Πολύ δύσκολη η επιλογή των κορυφαίων της 25ης αγωνιστικής, στην οποία είχαμε (ως συνήθως στην Α2) “μεγάλα” αποτελέσματα, με τη νίκη του Περιστερίου επί του πρωτοπόρου Φάρου να ξεχωρίζει…. Αναλυτικά:

1. Παναγιώτης Καυκής: Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο τρίμηνο και η αγωνιστική του άνοδος αποδεικνύεται βαρόμετρο για τον Δούκα ο οποίος οδεύει προς την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής του και την αποφυγή των πλέι άουτ. Και στη σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Προμηθέα, ο έμπειρος γκαρντ του Δούκα ήταν εξαιρετικός, τελειώνοντας το ματς με 12 π. (3/4 β., 3/6 διπ., 1/2 τριπ.), 8 ασ. και 3 κλ.

2. Θωμάς Νίκου: Η ποιότητα και η εμπειρία του είναι πολύτιμη και τη φετινή σεζόν για το Ψυχικό. Στη δραματική νίκη επί του Εθνικού ήταν ο ηγέτης της ομάδας του, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες και ελπίζει βάσιμα στην αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Ο απολογισμός του ήταν εντυπωσιακός: 15 π. (3/4 διπ., 3/7 τριπ.), 9 ριμπ., 12 ασ., 3 κλ. και 979 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Γιώργος Αποστολίδης: Εξαιρετική σεζόν διανύει ο φόργουορντ του Ηρακλή, ο οποίος… πήρε επάνω του το δραματικό παιχνίδι με την Α.Ε. Λιβαδειάς και χάρη στο καλάθι του στην εκπνοή του αγώνα, ο “Γηραιός” πήρε ακόμη μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Με 21 π. (2/2 β., 5/10 διπ., 3/5 τριπ.), 6 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ. ήταν ο MVP του αγώνα…

4. Πάρης Μάρτζος: Την καλύτερη φετινή της εμφάνιση έκανε Ευρώπη Πευκοχωρίου η οποία συνέτριψε τον Φίλιππο Βέροιας και όσο… ζει, ελπίζει για την σωτηρία της. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο 30χρονος φόργουορντ, καθώς με 22 π. (4/4 β., 6/9 διπ., 2/4 τριπ.), 5 ριμπ., 7 ασ. και 1 κλ., αποτέλεσε την… αιχμή του δόρατος των νικητών.

5. Πέτρος Μελισσαράτος – Ρόμπερτ Γκίλχριστ: Αναγκαστικά θα μοιράσουμε τη θέση του σέντερ στα δύο… Ο άσσος του Ψυχικού έκανε το καλύτερο ίσως φετινό του παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 π. (8/9 β., 5/10 διπ.), ενώ κέρδισε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια (10 ριμπ.). Από την άλλη, ο κοινοτικός σέντερ του Περιστερίου μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (9 π. με 1/2 β., 4/12 διπ.), όμως έκανε πραγματική… θραύση κάτω από τα δύο καλάθια. Ο αριθμός των 25 ριμπάουντ (22 αμυντικά), είναι ρεκόρ φέτος για την Α2 και αναμφίβολα ο Γκίλχριστ είναι ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες των “κυανοκίτρινων”.

Προπονητής της αγωνιστικής – Νίκος Καραγιάννης

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το Περιστέρι και μία από τις σπουδαιότερες της φετινής σεζόν. Ο “Δαυίδ” νίκησε τον “Γολιάθ” (Φάρο Κερατσινίου) και πλέον ελπίζει βάσιμα στην παραμονή στην κατηγορία, έχοντας απομακρυνθεί κατά ένα βαθμό από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού. Χαμηλοί τόνοι και πολύ δουλειά είναι το σύνθημα του έμπειρου κόουτς, ο οποίος είχε “διαβάσει” άριστα το ματς με τον Φάρο, περιόρισε στο ελάχιστο τα μεγάλα ατού του αντιπάλου και συνέβαλε τα μέγιστα σε μια τεράστια νίκη για μια από τις πιο “βαριές” φανέλες του πρωταθλήματος.