Αναμφίβολα ήταν η αγωνιστική των πάουερ φόγουορντ και των σέντερ αυτή που μας πέρασε, με τους ψηλούς των ομάδων να στήνουν το δικό τους πάρτι μέσα στις αντίπαλες ρακέτες, και τους συντάκτες του basketblog.gr να πλατειάζουν λίγο τις θέσεις, θέλοντας να τους χωρέσουν όλους.

1.Ευθύμης Κοθράς (Ηρακλής): Είναι ο ένας από τους δυο παίκτες του Ηρακλή που συναντάμε στην πεντάδα μας, με τον 35χρονο γκαρντ να κάνει ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στο κλειστό «Στ.Καλαϊτζής» της Νέας Ερυθραίας, χαρίζοντας νίκη – ανάσα παραμονής στην ομάδα του. Ο Κοθράς είχε 12 πόντους (4/5 βολές, 1/1 δίποντο, 2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη, 3 κλεψίματα) σε σχεδόν 32 λεπτά συμμετοχής, με highlight το μακρινό του τρίποντο που έκρινε και την αναμέτρηση.

2.Σπύρος Μοτσενίγος (Παγκράτι): Φαίνεται ότι ο 24χρονος γκαρντ κάτι «παθαίνει» όταν συναντάει το Ψυχικό, καθώς μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο πρώτο γύρο (22 π.) και στη νίκη των «ροσονέρι», ήρθε για να βάλει το χέρι του και στην δεύτερη επιτυχία. Ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ εκτός από τους 21 πόντους που σημείωσε (2/2 βολές, 8/12 διπ., 1/3 τριπ., 2 ριμπ., 3 ασίστ) σε 35 λεπτά συμμετοχής, έπαιξε και εξαιρετική άμυνα, εξαφανίζοντας ατού των αντιπάλων.

3.Ανδρέας Κανονίδης (Δόξα Λευκάδας): Ο 25χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί μια από τις καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις της Δόξας την τρέχουσα φετινή περίοδο, κάτι που απέδειξε και στην σπουδαία νίκη της ομάδας του στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα, νίκη που τον φέρνει κοντά στα πλέι οφ ανόδου. Ο Κανονίδης είχε 17 πόντους (1/1 βολές, 5/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9 ριμπ.) σε σχεδόν 29 αγωνιστικά λεπτά, ενώ πήρε και το τελευταίο καθοριστικό ριμπάουντ (επιθετικό) με το οποίο καθάρισε τη νίκη.

4.Αλέξης Ράπτης (Εθνικός): Ο 35χρονος Κατερινιώτης πάουερ φόργουορντ ήταν η πρώτη μεταγραφή που έκανε η διοίκηση της ομάδας του Πειραιά, θέλοντας να χτίσει τη νέα της ομάδα. Ο Ράπτης με αντίπαλο το Περιστέρι πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, πετυχαίνοντας 20 πόντους (4/6 βολές, 8/11 δίποντα, 6 ριμπ., 1 κλεψ, 1 κόψιμο και 1 λάθος) σε σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής, βοηθώντας την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα να παραμείνει αήττητη στο κλειστό της Καλλιθέας.

5.Σιγκουρντούρ Θορστέινσον (Μαχητές Δόξας Πευκών) – Δημήτρης Δέσπος (Ηρακλής): Δυο παίκτες μοιράζονται την θέση των σέντερ, με τον Ισλανδό σέντερ των Μαχητών να αποτελεί σίγουρα τον καλύτερο ξένο του πρωταθλήματος, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις του. Στην σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας, ο Θορστέινσον είχε 15 πόντους (3/3 διπ., 6/12 διπ., 13 ριμπ., 1 μπλόκ) αλλά και 10 ασίστ με 4 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος, σπάζοντας το tednex (1.033). Άλλος ένας παίκτης που έσπασε το ίδιο φράγμα ήταν ο Δημήτρης Δέσπος, ο οποίος αποτέλεσε έναν εκ των βασικών πυλώνων της νίκης του Ηρακλή στη Νέα Ερυθραία. Ο 40χρονος σέντερ είχε 18 πόντους (6/6 βολές, 6/9 δίποντα, 7 ριμπ., 6 ασίστ και 3 λάθη) σε κάτι περισσότερο από 24 λεπτά συμμετοχής.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βαγγέλης Αλεξανδρής

Αναμφίβολα προπονητής της 24ης αγωνιστικής είναι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος στην πιο κρίσιμη ώρα, και μετά από δυο διαδοχικές εντός έδρας ήττες (Πευκοχώρι, Κύμη) κατάφερε να ανυψώσει το ηθικό του Ηρακλή, ο οποίος πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη, βάζοντας από κάτω του τον Πανερυθραϊκό, και έχοντας την ευκαιρία τις επόμενες αγωνιστικές να προσπαθήσει να βγάλει τον «γηραιό» από τα πλέι άουτ.