Η Ελευθερούπολη σημείωσε τη νίκη της 26ης αγωνιστικής στην Α2, σταματώντας ταυτόχρονα την ξέφρενη πορεία της Καρδίτσας στο πρωτάθλημα. Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε επίσης ο Κόροιβος στην Καβάλα, την ώρα που ο Χαρίλαος Τρικούπης μετέτρεπε σε περίπατο το ντέρμπι της Αιτωλοακαρνανίας και το Μαρούσι, ο Τρίτωνας και ο Πανερυθραϊκός έπαιρναν με άνεση τα ροζ φύλλα στα δικά τους παιχνίδια.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 26ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Κώστας Ευστρατίου (Πανερυθραϊκός)

Το φορμάρισμα του Πανερυθραϊκού δεν συνέπεσε τυχαία με την αγωνιστική άνοδο του Κώστα Ευστρατίου. Ο 24χρονος γκαρντ κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στο 2ο γύρο. Μία ακόμα έκανε στο Ναύπλιο, όπου είχε 16 πόντους (με 1/2 βολές, 6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε μόλις 20’12’’ συμμετοχής. Συν τοις άλλοις, συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που συνιστά ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ.

2. Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (Κόροιβος)

Ο 2ος (πλέον) σκόρερ της Α2 βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και το αποδεικνύει σχεδόν κάθε φορά που πατάει το παρκέ. Στην Καβάλα ο Μαστρογιαννόπουλος πέτυχε 26 πόντους με 4/5 βολές, 5/7 δίποντα και 4/7 ριμπάουντ, ενώ είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 35’22’’. Τελείωσε το παιχνίδι με +25 στο σύστημα αξιολόγησης και ο Κόροιβος είχε +9 με αυτόν στο γήπεδο. Επιπλέον, ήταν… clutch, καθώς πέτυχε 10 πόντους στην τελευταία περίοδο, συμπεριλαμβανομένου και του καθοριστικού τρίποντου που έκανε το σκορ 67-71 με 39’’ να απομένουν για τη λήξη.

3. Γιάννης Δημάκος (Τρίτωνας)

Σε μία χρονιά γενάτη σκαμπανεβάσματα για τον ίδιο και την ομάδα του, ο Δημάκος φρόντισε να ηγηθεί του Τρίτωνα στην εύκολη νίκη επί του Παγκρατίου. Ο 32χρονος γκαρντ πέτυχε 18 πόντους με 4/4 βολές, 4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα και πρόσθεσε ακόμα στην στατιστική του 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Τελείωσε το ματς με +21 στο σύστημα αξιολόγησης (την κορυφαία επίδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι) και με +23 στο δείκτη “+/-”.

4. Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι)

Ως συνήθως ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ έκανε πολλή και εν πολλοίς αθόρυβη δουλειά. Η στατιστική δεν λέει ψέμματα. Ο Αρνόκουρος πραγματοποίησε μία από τις πιο ουσιώδεις φετινές εμφανίσεις του στην άνετη νίκη του Αμαρουσίου επί του Φίλιππου Βέροιας, αφού πέτυχε 14 πόντους με 4/4 βολές, 5/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, μάζεψε 13 ριμπάουντ και είχε ακόμα 2 κλεψίματα σε 29’30’’. Είχε επίσης και την καλύτερη επίδοση στο efficiency απ’ όσους παίκτες αγωνίστηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά (+23).

5. Σταύρος Τουντζιαράκης (Ελευθερούπολη)

Ο MVP της 26ης αγωνιστικής βάσει στατιστικής. Ο 35χρονος σέντερ της Ελευθερούπολης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του απέναντι στην Καρδίτσα, οδηγώντας την ομάδα του σε μία σχεδόν εύκολη νίκη. Ο απολογισμός του ήταν 29 πόντοι, 7/8 ελεύθερες βολές, 8/13 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο σε 31’51’’. Συγκέντρωσε 37 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος και όσο πάτησε το παρκέ ο ΓΣΕ είχε +12.

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη δεν είναι σταθερή μακριά από το γήπεδό της, εκεί μέσα όμως δεν χάνει από κανέναν! Ο ΓΣΕ έχει πλέον ρεκόρ 11-0 ως γηπεδούχος και είναι τόσο σταθερός και αποτελεσματικός εντός έδρας, που έβαλε τέλος ακόμα και σε ένα σερί 9 νικών που μετρούσε η Καρδίτσα, εμποδίζοντας την πρωτοπόρο της Α2 να κάνει άλλο ένα βήμα προς τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στην Basket League.

QuizMaker

Quizwiz