Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η πρεμιέρα της Α2 για τη σεζόν 2021-22. Ο Τρίτωνας επικράτησε του Χαρίλαου Τρικούπη στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής που έγινε τη Δευτέρα (18/10), με παρόμοιο τρόπο που “άνοιξε” και το Μαρούσι στο 4ο δεκάλεπτο το μεγάλο ματς του Σαββάτου (16/10) με την Ελευθερούπολη.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας ξεχώρισαν το “διπλό” του Παγκρατίου στο κλειστό του Αμύντα και η επιβλητική εμφάνιση του Πανερυθραϊκού απέναντι στον Κόροιβο. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω ποιες ήταν οι επιλογές του basketblog.gr για την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, καθώς και για τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Ακολούθως, μπορείτε να καταθέσετε και τη δική σας ψήφο…

1. Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ο Στασινός ήταν χάρμα ιδέσθαι στην πρεμιέρα του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα και στη νίκη επί της Ελευθερούπολης. Πέτυχε 26 πόντους (νέο ατομικό ρεκόρ στην Α2) με 2/2 βολές, 3/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα, είχε 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα και κανένα λάθος στα 35’25’’ που αγωνίστηκε, συγκεντρώνοντας και 36 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός σάρωσε τον Κόροιβο στη δική του πρεμιέρα και ο Σκάνδαλος ήταν ο παίκτης από τον οποίον άρχιζαν όλα σε επίθεση και άμυνα. Ο 26χρονος γκαρντ πέτυχε 18 πόντους με 4/6 βολές, 4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και είχε ακόμα 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 λάθος σε 25’08’’. Συγκέντρωσε 23 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και είχε +26 στο δείκτη “+/-” όσο αγωνίστηκε.

3. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ο 40χρονος γκαρντ ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης της Καρδίτσας στο Αγρίνιο. Πέτυχε 30 πόντους με 9/13 τρίποντα και 3/4 ελεύθερες βολές, έχοντας ακόμα 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος στα 31’57’’ που αγωνίστηκε. Είχε επίσης και τον καλύτερο απολογισμό της συγκεκριμένης αναμέτρησης στο σύστημα αξιολόγησης με 30 μονάδες. Παρεμπιπτόντως, ο Κακλαμάνος ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα στις εθνικές κατηγορίες και δημιούργησε νέο προσωπικό για την Α2.

4. Τάσος Αντωνάκης (Τρίτωνας)

Ο Τσόχλας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Τρίτωνα στη μεγάλη νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη και ο Manojlovic ο κορυφαίος στο σύστημα αξιολόγησης. Ο X-Factor, πάντως, ήταν ο Αντωνάκης. Ο πάουερ φόργουορντ του Τρίτωνα έκανε την αρχή στο εντυπωσιακό ξέσπασμα της ομάδας του στο 2ο ημίχρονο με δύο απανωτά τρίποντα στο 1ο λεπτό και σημείωσε 11 από τους 14 πόντους του μετά την ανάπαυλα. Είχε συνολικά 14 πόντους, 4/5 τρίποντα, 1/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη και +18 στο efficiency, καθώς και το μεγαλύτερο νούμερο όλων στο δείκτη “+/-” (+22).

5. Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)

Το Ψυχικό πέρασε με πειστικό τρόπο από τη Βέροια και ο Νίκος Παπανικολάου ήταν ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας του. Ο 36χρονος φόργουορντ/σέντερ πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε 11 ριμπάουντ και κατέγραψε το 39ο νταμπλ-νταμπλ της καριέρας του στην Α2. Είχε επίσης 2/2 βολές, 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, καθώς και +22 στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής: Γιάννης Γιαννόπουλος (Παγκράτι)

Ο έμπειρος κόουτς επέστρεψε έπειτα από πολλά χρόνια στην Α2 και φρόντισε να δημιουργήσει αίσθηση. Το Παγκράτι απέδρασε με το “διπλό” από τον Υμηττό επί του Αμύντα, κι ας έπαιξε για 45 λεπτά ουσιαστικά μόνο με έξι παίκτες!

Poll Maker

Create an Online Poll