Η νίκη της Κύμης στον “τελικό” με τον Φάρο Κερατσινίου αποτέλεσε ασφαλώς το μεγαλύτερο γεγονός της 29ης αγωνιστικής, καθώς σηματοδότησε μια ιστορική άνοδο στην Α1 για την ομάδα της Κύμης. Σπουδαίας σημασίας ήταν και οι νίκες του Ηρακλή, του Περιστερίου και του Παγκρατίου. Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog.gr είναι:

1. Παναγιώτης Καυκής: Ο έμπειρος γκαρντ του Δούκα επιβεβαίωσε την σταθερά ανοδική του πορεία στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με ακόμη μια ηγετική εμφάνιση. Στην εκτός έδρας νίκη επί του Πευκοχωρίου, ο αρχηγός των “μπλε” είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σημειώνοντας 18 πόντους (5/5 β., 5/9 διπ., 1/4 τριπ.), ενώ το “πλούσιο” στατιστικό του περιλάμβανε 5 ριμπ. και 4 ασίστ.

2. Βαίντας Καρινιάουσκας: Ερχόμενος το καλοκαίρι από την Ευρωλίγκα στην Α2 και στη Κύμη αποτέλεσε σίγουρα το μεγάλο “μπαμ”. Ο Λιθουανός γκαρντ βγήκε μπροστά στα παιχνίδια που έπρεπε, όπως έκανε και στον “τελικό” με τον Φάρο όπου πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις σημειώνοντας 16 πόντους (2/4 β., 4/8 διπ., 2/3 τριπ.,) ενώ είχε και 2 ριμπ., 1 κλεψ, 1 ασίστ.

3. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο Ηρακλής πρόσθεσε ακόμη μια πολύτιμη νίκη στο ενεργητικό του και πλέον κρατά στα χέρια του την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής στην Α2. Η συμβολή του πολύπειρου φόργουορντ στην επικράτηση επί του ισχυρού Προμηθέα Πατρών ήταν καθοριστική ειδικά στον επιθετικό τομέα όπλου είχε 17 πόντους (3/3 β., 4/4 διπ., 2/4 τριπ.), αλλά και 4 ριμπ.

4. Τόλης Κουτρούλιας: Τα… έσπασε πάλι ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ του Παγκρατίου. Όχι τα στεφάνια, αλλά το σύστημα αξιολόγησης το οποίο “έγραψε” 1215 μονάδες στη νίκη του Παγκρατίου στη Λιβαδειά επί της ομώνυμης ομάδας. Κορυφαίος για ακόμη μια φορά με τη στατιστική του να περιλαμβάνει 28 π. (6/8 β., 8/11 διπ., 2/3 τριπ.), 10 ριμπ. και 7 ασίστ.

5. Ρόμπερτ Γκίλχριστ: Ο καλύτερος ριμπάουντερ της Α2 (283) αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Περιστερίου και έναν από τους λόγους που οι “κυανοκίτρινοι” βαδίζουν με σταθερά βήματα προς τη σωτηρία. Στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας ο κοινοτικός σέντερ πρόσθεσε ακόμη μια τρομερή εμφάνιση στο ενεργητικό του έχοντας 18 π. (8/10 β., 5/9 διπ.) και 10 ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βασίλης Μπρατσιάκος

Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος από τον προπονητή της Κύμης. Πήρε την ομάδα της Εύβοιας από το… χεράκι και με 5 διαδοχικές ανόδους την ανέβασε στην Α1. Χαμηλών τόνων και λάτρης της σκληρής δουλειάς, έβαλε το όνομα του στα τοπ ονόματα του μπάσκετ, κοουτσάροντας πανέξυπνα και με μεγάλη ψυχραιμία τη Κύμη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν έρχονταν βολικά… Η άμυνα ήταν και παραμένει η αγαπημένη λειτουργία του Έλληνα προπονητή και αυτό φάνηκε περίτρανα και στον “τελικό” με τον Φάρο Κερατσινίου, όπου εξουδετερώθηκαν τα μεγάλα ατού του αντιπάλου και έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη – άνοδο.