Μεγάλης σημασίας ήταν και οι νίκες των Ηρακλή (που σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση), Αρκαδικού, Αμύντα και Καβάλας.  Έτσι, οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog, ήταν:

1. Γιάννης Αγγελόπουλος: Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση του 26χρονου γκαρντ του Αμύντα, που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στη νίκη – σωτηρία επί του Ψυχικού, η οποία ήρθε μετά από μια επική ανατροπή, συνέβαλε τα μέγιστα πετυχαίνοντας 21 πόντους (3/4 β., 9/12 διπ.), ενώ είχε επίσης 6 ριμπ., 5 ασ. και 1 κλ.

2. Ντοβίντας Ρεντίκας: Ο Αρκαδικός επικράτησε του Εθνικού και έχει τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Ο Λιθουανός σούτιγκ γκαρντ ήταν ο μπροστάρης της μεγάλης ανατροπής που έφερε τη νίκη στους Αρκάδες. Εντυπωσιακός ο απολογισμός του με 25 πόντους (7/8 β., 6/7 διπ., 2/3 τριπ.), 11 κερδισμένα φάουλ, 5 ασίστ., 2 ριμπ. και 2 κλ.

3. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Η εμπειρία και η ποιότητα του φάνηκε σε ακόμη ένα κρίσιμο παιχνίδι. Στην εκτός έδρας νίκη επί των Μαχητών, που ήταν ήταν η 11η συνεχόμενη του Ηρακλή και η οποία τον έφερε τη πρώτη θέση, ήταν ο σταθερότερος σε απόδοση παίκτης, έχοντας 17 πόντους (7/10 διπ., 1/1 τριπ.), 5 ασ. και 3 ριμπάουντ.

4. Αβραάμ Καλλινικίδης: Τι και αν ετοιμάζεται να πατήσει τα 40, παίζει μπάσκετ σαν έφηβος και το χαίρεται όσο λίγοι… Ήταν καθοριστικός στη τεράστια νίκη του Χολαργού επί του Πανιωνίου και σχεδόν αλάνθαστος… Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (5/6 β., 3/4 διπ., 1/1 τριπ.), 5 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ. και 803 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Άλφα Ντιαλό: Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ της Καβάλας. Κόντρα στην ΑΕΛ αγωνίστηκε για 17.30” λεπτά όμως ήταν πολύτιμος καθώς προσέφερε στην Ένωση 15 π. (1/1 β., 7/9 διπ.) και 4 ριμπ., βοηθώντας τη να φτάσει σε μια σημαντική επιτυχία που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμη και για το πλεονέκτημα έδρας στα μπαράζ παραμονής.

Προπονητής της αγωνιστικής – Στέργιος Κουφός

Με τρείς παίκτες (Πόπαντιτς, Μιλόσεβιτς και Τσιάκος) να έχουν αποχωρήσει πρόσφατα από την ομάδα, αδιάφορος (θεωρητικά) και κόντρα στον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Πανιώνιο με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ο Χολαργός έβαλε τα… γυαλιά σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν. Με ένα προπονητή, γεννημένο νικητή στον πάγκο του, έκανε τη νίκη της χρονιάς και έβαλε… φωτιά στη μάχη της ανόδου. Ο Στέργιος Κουφός ξέρει πως να χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ που έχει… απομείνει στα χέρια του και το απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, “γκρεμίζοντας” τους “κυανέρυθρους” από τη κορυφή της βαθμολογίας.