Οι πρωτοπόροι συνέχισαν με νίκες στην 22η αγωνιστική, ενώ μεγάλος κερδισμένος στη “μάχη” για τη παραμονή ήταν ο Αμύντας. Οι κορυφαίοι της ημέρας:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Τα λόγια έχουν εξαντληθεί πλέον για τον… αιώνιο έφηβο του Ηρακλή ο οποίος τον “ξελάσπωσε” για ακόμη μια φορά και τον οδήγησε σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Ψυχικό. Double double με 24 πόντους (5/5 β., 5/17 δ., 3/6 τρ.) και 11 ασίστ, 3 κλεψίματα και δύο καθοριστικά τρίποντα που έστειλαν αφ’ ενός το ματς στη παράταση και αφ’ ετέρου έδωσαν τη νίκη στο “Γηραιό” αποτέλεσαν τα νέα κατορθώματα του έμπειρου γκαρντ.

2. Χρήστος Μπάρμπας: Ο Αμύντας πέτυχε μια νίκη – μισή σωτηρία – στη Τρίπολη επί του Αρκαδικού, με τον έμπειρο γκαρντ να είναι εξαιρετικός. Ο… πιστός στρατιώτης της ομάδας του Υμηττού με κρίσιμα καλάθια έγειρε τη πλάστιγγα της νίκης προς τον Αμύντα και απέδειξε ότι το ταλέντο δεν επηρεάζεται από τα χρόνια… Απολογισμός του, 14 πόντοι με (2/2 β., 4/8 τριπ.), 2 ριμπ., 1 ασ. και 1 κλ.

3. Αλέξης Κυρίτσης: Η ηγετική μορφή του έλαμψε και πάλι σε ένα κρίσιμο ματς του Δούκα όπως αυτό κόντρα στον Αίολο. Με 21 πόντους (8/10 β., 5/11 διπ., 1/3 τριπ.), 6 ριμπ. και 2 κλ., οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του Αμαρουσίου σε ακόμη μια σημαντική νίκη που την διατηρεί στις πρώτες θέσεις.

4. Γρηγόρης Ραλλάτος: Συνήθως δεν μπαίνουν ηττημένοι στους κορυφαίους, όμως αξίζουν τα εύσημα στον 31χρονο φόργουορντ ο οποίος σε μια… σκοτωμένη χρονιά, παλεύει μόνος του και προσπαθεί να κρατήσει αξιοπρεπές το Παγκράτι. Τα κατάφερε και στο παιχνίδι με το Ηράκλειο όπου έμεινε και στα 40 λεπτά στο παρκέ με απολογισμό 28 πόντους (4/4 β., 9/16 διπ., 2/3 τριπ.), 8 ριμπάουντ, 3 ασ., 1 κλ. και 800 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης!

5. Κώστας Μαχαίρας: Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Εθνικός επί των Μαχητών, με τον σέντερ του να κάνει ένα ακόμη ουσιαστικό παιχνίδι, προσφέροντας τα μέγιστα κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες σε άμυνα και επίθεση. Με 17 πόντους (5/7 β., 6/6 διπ.), 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ βοήθησε τους Πειραιώτες να συνεχίσουν να ελπίζουν στην είσοδο τους στα πλέι οφ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Αλέξανδρος Ζαβός

Αυτό που δείχνει να πετυχαίνει φέτος ο Αμύντας είναι αξιοθαύμαστο. Με μπάτζετ που δεν το… ζηλεύεις κιόλας και περιορισμένο αλλά άκρως “δεμένο” ρόστερ, βρίσκεται ένα βήμα από την οριστικοποίηση της παραμονής του στην Α2. Ο Αλέξανδρος Ζαβός που έχει ρίξει… άγκυρα τα τελευταία χρόνια στον Υμηττό, κατάφερε να φύγει θριαμβευτής και από τη Τρίπολη όπου κόντρα στον Αρκαδικό πέτυχε την 3η σερί νίκη του, μετά από τα ματς με Καβάλα και Χολαργό. Σε ένα παιχνίδι – τελικό, κατάφερε να κρατήσει συγκεντρωμένη την ομάδα του για 45 λεπτά, πήρε για ακόμη μια φορά το 100% από όλους τους παίκτες και την οδήγησε σε μια μεγάλη επιτυχία. Εκτός από κόουτς της αγωνιστικής έχει βάλει υποψηφιότητα και για τεχνικός της χρονιάς!