Αγωνιστική χωρίς “μεγάλα” και απρόσμενα αποτελέσματα δεν υπάρχει στην Α2, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην 23η. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας από την οποία ξεχώρισαν οι σπουδαίες νίκες των Δόξας Λευκάδας, Παγκρατίου και Δούκα – σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog – είναι οι εξής:

1. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: Η Κύμη ήταν η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής, αφού χάρη στο σπουδαίο “διπλό” επί του Ηρακλή και στις ήττες των Φάρου και Εθνικού πλησίασε σε απόσταση… βολής από την πρώτη θέση. Η νίκη στο Ιβανώφειο δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όμως η παρουσία του Σερβοέλληνα γκαρντ ήταν καθοριστική για να τα καταφέρει: 20 πόντοι με (11/12 β., 3/6 διπ., 1/4 τριπ.), 8 ριμπ., 8 ασ. σε 35 λεπτά ήταν ο πλούσιος απολογισμός του.

2. Δημήτρης Τσαλδάρης: Η Δόξα Λευκάδας υποχρέωσε τον Φάρο στη τέταρτη φετινή του ήττα, με τον έμπειρο γκαρντ να έχει ουσιαστική και καθοριστική παρουσία. Ειδικά στη κρίσιμη τελευταία περίοδο ήταν… απολαυστικός σημειώνοντας εντυπωσιακά καλάθια που έγειραν τη πλάστιγγα της νίκης στη πλευρά των νησιωτών. 20 πόντοι (5/5 β., 3/6 διπ., 3/8 τριπ.), 1 ασ. 1 ριμπ.

3. Σωκράτης Μαναβόπουλος: Ο φόργουορντ του Προμηθέα κάλυψε επάξια το κενό του Αλίχοτζιτς στη φροντ λάιν και έπαιξε για… τρεις παίκτες στην δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση των Πατρινών στη Βέροια επί του Φίλιππου. Με 23 π. (1/2 β., 11/17 διπ.), 13 ρμπ., 1 ασ. 1 κλ. και 0905 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν μακράν ο κορυφαίος των νικητών, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα πολύτιμο “εργαλείο” της ομάδας.

4. Τόλης Κουτρούλιας: Καιρό είχε να εμφανιστεί στη κορυφαία πεντάδα ο… αιώνιος έφηβος του Παγκρατίου. Το ιστορικής σημασίας “διπλό” στο Περιστέρι (το πρώτο στα χρονικά σε επίπεδο πρωταθλήματος) έχει την… σφραγίδα του καθώς με απολογισμό 22 π. (1/1 β., 6/11 διπ., 3/5 τριπ.). 5 ριμπ. 1 κλ. και 1 κοψ. έδειξε για ακόμη μια φορά ότι η ηλικία δεν παίζει μπάσκετ, αλλά το ταλέντο, το πάθος και η ψυχή. Στοιχεία που… τρέχουν από τα μπατζάκια του.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Αναμφίβολα είναι μέσα στους τρεις καλύτερους ξένους της Α2. Και στο παιχνίδι με τον Εθνικό και στη πολύ σπουδαία νίκη του Δούκα, ο Σέρβος σέντερ πρωταγωνίστησε, όντας αλάνθαστος στις επιθετικές του επιλογές καθώς σε 21 λεπτά πέτυχε 16 πόντους με 2/2 β., 7/7 διπ.. Προσέφερε επίσης 3 ριμπ., 2 ασ. και 1 κοψ. με αποτέλεσμα το σύστημα αξιολόγησης να “γράψει” 922 μονάδες.

Προπονητής της αγωνιστικής – Φώτης Τακιανός

Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη Δόξα Λευκάδας μετά τις δύο “σκληρές” ήττες από το Παγκράτι (εντός έδρας) και τον Εθνικό, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Ο Μακεδόνας κόουτς δεν είναι από αυτούς που τα παρατάνε εύκολα και παιχνίδια όπως αυτό με τον πρωτοπόρο Φάρο Κερατσινίου είναι από αυτά που του αρέσουν περισσότερο… Η μεγάλη νίκη των νησιωτών έχει την υπογραφή του Τακιανού, ο οποίος χειρίστηκε άψογα το παιχνίδι ακόμη και όταν κυνηγούσε η ομάδα του στο σκορ. Με “όπλο” την άμυνα, η οποία περιόρισε σημαντικά τα επιθετικά ατού του Φάρου και ψύχραιμο κοουτσάρισμα, βοήθησε τα μέγιστα στο να επιστρέψει δυναμικά η Δόξα στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ.