Τα “διπλά” των Φίλιππου Βέροιας, Δούκα και Δόξας Λευκάδας, αλλά και η άνετη νίκη του Φάρου Κερατσινίου στο μεγάλο παιχνίδι με τον Προμηθέα, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από την 20η αγωνιστική. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog διαμορφώθηκαν ως εξής:

1. Μανώλης Παπαμακάριος: Με μια λέξη… καθοριστικός. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο παίκτης που διέλυσε κάθε αμυντική προσπάθεια του Προμηθέα και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της σπουδαίας νίκης του Φάρου Κερατσινίου που τον κράτησε στη κορυφή της βαθμολογίας. Με 16 πόντους (2/4 διπ., 4/4 τριπ.), όλους εξαιρετικά καθοριστικούς αλλά και 4 ριμπ., 4 ασ. και 2 κλ. ήταν κορυφαίος των Πειραιωτών.

2. Απόλλωνας Δεληγιώργης: Μπορεί ο Ναούμης να έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και να αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Φίλιππου Βέροιας (24 π.) στη τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του Παγκρατίου, όμως ο 22χρονος γκαρντ ήταν εντυπωσιακός. Αφού πήρε 13 ριμπάουντ, αριθμός ρεκόρ για τη θέση του, σημείωσε 12 πολύτιμους πόντους, ενώ μοίρασε 9 ασίστ (!). Το πλούσιο στατιστικό του είχε επίσης 6 κερδισμένα φάουλ και 3 κλεψίματα. Εξαιρετική εμφάνιση!

3. Δημήτρης Χείλαρης: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του Ηρακλή, επιβεβαίωσε πρόσθεσε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση φέτος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη – ανάσα του “Γηραιού” επί του Ψυχικού. Ο Έλληνας φόργουορντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 19 πόντους (10/12 β., 3/5 διπ., 1/3 τριπ.), ενώ είχε και 8 ριμπάουντ.

4. Ματέο Κέντζο: Εξελίσσεται στον καλύτερο… μπαλαντέρ της Δόξας, καθώς αποδίδει το μάξιμουμ σε όποια θέση και αν του ζητηθεί να καλύψει. Παρά το μπόι του (2.09), ο σέντερ της ομάδας της Λευκάδας παίζει με άνεση και στις θέσεις “3” και “4” με εξαιρετικά αποτελέσματα. Στη σημαντική εκτός έδρας νίκη στη Λιβαδειά (στη παράταση), έπαιξε 41 λεπτά με απολογισμό 19 πόντους (4/6 β., 6/9 διπ., 1/3 τριπ.), 11 ριμπ., 1 κλ. και 1 κοψ.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Η παρουσία του εγγυάται δύναμη και αποτελεσματικότητα κάτω από τα καλάθια, κάτι που φάνηκε και στο “διπλό” του Δούκα στην Ερυθραία. Ο “Τζόλε” ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι “πύργος” κάτω από τα καλάθια, όπου “καθάρισε” 8 ριμπάουντ και πέτυχε 14 πόντους (2/4 β., 6/9 διπ), ενώ είχε και 1 ασ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Γκίμας

Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα, ο Φίλιππος Βέροιας επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό “διπλό” στο Μετς επί του Παγκρατίου. Ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα της Ημαθίας εξακολουθεί να έχει… σφυγμό και να ελπίζει στην αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού είναι σίγουρα ο έμπειρος προπονητής της. Και μάνατζερ, και πρόεδρος, και ψυχολόγος, και κόουτς, καταφέρνει να κρατά ενωμένη και ανταγωνιστική μια ομάδα με περιορισμένο ρόστερ και να παρουσιάζει κάθε αγωνιστική ένα σκληροτράχηλο σύνολο που δεν παρατάει ποτέ τα όπλα…