Πολλά σημαντικά γεγονότα περιλάμβανε η 28η αγωνιστική… Όπως, η δύσκολη νίκη του πρωτοπόρου Ηρακλή, η επιστροφή στις επιτυχίες του Πανιωνίου, το πρώτο “διπλό” στο πρωτάθλημα των Μαχητών, το “διπλό” του Χολαργού, αλλά και η οριστικοποίηση της παραμονής του Αμύντα στην Α2. Έτσι, οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Νίκος Μίχαλος: Έπαιξε και για τον απόντα Σάκη Καρύδα και ήταν… μαγικός σε κάποιες φάσεις αξιοποίησης των συμπαικτών του. Ο έμπειρος γκαρντ βοήθησε τα μέγιστα τον Πανιώνιο να επιστέψει στις νίκες, κόντρα στην ΑΕΛ, με τον τελικό απολογισμό του να… γράφει 14 πόντους (1/2 διπ., 4/5 τριπ.), 8 ασίστ, 6 ριμπ. και 1 κλ, σε 26 λεπτά συμμετοχής.

2. Δημήτρης Χατζηκυριακίδης: Ο διεθνής με τις “μικρές” Εθνικές ομάδες 18χρονος γκαρντ, έχει… μεγαλώσει απότομα στο φετινό πρωτάθλημα και εξελίσσεται σε έναν υπερπολύτιμο παίκτη για την ομάδα του. Με 24 πόντους (3/3 β., 3/7 διπ., 5/8 τριπ.), 5 ριμπ. και 3 ασίστ, ήταν ο κορυφαίος των Μαχητών στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Λάρισα επί της ΑΕΛ., που ήταν η πρώτη μακριά από τα Πεύκα!

3. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Μπορεί ο Γκαγκαλούδης να έβγαλε και πάλι τα… κάστανα από τη φωτιά με τις εύστοχες βολές του στο τέλος, που χάρισαν τη νίκη επί του Αίολου, όμως ο έμπειρος φόργουορντ ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι η… σταθερά του “Γηραιού”. Με 17 πόντους (6/7 β., 4/6 διπ., 1/3 τριπ.), 6 ριμπ., 4 ασ., 2 κλ., και κανένα λάθος σε 30 λεπτά συμμετοχής, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο ακόμη μιας πολύτιμης νίκης του Ηρακλή.

4. Αποστόλης Κουτρούλιας: Στα σαράντα του παίζει άνετα για σχεδόν 30 λεπτά και ούτε καν να… λαχανιάζει, ενώ κάνει σταθερά τη διαφορά. Στη νίκη του Χολαργού μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή του Ψυχικού, ο αειθαλής φόργουορντ έδωσε και πάλι μαθήματα ποιότητας και εμπειρίας, πετυχαίνοντας 21 πόντους (6/12 β., 6/10 διπ., 1/3 τριπ.), 8 ριμπάουντ και 1 κλέψ.

5. Κώστας Μαχαίρας: Με 1209 μονάδες αντάμειψε τον σέντερ του Εθνικού και κορυφαίο ριμπάουντερ του πρωταθλήματος (264) το σύστημα αξιολόγησης και πως μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας πέτυχε ένα εντυπωσιακό double double. 24 πόντοι με 7/9 β., 7/13 διπ., 1/1 τριπ. και 16 ριμπάουντ, ο απολογισμός του.

Προπονητής της αγωνιστικής – Αλέξανδρος Ζαβός

  Η νίκη του Αμύντα επί του αποδεκατισμένου και υποβιβασμένου προ πολλού Παγκρατίου στο Μετς δεν ήταν δα και ένα μεγάλο κατόρθωμα, όμως είχε πολύ μεγάλη αξία και σημασία. Αφ’ ενός γιατί σήμανε την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής, επίτευγμα που τηρουμένων των αναλογιών ισοδυναμεί με… την κατάκτηση πρωταθλήματος για την ομάδα του Υμηττού και αφ’ ετέρου για τον τρόπο που επετεύχθη… Ο Αλέξανδρος Ζαβός και κατ’ επέκταση ο Αμύντας σεβάστηκε με τον τρόπο του έναν από τους διαχρονικά μόνιμους αντιπάλους του στα Αθηναϊκά παρκέ και το χειροκρότημα που απέσπασε από τους “δύσκολους” και πιστούς φίλους του Παγκρατίου αποτέλεσε ίσως μεγαλύτερο επίτευγμα και από αυτό της σωτηρίας. Η ειλικρινής αγκαλιά των δύο προπονητών στο τέλος του αγώνα (Λιτόπουλος – Ζαβός), ήταν μία από τις ομορφότερες εικόνες της φετινής Α2 και η απόδειξη ότι το μπάσκετ όπως το μάθαμε και το αγαπήσαμε στις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας είναι ακόμη εδώ..