Η 3η αγωνιστική του 2ου γύρου άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα στην Α2. Κατ’ αρχάς, η νίκη της Ελευθερούπολης επί του Απόλλωνα, αφαίρεσε από τους Πατρινούς το πλεονέκτημα του ενός βαθμού που είχαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος.

Το “διπλό” του Πανερυθραϊκού επί του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, δε, περιέπλεξε πολύ την κατάσταση για την είσοδο στα Playoffs, καθώς όλες οι ομάδες παραμένουν στο “παιχνίδι”, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Αυτό ισχύει τόσο για το Παγκράτι μετά την εύκολη νίκη επί της Καρδίτσας, όσο και για τον Αμύντα, παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Τετάρτη (9/6) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Θοδωρής Ονάσογλου (Παγκράτι)

Έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που πήγε στο Παγκράτι. Και δεν χρειάστηκε παρά ένα ημίχρονο, για να το καταφέρει. Ο 34χρονος γκαρντ πέτυχε 16 από τους 17 πόντους του στο 1ο 20λεπτο, βοηθώντας το Παγκράτι να ξεφύγει με +27 και να φτάσει εν τέλει εύκολα στη νίκη. Ο απολογισμός του ήταν 17 πόντοι, 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 22’59’’ και +21 στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ με τους “ροσονέρι”.

2. Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Ο αρχηγός του Πανερυθραϊκού ήταν όλα τα λεφτά στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Πέρα από τη δύσκολη αποστολή να περιορίσει τη δράση του Γκαγκαλούδη (κάτι που πέτυχε σχεδόν απόλυτα στο 1ο ημίχρονο), πραγματοποίησε παράλληλα και την καλύτερη εμφάνιση στην άλλη άκρη του παρκέ. Ο 38χρονος σούτινγκ γκαρντ πέτυχε 27 πόντους με 6/12 τρίποντα, 1/1 δίποντο, 7/9 βολές και είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα και το κορυφαίο νούμερο της αγωνιστικής στο σύστημα αξιολόγησης (+30).

3. Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός)

Ήταν αθόρυβος και ουσιώδης στη μεγάλη νίκη του Πανερυθραϊκού επί του Αμαρουσίου. Και… clutch, βεβαίως, βεβαίως. Οι αριθμοί του Αθανασούλα δεν βγάζουν μάτια, εντούτοις έκανε λίγο απ’ όλα (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), δεν εκβίασε επιθετικές προσπάθειες (4/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές) και πέτυχε επτά πόντους στα τελευταία 4,5 λεπτά, βοηθώντας την ομάδα του να αποσπαστεί στο σκορ.

4. Μάριος Δόξας (Παγκράτι)

Ο συνήθης ύποπτος σε κάθε νίκη του Παγκρατίου. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ έδειξε για μία ακόμα φορά γιατί είναι μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις της χρονιάς. Πέτυχε 24 πόντους κόντρα στην Καρδίτσα (τους 14 στο καθοριστικό 1ο ημίχρονο) και είχε επίσης 8/12 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 28’16’’. Ο απολογισμός του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν +27.

5. Στέλιος Χάλαρης (Ελευθερούπολη)

Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον ύψους 2.17μ. Γιώργο Διαμαντάκο και να αναδεικνύεσαι νικητής από τη μονομαχία. Κι όμως, αυτό ακριβώς έκανε ο Χάλαρης, καθώς όχι μόνο βοήθησε στον περιορισμό του γίγαντα του Απόλλωνα, αλλά είχε και 17 πόντους στην επίθεση με 3/4 τρίποντα, 4/5 δίποντα, καθώς και 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το μεγαλύτερο νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης μεταξύ όλων των παικτών που αγωνίστηκαν στην Ελευθερούπολη (+24).

Προπονητής: Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη ήξερε ακριβώς πώς να νικήσει τον Απόλλωνα και το έκανε. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου κατόρθωσε να περιορίσει όλα τα επιθετικά όπλα των “αχαιών” (κράτησε τους επτά πρώτους σκόρερ του Απόλλωνα κάτω από τους μέσους όρους τους στο πρωτάθλημα!), κέρδισε τις μάχες των ριμπάουντ και έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ. Η νίκη, βέβαια, προήλθε μέσα από την υποδειγματική άμυνα, αφού οι Καβαλιώτες δεν άφησαν τον Απόλλωνα να βάλει ούτε ένα καλάθι στα τελευταία έξι λεπτά και δέχτηκαν μόνο 7/26 τρίποντα συνολικά, από μία ομάδα που μέχρι το συγκεκριμένο ματς είχε 11,1 εύστοχα σε 31,2 προσπάθειες ανά αγώνα.

Ποιος είναι ο MVP της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Θοδωρής Ονάσογλου (Παγκράτι)
Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)
Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός)
Μάριος Δόξας (Παγκράτι)
Στέλιος Χάλαρης (Ελευθερούπολη)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 3ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
 

Created with Quiz Maker