Ολοκληρώθηκε και τυπικά η 3η αγωνιστική της Α2, μετά και τη διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Μία αγωνιστική που περιλάμβανε τη νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί του Αμύντα, με τους πατρινούς να φτάνουν τότε τις τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Σημαντική νίκη και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με άνεση του Φιλίππου Βέροιας. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το Ψυχικό στην έδρα του Ανατόλια. Στην παράταση έκαμψε την αντίσταση της Δάφνης Δαφνίου η Καρδίτσα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το Χαρίλαο Τρικούπη κόντρα στο Διαγόρα Δρυοπιδέων. Το 2/2 μέσα σε τρεις ημέρες πέτυχε η Ελευθερούπολη που επικράτησε αυτή τη φορά του Οίακα Ναυπλίου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 3ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Άγγελος Τσάμης (Απόλλων Πάτρας): Άλλη μία καταπληκτική εμφάνιση για τον Πατρινό γκαρντ, αυτή τη φορά κόντρα στον Αμύντα. Ο Τσάμης μπορεί να έλειψε για μία χρονιά από την Α2, φαίνεται όμως πως δεν έχει επηρεαστεί επ’ ουδενί ούτε το ταλέντο ούτε η όρεξη του για αυτό που αγαπά, το μπάσκετ. Στον αγώνα με τον Αμύντα, ο πολύπειρος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, συνθέτοντας μία ιδανική τριάδα με τους Γιάννη Μολφέτα και Φώτη Ζούμπο, τελειώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ, φτάνοντας πολύ κοντά σε ένα επικό triple double.

Βαγγέλης Τζόλος (Ολυμπιακός): Μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Ολυμπιακού κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Ο Τζόλος ανήκει στη φουρνιά των παικτών εκείνων που πήγαν στον Ολυμπιακό προκειμένου να βοηθήσουν τόσο στην ανάπτυξη του ταλέντου των νεαρών παικτών, όσο και στην πορεία της ομάδας στην Α2  και στον αγώνα με το Φίλιππο Βέροιας βοήθησε και με το παραπάνω. Σε 29′ λεπτά συμμετοχής, ο Τζόλος τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας double double με 22 πόντους (3/6δ., 4/6τ, 4/8β) και 11 ασίστ, ενώ είχε και 2 κλεψίματα, όντας ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Αντώνης Μάντζαρης (Ψυχικό): Εξαιρετική παρουσία από τον έμπειρο γκαρντ του Ψυχικού στην εκτός έδρας νίκη επί του Ανατόλια. Ο Μάντζαρης βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος στην έναρξη της σεζόν και αυτό αποδεικνύουν τα νούμερα του, με τον έμπειρο γκαρντ να βρίσκεται μέσα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Στον αγώνα με το Ανατόλια ο έμπειρος γκαρντ της ομάδας των Βορείων Προαστίων συνέθεσε για μία ακόμα φορά ένα εκπληκτικό δίδυμο με το Νίκο Παπανικολάου, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 8 ασίστ, ενώ είχε και 3 ριμπάουντ, δείχνοντας πως μπορεί να είναι πλέον και προπονητής, όμως διατηρεί εξαιρετικά τον παίκτη μέσα του.

Κωνσταντίνος Καμπουρίδης (Ελευθερούπολη): Ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα prospect με συνεχή άνοδο και βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Ο Καμπουρίδης είναι μόλις 20 ετών, όμως αγωνίζεται για δεύτερη σερί σεζόν στην Α2 και μάλιστα έχοντας ουσιαστικό ρόλο και χρόνο στην ομάδα του. Ο νεαρός φόργουορντ αποδεικνύει παιχνίδι με το παιχνίδι πως έχει περίσσιο ταλέντο μέσα του και θα απασχολήσει το μπασκετικό κοινό άμεσα. Στον τελευταίο αγώνα με τον Οίακα Ναυπλίου ο Καμπουρίδης τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους έχοντας 5/11 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/3 βολές και κατέβασε 6 ριμπάουντ, σε μία πολύ καλή παρουσία με τον ΓΣΕ.

Μάκης Θέος (Καρδίτσα): Ο άνθρωπος που έδωσε ανάσα στην Καρδίτσα στον αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου. Μπορεί η ομάδα του Χαϊδαρίου να είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως η αντεπίθεση της Καρδίτσας στο τέλος είχε αποτέλεσμα, με το Μάκη Θέο να δίνει το φιλί της ζωής στους Θεσσαλούς, μιας και σε νεκρό χρόνο κέρδισε φάουλ και με τις εύστοχες βολές του έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Συνολικά ο Θέος τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, με την παρουσία του αυτή στο φινάλε να αποδεικνύεται καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Ντίνος Καλαμπάκος (Χαρίλαος Τρικούπης):

Ο Χαρίλαος Τρικούπης προερχόταν από ένα δύσκολο αποτέλεσμα στην έδρα της Καρδίτσας και μέσα σε λίγες ημέρες είχε ένα ακόμα δύσκολο ταξίδι, στην Αθήνα, για τον αγώνα με το Διαγόρα Δρυοπιδέων που θεωρείται και το φετινό φαβορί για την άνοδο στην Basket League. Η ομάδα του Μεσολογγίου όχι μόνο δεν έδειξε σημάδια κούρασης, αλλά είχε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά και μάλιστα έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 16, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία επική νίκη, δηλώνοντας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο “παρών” στη διεκδίκηση των πρώτων θέσεων του πρωταθλήματος. Ο Ντίνος Καλαμπάκος επωμίζεται μεγάλο μέρος της ευθύνης της χτεσινής εμφάνισης, έχοντας όλους τους παίκτες του σε ιδεατή κατάσταση και μάλιστα εν τη απουσία του Γιάννη Σαχπατζίδη.