Η 28η αγωνιστική ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην Α2. Ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Τρίτωνας “κλείδωσαν” μαθηματικά την παρουσία τους στα Playoffs, ενώ ένα βήμα ακόμα χρειάζονται το Ψυχικό και η Ελευθερούπολη, την ώρα που μόνο η 10η θέση απομένει ουσιαστικά “ανοιχτή” στην κούρσα για τα Playouts.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 28ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Κώστας Αμπατζάς (Καβάλα)

Ο ηγέτης της Καβάλας σε μία νίκη που είχε πολύ ανάγκη και προ πάντων την ξεκόλλησε από τη ζώνη των playouts. Ο Κώστας Αμπατζάς πέτυχε 19 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (5/6 βολές, 4/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα), μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα και υπέπεσε σε μόνο ένα λάθος, στα 28’46’’ που αγωνίστηκε απέναντι στο Αγρίνιο. Συγκέντρωσε 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην Α2.

2. Διογένης Γοργόνης (Ελευθερούπολη)

Την καλύτερη και πιο ουσιώδη εμφάνισή του κράτησε για το παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό ο 24χρονος γκαρντ. Και η Ελευθερούπολη την είχε ανάγκη. Ο Γοργόνης τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 1/1 βολή, 4/4 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 34’10’’ συμμετοχής. Το +29 που κατέγραψε στο efficiency αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για φέτος, ενώ είχε και +20 στο δείκτη “+/-”, όσο πάτησε το παρκέ.

3. Γιάννης Αθανασούλας (Ψυχικό)

Ο Γιώργος Κουκάς ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το Ψυχικό, αλλά η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα δεν θα είχε φτάσει μέχρι εκείνο το σημείο, εάν δεν υπήρχε ο Γιάννης Αθανασούλας. Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν πολύ καλός σε εκτελεστικό και οργανωτικό επίπεδο στη μεγάλη νίκη επί της Καρδίτσας, καθώς πέτυχε 15 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, μοίρασε 9 ασίστ και είχε ακόμα 4 ριμπάουντ σε 34’47’’, αλλά και +21 στο efficiency.

4. Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Έχει κάνει (πολύ) καλύτερες εμφανίσεις επιθετικά, ωστόσο σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην άμυνα, ο δυναμικός φόργουορντ του Αμύντα δήλωσε πάλι παρών. Διόλου τυχαία άλλωστε ο Αμύντας είχε +17, στα 32’16’’ που ο Κανονίδης αγωνίστηκε στη νίκη επί του Κόροιβου με 77-68. Ήταν επίσης ο 1ος σκόρερ του Αμύντα (16 πόντοι με 6/7 βολές, 5/9 δίποντα, 0/8 τρίποντα), ο 3ος ριμπάουντερ της ομάδας του (8), ενώ μοίρασε ακόμα και 3 ασίστ.

5. Fahro Alihodzic (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο Βόσνιος σέντερ ήταν πάλι εξαιρετικός, σε μία ακόμα νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο Alihodzic πέτυχε 22 πόντους με 11/14 δίποντα και 0/1 βολή κόντρα στο Παγκράτι, έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 27’36’’. Δεν έβγαλε λοιπόν τυχαία +26 στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν το 17ο συνεχόμενο παιχνίδι που είχε διψήφιο αριθμό πόντων και ανέβασε το μέσο όρο του στους 13,6, ενώ ανέβηκε και στην 1η θέση του πρωταθλήματος στη συνολική αξιολόγηση με +441!

Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)

Οι περισσότεροι περίμεναν από το Ψυχικό να είναι άκρως ανταγωνιστικό τη σεζόν που διανύουμε. Όχι όμως και να διεκδικεί τη 2η θέση στην κανονική περίοδο! Ο Γιώργος Ρεμεντέλας μάλλον μας παρουσιάζει φέτος την καλύτερη “δουλειά” του σε αυτά τα 9 χρόνια που βρίσκεται στην Α2 με το Ψυχικό. Με ρεκόρ 17-6 και άλλα πέντε παιχνίδια να απομένουν, το Ψυχικό οδεύει προς το καλύτερο ρεκόρ και την πιο υψηλή θέση της ιστορίας του στην κατηγορία, ξεπερνώντας την 5η θέση και το 17-9 της σεζόν 2014-15.

Quizwiz

Quiz maker