη χάρη στο τρίποντο του στο φινάλε του αγώνα. Ο Λάανε έγινε γνωστός στην Ελλάδα και την Α2 από τη θητεία του στον Εθνικό και φέτος αποφάσισε να κάνει το ταξίδι για τα Δωδεκάνησα και την Κω προκειμένου να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Αναμφίβολα η χτεσινή του εμφάνιση έδειξε ότι έχει μπει πλήρως στο ρόλο του, μιας και πέτυχε double double με 22 πόντους και 13 ασίστ, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του, ενώ το τρίποντο στο φινάλε ήταν αυτό που έδωσε και τη νίκη στην ομάδα του.

Τομς Λεϊμάνις (Κόροιβος): Δεύτερη σερί εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Κόροιβου. Ο Λεϊμάνις είχε το δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη στο ranking της αγωνιστικής με 25 (μαζί με τον Παπανικολάου) και ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Κώστα Σορώτου. Συνολικά ο γκαρντ του Κοροίβου είχε 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ βοήθησε και αμυντικά με 4 κλεψίματα.

Ρίχαρντ Κούκσιτς (Ερμής Αγιάς): Κομβική εμφάνιση από τον έμπειρο φόργουορντ των Θεσσαλών. Ο Κούκσιτς μπορεί να έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον στον αγώνα με τον Αμύντα, μετρώντας περισσότερα από 32 αγωνιστικά λεπτά, και παρά την κούραση του μεσοβδόμαδου αγώνα με την Ευρώπη Πευκοχωρίου, πέτυχε 20 πόντους με 3/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα και μάζεψε και 5 ριμπάουντ.

Αντώνης Σκλήβας (Καβάλα): Εξαιρετική εμφάνιση από τον “ψηλό” της Καβάλας. Ο Σκλήβας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 3 ήταν επιθετικά, ανανεώνοντας ουσιαστικά τις επιθέσεις της ομάδας του, ενώ και αμυντικά ήταν ουσιαστικός με 2 κλεψίματα. Ο έμπειρος παίκτης της Καβάλας συνέβαλλε στην εύκολη επικράτηση της ομάδας του επί του Απόλλωνα Πατρών.

Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Χαρίλαος Τρικούπης): Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο σέντερ του Τρικούπη. Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Χαρίλαο Τρικούπη στην Α2, ο Στεφάν Τζόρτζεβιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, έχοντας το υψηλότερο ranking στην αγωνιστική με 29. Ο έμπειρος σέντερ πέτυχε double double με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 ήταν επιθετικά, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Παππάς (Ερμής Αγιάς): Μπορεί ο Γιώργος Παππάς να θεωρείται υπηρεσιακός μετά και την αποχώρηση του Στέφανου Πέρκου, όμως μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει. Ο Παππάς κλήθηκε να διαχειριστεί την απομάκρυνση του πρώην τεχνικού των Θεσσαλών, την κούραση των παικτών από τον μεσοβδόμαδο αγώνα με την Ευρώπη Πευκοχωρίου και παράλληλα να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Αμύντας. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα πήγε εξαιρετικά ενώ και το κοουτσάρισμα του, ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, έδωσε τη νίκη στον Ερμή και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν.