1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Σε μόνιμο θαμώνα της πεντάδας των κορυφαίων έχει εξελιχθεί ο “Γκάγκα”, όμως πως μπορεί να γίνει διαφορετικά όταν αποτελεί σε κάθε αγώνα τον κινητήριο μοχλό της Λιβαδειάς. Στη νίκη επί του ΟΦΗ, ο έμπειρος πλέι μέικερ των Βοιωτών έκανε και πάλι αυτό που ξέρει καλά. Να παίρνει πολλές προσπάθειες, να σκοράρει και να αξιοποιεί κατά κόρον τους συμπαίκτες του. Αυτή τη φορά σταμάτησε στις 12 ασίστ και συμπλήρωσε τις 100 στο πρωτάθλημα, σκαρφαλώνοντας στην δεύτερη θέση, πίσω από τον Κοθρά του Ηρακλή που έχει 116. Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι ο Γκαγκαλούδης ξεκίνησε να μετράει από τα μέσα της σεζόν… Η στατιστική του έγραψε επίσης 17 πόντους (4/6 β., 5/9 διπ., 1/7 τριπ.) και 7 ριμπάουντ.

2. Κώστας Τότσιος: Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης δύσκολης νίκης της Καβάλας επί του Παγκρατίου στο Μετς, η οποία επισημοποίησε την επιστροφή της Ένωσης στην μεγάλη κατηγορία. Ο ιθύνων νους των “κυανόλευκων”, πέτυχε τους 10 από τους 15 πόντους στη τελευταία περίοδο, γέρνοντας τη πλάστιγγα της νίκης στη πλευράς της ομάδας του, η οποία τα είχε βρει… σκούρα από την αποτελεσματική άμυνα των “ροσονέρι”. Συνολικά είχε 15 π. (3/4 β., 6/8 διπ.), 4 ριμπ.) αλλά και έδωσε 7 τελικές πάσες.

3. Πάρης Μάρτζος: Με 19 πόντους, ήταν ο κορυφαίος της νίκης της Δόξας Λευκάδας επί του Ερμή Λαγκαδά, η οποία την διατήρησε στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχου θέσης. Ο 29χρονος φόργουορντ έκανε σχεδόν άριστο παιχνίδι, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση στο σύστημα αξιολόγησης με 1090 πόντους. Το στατιστικό του ήταν πλουσιότατο με 2/2 β., 4/4 διπ., 3/5 τριπ., 5 ριμπ., μόλις 1 λάθος, 1 ασ., 3 κλ. και 1 κόψιμο.

4. Παύλος Τοπάλης: Αποτελεί βασικό “γρανάζι” του Αετού, όμως στη μεγάλη νίκη στο Λαύριο, που έφερε την ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα “αγκαλιά” με τη παραμονή στην Α2, έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Ο φόργουορντ του Αετού που διακρίνεται σταθερά για την εξαιρετική αμυντική του δουλειά και τον πλουραλισμό στο παιχνίδι του, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 22 πόντους (10/11 β., 6/11 διπ.), ενώ προσέφερε τα μέγιστα στις “μάχες” κάτω από τα καλάθια με 11 ριμπάουντ.

5. Στέφαν Τζότζεβιτς: Η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη και σίγουρα είναι από τους καλύτερους ψηλούς του πρωταθλήματος. Ο Σέρβος σέντερ του Αρκαδικού διέπρεψε και στη νίκη του Αρκαδικού επί του Φίλιππου Βέροιας, χάρη στην οποία η ομάδα του θα κάνει Πάσχα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε 20 πόντους (6/8 β., 7/11 διπ.), ενώ είχε επίσης 7 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βαγγέλης Μάγειρας

Όταν περιορίζεις μια άκρως επιθετική ομάδα, με ποιοτικούς και αποτελεσματικούς σκόρερ στους 58 πόντους και την υποχρεώνεις στη μόλις δεύτερη εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα, τότε σου αξίζουν και με το παραπάνω τα εύσημα… Ο προπονητής του Αετού Βαγγέλης Μάγειρας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στο Λαύριο, κόντρα στην ισχυρή τοπική ομάδα η οποία τον οδηγεί με σίγουρα βήματα στην επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής. Η άμυνα του Έλληνα κόουτς “παγίδευσε” τους άκρως επιθετικούς παίκτες του Λαυρίου που ήταν από τα φαβορί για άνοδο και τους ανάγκασε να ρίχνουν… άσφαιρα από την γραμμή του τρίποντου (3/27). Σημαντικότατη η συμβολή του σε αυτή την μεγάλη επιτυχία για τη νεοφώτιστη ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα.