Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Α2. Η 30ή αγωνιστική περιείχε ουκ ολίγα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, αλλά και ένα τρομερό παιχνίδι στην Καβάλα, το οποίο συνοδεύτηκε μάλιστα και με μία μεγάλη έκπληξη (από το Παγκράτι), που άλλαξε πλήρως τα δεδομένα ενόψει των Playouts.

Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι παίκτες που συνθέτουν την καλύτερη πεντάδα της 30ής αγωνιστικής σύμφωνα με το basketblog.gr, καθώς και ο προπονητής που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Στη συνέχεια μπορείτε να αναδείξετε τον MVP της αγωνιστικής, αλλά και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ο πρώτος σκόρερ του Αμαρουσίου δεν χρειάστηκε παρά 10 λεπτά, προκειμένου να πετύχει 22 πόντους στο Ναύπλιο! Από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού το νερό μπήκε στο αυλάκι και οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν εύκολα στο εντυπωσιακό 69-135. Ο απολογισμός του 24χρονου γκαρντ ήταν 29 πόντοι, 4/4 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και +33 στο σύστημα αξιολόγησης σε 30’53’’ συμμετοχής.

2. Ανδρέας Χαϊκάλης (Παγκράτι)

Το Παγκράτι έκανε την έκπληξη της 30ής αγωνιστικής στην Καβάλα και ο 25χρονος γκαρντ ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που συνέβη αυτό. Ο Χαϊκάλης δημιούργησε νέα ατομικά ρεκόρ στην Α2 σε πόντους (31) και εύστοχα τρίποντα (7), ενώ άγγιξε και αυτό στο efficiency (+29), με τις 28 μονάδες που συγκέντρωσε. Επιπλέον, σούταρε με πολύ καλά ποσοστά (56,3% συνολικά, 70% στα τρίποντα, 75% στις βολές), είχε ακόμα 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 41’29’’ και πέτυχε 10 πόντους στη 2η παράταση.

3. Βασίλης Σταυρακούκας (Παγκράτι)

Αν και ήταν ο 4ος ακόρερ του Παγκρατίου, συνολικά ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης των “ροσονέρι”. Ο Σταυρακούκας πέτυχε 16 πόντους με 5/11 δίποντα και 2/8 τρίποντα (συμπεριλαμβανομένων πέντε συνεχόμενων κρίσιμων στη 2η παράταση), μάζεψε 18 ριμπάουντ (ατομικό ρεκόρ), μοίρασε 8 ασίστ. έκλεψε 5 φορές την μπάλα (επίσης ατομικό ρεκόρ) και έκανε μία τάπα, στην πιο all-around εμφάνιση της φετινής Α2. Είχε επίσης +33 στο σύστημα αξιολόγησης και βρήκε από το παρκέ για 1’21’’ όλα κι όλα, αφού έπαιξε 48’39’’!

4. Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)

Ως συνήθως ο Νίκος Παπανικολάου έκανε μπόλικες δουλειές και ήταν άκρως παραγωγικός και αποδοτικός σε άλλη μία νίκη του Ψυχικού. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ πέτυχε 12 πόντους με 3/4 βολές, 0/1 δίποντο και 3/5 τρίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και είχε ακόμα 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ στη νίκη επί του Πανερυθραϊκού, η οποία χάρισε στο Ψυχικό τη 2η θέση στην κανονική περίοδο. Επίσης, συγκέντρωσε 22 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, στα 32’04’’ που έπαιξε.

5. Fahro Alihodzic (Χαρίλαος Τρικούπης)

Ο 33χρονος Βόσνιος σέντερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην άνετη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη επί της Δάφνης Δαφνίου. Πέτυχε 23 πόντους με 5/6 βολές, 9/11 δίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και κατέγραψε ακόμα στη στατιστική του 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και +35 στο σύστημα αξιολόγησης. Και όλα αυτά σε μόνο 18’41’’ συμμετοχής. Ο Alihodzic έκανε επίσης το 6ο του νταμπλ-νταμπλ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ατομικά ρεκόρ αποτελούν τόσο οι πόντοι, όσο και το efficiency και οι ασίστ.

Προπονητής: Κώστας Δελέγκος (Κόροιβος)

Ο Κόροιβος δεν κατόρθωσε να μπει στα Playoffs, τελείωσε πάντως την κανονική περίοδο με… θόρυβο. Η ομάδα της Αμαλιάδας προηγήθηκε ακόμα και με 24 πόντους διαφορά στο κλειστό της Ίλιδας, επικράτησε της πρωταθλήτριας Καρδίτσας με 61-60 και κατέκτησε τελικά την 6η και διόλου ευκαταφρόνητη θέση στην κανονική περίοδο. Η ομάδα του Κώστα Δελέγκου δεν “τρύπησε” το ταβάνι της με τη φετινή της πορεία, ωστόσο το αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να κριθεί επιτυχημένο.

www.quiz-maker.com

QuizMaker