Έπειτα από δύο διαδοχικές αγωνιστικές γεμάτες αναβολές, η 24η διεξήχθη (επιτέλους) ολόκληρη στην Α2! Οι κορυφαίοι, λοιπόν, επιστρέφουν, για μία αγωνιστική που δεν είχε κάποιο ντέρμπι (τα έξι από τα επτά παιχνίδια κρίθηκαν με διαφορές 10 έως 66 πόντων), είχε όμως πολλούς πρωταγωνιστές και αξιοσημείωτα στατιστικά.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 24ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Sten Sokk (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Εσθονός έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη μεταμόρφωση του Χαρίλαου Τρικούπη και στο σερί των εννέα νικών που τρέχει η ομάδα του Μεσολογγίου. Στην άνετη νίκη επί του Κόροιβου ο Sokk είχε για 6η φορά σε ισάριθμους αγώνες διψήφιο αριθμό ασίστ, ανεβάζοντας το μέσο όρο του στο πρωτάθλημα στις 11,3! Αναλυτικά είχε 15 πόντους, 1/1 βολή, 1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη σε 38’58’’, καθώς και ατομικό ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης (+26).

2. Γιώργος Κουκάς (Ψυχικό)

Το Ψυχικό πέρασε νικηφόρα (και) από την Καβάλα και ο Γιώργος Κουκάς πρόσθεσε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, στατιστικά την κορυφαία φετινή του στο πρωτάθλημα. Ο 37χρονος πόιντ γκαρντ έκανε το 3ο του νταμπλ-νταμπλ (όλα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές) και είχε αναλυτικά 17 πόντους με 2/2 βολές, 5/6 τρίποντα, 0/1 δίποντα, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 34’50’’. Το +27 που κατέγραψε στο efficiency αποτελεί φετινό ατομικό ρεκόρ για τον Κουκά.

3. Βασίλης Σταυρακούκας (Παγκράτι)

Ο οδηγός του Παγκρατίου στη 2η συνεχόμενη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου. Ο 21χρονος σούτινγκ γκαρντ πέτυχε 24 πόντους με 7/10 ελεύθερες βολές, 7/11 δίποντα και 1/5 τρίποντα, μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ (ισοφάρισε για 3η φορά το ατομικό του ρεκόρ στις τελικές πάσες), έκανε 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και είχε ακόμα 3 λάθη στα 37’36’’ που αγωνίστηκε. Ο 1ος σκόρερ της φετινής Α2 συγκέντρωσε επίσης 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Αλέξανδρος Σταματογιάννης (Πανερυθραϊκός)

Ο MVP του Πανερυθραϊκού όχι μόνο στη μεγάλη νίκη επί του Αμαρουσίου, αλλά και στο σερί των 5 νικών που “τρέχει” το Μάρτιο. Ο 25χρονος φόργουορντ έκανε στο κλειστό του Αγίου Θωμά την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού, καθώς πέτυχε 21 πόντους με 5/7 βολές, 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα και δημιούργησε νέα ατομικά ρεκόρ σε ριμπάουντ (14) και σύστημα αξιολόγησης (+32). Είχε επίσης 1 ασίστ, 1 κλέψιμο στα 31’40’’ που αγωνίστηκε. Στους τελευταίους 4 αγώνες έχει 18,5 πόντους και 10,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, καθώς και το ασύλληπτο 73,8% στα σουτ (31/42)!

5. Θοδωρής Καρράς (Καρδίτσα)

Η Καρδίτσα έκανε περίπατο στο Ναύπλιο και ο Καρράς είχε άπλετο χρόνο συμμετοχής (απόντος και του Γιάννη Μπουρούση), προκειμένου να δείξει τι μπορεί να κάνει. Χρειάστηκε εν τέλει 25’38’’ στο παρκέ, για να βάλει 21 πόντους με 5/6 βολές, 8/10 δίποντα, να μαζέψει 14 ριμπάουντ και να κόψει 3 σουτ. Ο σέντερ της Καρδίτσας είχε επίσης +34 στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Μέσα σε ένα μήνα ο Πανερυθραϊκός έχει αλλάξει πρόσωπο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από την ανοδική πορεία που διαγράφει τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή αγνοεί την ήττα εδώ και ένα μήνα, καθώς έχει 5/5 μέσα στο Μάρτιο (νίκησε κατά σειρά τον Κόροιβο, το Παγκράτι, τον Φίλιππο Βέροιας, τη Δάφνη Δαφνίου και χθες το Μαρούσι), δημιουργώντας πλέον ασφαλή απόσταση από τη ζώνη των playouts. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις νίκες; Η άμυνα. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν δεχτεί πάνω από 74 σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια, ενώ στα τέσσερα κράτησαν τους αντιπάλους τους κάτω από τους 69.

QuizMaker

Quizmaker