Τρεις “κοντοί” και δύο “ψηλοί” είναι η αναλογία των κορυφαίων της 3ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

1. Νίκος Λιακόπουλος: Ήταν ο… καταλύτης της τρίτης σερί νίκης στο πρωτάθλημα του Φάρου Κερατσινίου, επί του Εθνικού. Ο έμπειρος γκαρντ με 21 π. (9/15 διπ., 1/3 τριπ.), τους περισσότερους εκ των οποίων στη καθοριστική τέταρτη περίοδο και 6 ριμπ. και 7 ασ. ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι. Η απόσβεση της… επένδυσης που έκανε ο Φάρος ξεκίνησε…

2. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον 29χρονο γκαρντ της Κύμης στη Λευκάδα και καθοριστική η συμβολή του στην επικράτηση της ομάδας Εύβοιας επί της Δόξας. Εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητα του στην επίθεση (26 πόντοι με 5/5 β., 6/9 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ προσέφερε 5 ασ. και 2 κλ.

3. Παναγιώτης Καυκής: Σχεδόν αλάνθαστος ο έμπειρος γκαρντ, έδειξε με το… καλημέρα, γιατί τον εμπιστεύθηκε ο Δούκας κατά την επιστροφή του στην Α2. Στη πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα επί του Ηρακλή, ο αρχηγός είχε 15 πόντους, (2/2 β., 2/4 διπ., 3/4 τριπ.), 4 ριμπ., 3 ασ. και 4 κλ. Έτσι ήρθαν φυσιολογικά οι 1143 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Στράτος Νησιώτης: Σταθερή αξία ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ, συνέβαλε τα μέγιστα στη πολύτιμη πρώτη νίκη της Ευρώπης Πευκοχωρίου επί του Ψυχικού. Ο έμπειρος άσσος έκανε… πάρτι κάτω από τα καλάθια (10 ριμπ.), ενώ τελείωσε το ματς με 14 πόντους (4/4 β., 5/9 διπ.).

5. Στιβ Πάνος: Ο Προμηθέας έκανε το “τρία στα τρία” με την επιθετική του γραμμή να βγάζει… φωτιές και στο ματς με το Παγκράτι. Καθοριστική η παρουσία του 27χρονου σέντερ που σκόραρε 20 πόντους (4/5 β., 8/10 διπ.), ενώ είχε και 4 ριμπ., 2 ασ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Χουχουλής

Το “διπλό” του Πανερυθραικού στη Βέροια επί του Φίλιππου ήταν τεράστιας σημασίας για τους νεοφώτιστους. Όχι μόνο πρόσθεσαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη συλλογή τους αλλά έβαλαν και… από κάτω, έναν από τους βασικούς αντιπάλους τους στη προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Ο έμπειρος κόουτς “διάβασε” πολύ καλά το ματς και εκμεταλλεύτηκε το άγχος των γηπεδούχων, σπρώχνοντας τους παίκτες του στην κατάκτηση του δεύτερου φετινού “ροζ φύλλου”.