Άκρως συναρπαστική ήταν η 25η αγωνιστική της Α2. Πρόσωπο της ημέρας στη Νέα Ερυθραία ήταν ο Ηλίας Μωραΐτης, ο οποίος σημείωσε buzzer beater τρίποντο και ο Πανερυθραϊκός σημείωσε την 6η συνεχόμενη νίκη του με “θύμα” τον Τρίτωνα.

Μεγάλες νίκες σημείωσαν ακόμα η Καρδίτσα και ο Κόροιβος, την ώρα που το Μαρούσι έβαζε τέλος σε ένα σερί 5 ηττών, ο Φίλιππος Βέροιας έκανε νέο ρεκόρ άμυνας για την Α2 και οι Αμύντας, Αγρίνιο πρόσθεταν άλλο ένα ροζ φύλλο στη συλλογή τους.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 25ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ηλίας Μωραΐτης (Πανερυθραϊκός)

Η στατιστική του δεν εντυπωσιάζει στο παιχνίδι με τον Τρίτωνα. Αυτό, βέβαια, ήταν το τελευταία που έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση. Πολύ απλά διότι ο 21χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σουτ της χρονιάς, χαρίζοντας στον Πανερυθραϊκό τη νίκη επί του Τρίτωνα, την 6η στη σειρά για την ομάδα των βορείων προαστίων. Για την ιστορία, ο Μωραΐτης είχε 10 πόντους, 1/2 βολές, 3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24’17’’.

2. Παύλος Ξύδας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Μετς (επί του Παγκρατίου) έπειτα από 5 συναπτές ήττες και σταμάτησε την απότομη πτώση των τελευταίων εβδομάδων. Χωρίς τον Παύλο Ξύδα δύσκολα θα είχε συμβεί αυτό πάντως. Ο 29χρονος γκαρντ πέτυχε 16 πόντους με 4/7 τρίποντα, 1/4 δίποντα και 2/2 ελεύθερες βολές, είχε ακόμα 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και παρά τα 6 λάθη του, ήταν καθοριστικός στην 4η περίοδο. Ο Ξύδας πέτυχε 8 πόντους στα τελευταία 5 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων και των διαδοχικών τρίποντων που έκαναν το σκορ 66-76 στο 36’.

3. Τζόι Γκάτζο (Αμύντας)

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ δεν συνηθίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αμύντα. Όταν το κάνει, πάντως, αυτό μόνο καλό είναι για την ομάδα του Υμηττού. Στον αγώνα με την Καβάλα ο Γκάτζο σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στην Α2 (23) και είχε ακόμα 6/8 τρίποντα, 2/6 δίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 27’11’’, ενώ συγκέντρωσε και 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 22 πόντοι που είχε σημειώσει στο ματς του 1ου γύρου με την Καβάλα!

4. Κώστας Ιατρίδης (Φίλιππος Βέροιας)

Το παιχνίδι με τη Δάφνη Δαφνίου εξελίχθηκε γρήγορα σε διαδικαστική υπόθεση για τον Φίλιππο Βέροιας, όσο εύκολο κι αν ήταν πάντως, η στατιστική του 20χρονου πάουερ φόργουορντ δεν παύει να είναι εντυπωσιακή. Ο Ιατρίδης έκανε ατομικό ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης (+27) και χρειάστηκε μόνο 24’59’’, για να βάλει 18 πόντους με 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/3 ελεύθερες βολές, να μαζέψει 13 ριμπάουντ και να έχει ακόμα 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο, σε μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση.

5. Γιάννης Μπουρούσης (Καρδίτσα)

Δεν βρέθηκε ακριβώς σε μία από τις καλύτερες ημέρες του στο φετινό πρωτάθλημα, ήταν όμως καθοριστικός. Ο Μπουρούσης πέτυχε 9 από τους 16 πόντους της ομάδας του στην 4η περίοδο, όλους στα τελευταία 6 λεπτά. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ είχε 13 πόντους με 9/11 βολές, 2/6 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 23’26’’, καθώς και +9 στο δείκτη “+/-”.

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος)

Ο Κόροιβος πέτυχε μία από τις πλέον σημαντικές νίκες της αγωνιστικής που πέρασε. Και τι νίκη… Διπλή. Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου επικράτησε της Ελευθερούπολης με 79-67 και παράλληλα κάλυψε και τη διαφορά των 10 πόντων, με την οποία είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο. Ο Κόροιβος δεν άρχισε τη σεζόν με υψηλές βλέψεις, ωστόσο παραμένει σταθερά στο κατώφλι των Playoffs και δεν λέει να ξεκολλήσει από εκεί.

QuizWiz

here