Όπως είχαμε προβλέψει η 21η αγωνιστική έκρυβε “πονηρά” ματς για τους πρωτοπόρους, με τη Κύμη να πέφτει στη… παγίδα του Ψυχικού, ενώ ο Προμηθέας πέρασε από το Πευκοχώρι δια… πυρός και σιδήρου. Από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν και το “διπλό” του Παγκρατίου στη Λευκάδα, αλλά και οι νίκες των Δούκα και Περιστερίου. Αναλυτικά οι κορυφαίοι της αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog.gr είναι:

1. Ανδρέας Παπαδόπουλος: Ο επί σειράς ετών αρχηγός του Φάρου και “σημαία” της ομάδας, “καθάρισε” στη Θεσσαλονίκη για τους Πειραιώτες (73-79). Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων απείλησαν ευθέως με μια καταστροφική ήττα τον Φάρο, όμως ο έμπειρος γκαρντ… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ευστοχώντας σε δύο καθοριστικά τρίποντα με το σκορ 69-69, το ένα από τα 7,5 μέτρα. Ο έμπειρος γκαρντ με απολογισμό 16 πόντους (1/2 β., 5/7 τριπ.), 5 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., απέδειξε ότι ο Φάρος δεν στηρίζεται μόνο στα μεγάλα του αστέρια…

2. Αλέξης Κυρίτσης: Στην άτυπη μονομαχία δύο εκ των κορυφαίων γκαρντ της Α2 (Γκαγκαλούδης – Κυρίτσης), ο άσσος του Δούκα αναδείχθηκε νικητής βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να κατακτήσει ένα πολύτιμο “δίποντο” κόντρα στη Λιβαδειά. Αν και αγωνίστηκε τραυματίας (έκανε ένεση στο πόδι λόγω χρόνιου προβλήματος στο πέλμα), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 28 πόντους (10/10 β., 6/10 διπ., 2/4 τριπ.), ενώ “έγραψε” και 6 ριμπ., 1 ασ., αλλά και 12 κερδισμένα φάουλ.

3. Κώστας Δενδρινός: Το “διπλό” του Παγκρατίου στη Λευκάδα κόντρα στην ισχυρή Δόξα λίγοι το περίμεναν… Όλοι οι “ροσονέρι” έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, όμως ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ “έλαμψε” με την απόδοση του, καθώς σε μόλις 11,30 λεπτά, κατάφερε να “σπάσει” το σύστημα αξιολόγησης που έγραψε 1116 μονάδες (12 πόντοι με 5/6 β., 2/2 διπ., 1/2 τριπ., 2 ριμπ., 1 ασ.). Η συμβολή του ήταν καθοριστικότατη καθώς με δικό του τρίποντο το Παγκράτι ξέφυγε με 7 πόντους λίγο πριν το τέλος του αγώνα “αγκαλιάζοντας” τη μεγάλη νίκη.

4. Πέτρος Γερομιχαλός – Στράτος Νησιώτης: Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε δύο παίκτες από το ίδιο παιχνίδι, όμως στη περίπτωση του Ευρώπη Πευκοχωρίου – Προμηθέας Πατρών, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Σε ένα ματς που… έσπασαν καρδιές με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια αγχωτική νίκη στο… νήμα, έλαμψαν με τη παρουσία τους ο “νέος” (Γερομιχαλός) από τους νικητές και ο “παλιός” (Νησιώτης) από τους γηπεδούχους. Ο 21χρονος άσσος του Προμηθέα τελείωσε το ματς με 26 π. (4/6 β., 11/12 διπ.), 14 ριμπ., 1 ασ., 3 κλ., 1 κοψ. και 1218 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.
Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ της Ευρώπης διέπρεψε και αυτός με 27 π. (5/6 β., 11/17 διπ.), 8 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ., και 1261 μονάδες. Με τέτοια απόδοση χωράνε και οι δύο…

5. Ρόμπερτ Γκίλχριστ: Ο κάτοχος Βρετανικού διαβατηρίου, Αμερικάνος σέντερ του Περιστερίου έκανε εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στον Πανερυθραικό και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκης των “κυανοκίτρινων”. Με 19 πόντους (7/10 β., 6/9 διπ.), 11 ριμπ., 1 κλ. και 4 τάπες, ήταν πραγματικός “πύργος” κάτω από τα καλάθια. Να σημειωθεί ότι ο Γκίλχριστ είναι πρώτος σε κοψίματα στην Α2 (41) και δεύτερος ριμπάουντερ (186).

Προπονητής της αγωνιστικής – Γιώργος Ρεμεντέλας

Την… έψαχνε καιρό μια μεγάλη νίκη το Ψυχικό προκειμένου να ανασάνει βαθμολογικά, αλλά κυρίως να αποδείξει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται σε χαμηλή βαθμολογική θέση. Τελικά την βρήκε απέναντι στην μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Κύμη, την οποία “γκρέμισε” από την κορυφή, σημειώνοντας τη νίκη της ημέρας… Ο επί σειράς ετών κόουτς της ομάδας, το… δούλεψε πολύ καλά το παιχνίδι (είναι γνωστός άλλωστε για την 24ωρη και συστηματική αφοσίωση του στο Ψυχικό) και παρουσίασε ένα σούπερ σύνολο το οποίο κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και ουσιαστικά “κατάπιε” τον ισχυρό του αντίπαλο, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση. Το γεγονός ότι πήρε το μάξιμουμ από όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε αποτελεί ακόμη ένα “παράσημο” για τον κόουτς.