Τα φαβορί, εύκολα η δύσκολα “καθάρισαν” στην 26η αγωνιστική, από την οποία εκκρεμεί το παιχνίδι της Μ. Τετάρτης (27/4) ανάμεσα στον Φίλιππο Βέροιας και τη Δόξα Λευκάδας. Οι νίκες των Παγκρατίου, Μαχητών και Πευκοχωρίου ήταν αυτές που ξεχώρισαν το περασμένο Σάββατο (23/4) και έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι οι εξής:

1. Άγγελος Τσάμης: Σταθερή αξία ο έμπειρος γκαρντ, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της άνετης νίκης του Προμηθέα επί του Περιστερίου, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση των Πατρών. Σκόραρε 19 π. (2/3 β., 4/6 διπ., 3/5 τριπ.), αξιοποίησε 5 φορές τους συμπαίκτες του, ενώ είχε και 5 ριμπ., 5 ασ. και 2 κλ.

2. Πάρης Μάρτζος: Δεν ήταν μόνο το απίθανο τρίποντο του στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με τον Πανερυθραικό που έδωσε τη νίκη στην Ευρώπη Πευκοχωρίου, αλλά η συνολική παρουσία του 30 χρονου γκαρντ που τον καθιστούν κορυφαίο παίκτη της συνάντησης. Ο άσσος του Πευκοχωρίου τελείωσε το ματς με 25 π. (8/8 β., 1/2 διπ., 5/7 τριπ.) ενώ είχε και 4 ριμπ.

3. Δάνης Ελευθεριάδης: Επί σειράς ετών… Μαχητής, ο 26χρονος φόργουορντ αποτελεί ένα από τα βασικά “εργαλεία” της ομάδας των Πευκών. Στη πολύτιμη νίκη επί του Δούκα έκανε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις πετυχαίνοντας 18 π. (4/4 β., 4/7 διπ., 2/3 τριπ.), ενώ “μάζεψε” και 4 ριμπ.

4. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Η Κύμη παραμένει στο “κυνήγι” της πρώτης θέσης, με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα να αποτελεί σταθερά έναν από τους κορυφαίους παίκτες της. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εξαιρετικός και στο δύσκολο “διπλό” της ομάδας του στη Λιβαδεια, όπου έκανε “double-double” με 20 πόντους (7/7 β., 5/9 διπ., 1/2 τριπ.),   και 11 ριμπάουντ., 1 ασ., 2 κλ.

5. Γάιος Σκορδίλης: Ο σέντερ του Φάρου αποτελεί τη δύναμη… πυρός κάτω από τα καλάθια και την ποιότητα του την έδειξε ακόμη μια φορά, στην εμφατική νίκη των Πειραιωτών επί του Ψυχικού που τους διατήρησε στη πρώτη θέση. Με 14 π. (7/11 διπ.), 11 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ., 2 κοψ. και 927 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου!

Προπονητής της αγωνιστικής – Ντίνος Καλαμπάκος

Στο ξεκίνημα της σεζόν το Παγκράτι θεωρούνταν ένα από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Με νέα και άγνωστα παιδιά και μόνους έμπειρους τους Κουτρούλια – Κυριακόπουλο, οι “ροσονέρι” συγκέντρωναν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν στο δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Λίγους μήνες μετά το Παγκράτι εξασφάλισε με τη νίκη επί του Ηρακλή την παραμονή του στην Α2, ενώ ελπίζει βάσιμα ακόμη και σε είσοδο του στα πλέι οφ ανόδου. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία και ακόμη ένα “παράσημο” στο πλούσιο βιογραφικό του ιστορικού συλλόγου. Μια επιτυχία που έχει την υπογραφή του Ντίνου Καλαμπάκου. Του πολυτιμότερου “παίκτη” του Παγκρατίου τη φετινή σεζόν, ο οποίος μετέτρεψε ένα άμορφο σύνολο, σε μια μαχητική… μηχανή που ήξερε τι ζητούσε σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κόντρα στον Ηρακλή έκανε για ακόμη μια φορά εξαιρετικό κοουτσάρισμα και πήρε με σχετική ευκολία το 13ο φετινό “ροζ φύλλο”.