Μπορεί η 22η αγωνιστική να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη καθώς απομένει το παιχνίδι Προμηθέας – Μαχητές, όμως επειδή ένας μήνας είναι πολύ καιρός να περιμένουμε (27/4), ιδού οι κορυφαίοι του περασμένου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog:

1. Νίκος Λιακόπουλος: Ο έμπειρος γκρντ επέστρεψε στα παρκέ μετά από τον τραυματισμό του, όμως έδειξε ανεπηρέαστος από την απουσία του… Πραγματικός “μαέστρος” στην άνετη νίκη του Φάρου επί του Φίλιππου Βέροιας, είχε εντυπωσιακή επίδοση η οποία καταγράφηκε και στη στατιστική: 20 π. (3/3 β., 7/10 διπ., 1/2 τριπ.), 3 ριμπ., 10 ασ., 2 κλ. και 1081 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Άλεξ Στέβοβιτς: Ίσως το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο Σέρβος γκαρντ του Ψυχικού, στη σημαντική εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στην Ερυθραία η οποία έφερε σε απόσταση από τα πλέι άουτ τους “κυανοκίτρινους”. Με 18 πόντους (7/8 β., 4/6 διπ., 1/2 τριπ.), ήταν ο πρώτος σκόρερ των “σκίουρων” ενώ είχε και 5 ριμπ., 4 ασ. και 2 κλ.

3. Πάρης Μάρτζος: Η ιστορική νίκη της Ευρώπης Πευκοχωρίου στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή, είχε τη “σφραγίδα”30χρονου φόργουορντ ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση. Σε ένα ματς με τρεις παρατάσεις, ο άσσος της Ευρώπης πέτυχε σε 45 λεπτά συμμετοχής 25 πόντους (4/5 β., 5/7 διπ., 4/6 τριπ.), ενώ “έγραψε” και 8 ριμπ., 1 ασ. και 3 κλ.

4. Τάσος Δημητριάδης: Η Λιβαδειά επέστρεψε στις νίκες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με τη νίκη επί του Περιστερίου, στηριζόμενη κατά πολύ στην ποιότητα και την εμπειρία του βασικού της πάουερ φόργουορντ. Η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη τόσο στα ριμπάουντ (11), όσο και στον επιθετικό τομέα: 15 π. (6/7 β., 3/6 διπ., 1/3 τριπ.), 1 κλ.

5. Γιάννης Σαχπατζίδης: Μπορεί ο Στάθης Παπαδιονυσίου να ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Παγκρατίου επί του Δούκα (πρώτος σκόρερ και καθοριστικός με το νικητήριο καλάθι που σημείωσε στο τέλος για το 65-63), όμως ο 22χρονος σέντερ ήταν ο… αφανής ήρωας των “ροσονέρι”. Κόντρα σε ένα ψηλό – θηρίο, όπως ο Τζόρτζεβιτς τα πήγε περίφημα και έδωσε τρομερές βοήθειες στο Παγκράτι σε άμυνα και επίθεση. Απολογισμός: 13 π. (5/5 β., 4/10 διπ.), 6 ριμπ., 2 ασ., 2 κλ., 3 κοψ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βασίλης Πλατής

Στο πρόσωπο του προπονητή της Ευρώπης Πευκοχωρίου αντανακλάται η τεράστια επιτυχία της ομάδας. Οι νεοφώτιστοι και ουραγοί της βαθμολογίας, αν και βρίσκονται με το… ένα πόδι στη Β΄ Εθνική, πέτυχαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους στην Α1, κόντρα στο πιο μεγάλο και “βαρύ” όνομα της κατηγορίας. Το “διπλό” στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Έλληνα κόουτς αλλά και σε όλα τα παιδιά του Πευκοχωρίου που συνεχίζουν να παλεύουν για την αξιοπρέπεια τους αλλά και την τιμή του συλλόγου. Ακόμη και αν δεν καταφέρει να σωθεί το Πευκοχώρι, η νίκη στο Ιβανώφειο είναι ένα “παράσημο” για τον προπονητή και τους παίκτες και μια ιστορική επιτυχία που καταγράφηκε στο σύντομο βιογραφικό της μικρής αλλά… γενναίας αυτής ομάδας.