Η νίκη του Ψυχικού στο Αγρίνιο ήταν αυτή που ξεχώρισε στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Α2, κι αυτό διότι έφερε την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα μία ανάσα από τη 2η θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα Playoffs.

Από εκεί και πέρα, ο Τρίτωνας “κλείδωσε” τουλάχιστον την 3η θέση στην κανονική περίοδο, την ώρα που η Ελευθερούπολη εξασφάλιζε μαθηματικά την είσοδό της στα Playoffs με το “διπλό” στο Μετς. Στο μεταξύ, αγκαλιά με την 4η θέση είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης, με 100άρα συνδύασε τη στέψη της για το πρωτάθλημα η Καρδίτσα, ενώ στην 6η θέση ανέβηκε ο Πανερυθραϊκός μετά την 9η νίκη του στα τελευταία 10 παιχνίδια. Τέλος, την πρώτη της νίκη σημείωσε η Δάφνη Δαφνίου, έστω και στην 29η αγωνιστική…

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 29ης αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Αλέξανδρος Σπυριδονίδης (Καρδίτσα)

Στην εύκολη νίκη της Καρδίτσας επί του Αμύντα, ουδείς έκανε περισσότερες δουλειές στο γήπεδο από τον 27χρονο πόιντ γκαρντ. Ο Σπυριδονίδης πέτυχε 10 πόντους (με 4/5 βολές, 3/4 δίποντα και 0/3 τρίποντα), μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 9 ασίστ και έκανε μόνο ένα λάθος στα 21’52’’ που αγωνίστηκε. Συγκέντρωσε 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και η Καρδίτσα είχε +18 με αυτόν στο αγωνιστικό χώρο.

2. Γιάννης Τσορμπατζόγλου (Δάφνη Δαφνίου)

Ίσως η πιο λαμπρή αχτίδα φωτός σε μία χρονιά γεμάτη ήττες για τη Δάφνη Δαφνίου. Στην πρώτη νίκη της ομάδας του Χαϊδαρίου έπειτα από 26 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο 21χρονος γκαρντ έκανε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, γράφοντας 21 πόντους, 3/5 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη στη στατιστική του. Συν τοις άλλοις, το +27 που είχε στο efficiency, αποτελεί τη 2η καλύτερη επίδοσή του στην Α2.

3. Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης)

Σε μία άνετη εκτός έδρας νίκη (στη Βέροια) με πολλούς πρωταγωνιστές, ο 30χρονος σμολ φόργουορντ του Χαρίλαου Τρικούπη ήταν αυτός που είχε το καλύτερο νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης (+20). Ο Παπαδιονυσίου πέτυχε 17 πόντους με 4/5 βολές, 5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και είχε ακόμα 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 29’44’’. Είχε επίσης +26 στο δείκτη “+/-” στα 29’44’’ που αγωνίστηκε.

4. Jovan Djordjevic-Marinkovic (Ελευθερούπολη)

Η μαθηματική εξασφάλιση μιας θέσης στα Playoffs για την Ελευθερούπολη συνοδεύτηκε και με μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του Σέρβου πάουερ φόργουορντ με τους Καβαλιώτες. Ο Djordjevic-Marinkovic ισοφάρισε το ρεκόρ του στο efficiency (+32), άγγιξε την καλύτερη επίδοσή του σε πόντους (28), με τους 27 που πέτυχε, ενώ είχε ακόμα 9/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 27’34’’’.

5. Πέτρος Μελισσαράτος (Τρίτωνας)

O MVP του Τρίτωνα στη σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Αμαρουσίου, που του εξασφάλισε τουλάχιστον την 3η θέση στην τελική κατάταξη. Ο 29χρονος σέντερ κέρδισε κατά κράτος τις μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς κάτω από τα δύο καλάθια και τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 2/3 βολές, 5/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 4 ασίστ σε 29’33’’. Είχε +24 στο σύστημα αξιολόγησης και +14 στο δείκτη “+/-” στο χρόνο που πάτησε το παρκέ του Αγίου Θωμά.

Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)

Το Ψυχικό διανύει την καλύτερη χρονιά της ιστορίας του στην Α2 και όχι μόνο… Μετά την εκτός έδρας νίκη στο Αγρίνιο απέχει μόνο άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα από τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, ένα επίτευγμα για την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, η οποία μάλλον ουδείς περίμενε να αντικρίσει τόσο ψηλά σε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και ποιοτικό, τουλάχιστον στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Quizwiz

Quizwiz