Ο Πανιώνιος συνέτριψε τον Δούκα και επέστρεψε πανηγυρικά στη Basket League, στο παιχνίδι που συγκέντρωσε όλα τα φώτα στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου της Α2. Οι κορυφαίοι της 30ης αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του Basketblog:

1. Λευτέρης Χρυσός: Στη φετινή Α2 υπάρχουν αρκετά κρυμμένα… διαμαντάκια και ένα από αυτά είναι και ο 19χρονος γκαρντ του Ψυχικού. Ο ταλαντούχος άσσος πήρε χρόνο συμμετοχής στην άνετη νίκη επί του ΓΣΛ και δικαίωσε τον προπονητή του πετυχαίνοντας σε 19 λεπτά συμμετοχής 15 πόντους (4/5 β., 4/5 διπ., 1/1 τριπ.) και 1 ασ.

2. Δημήτρης Καλαιτζίδης: Ο Ηρακλής ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος απέναντι στον Αμύντα, με τον 31χρονο γκαρντ να αποτελεί τη… δύναμη πυρός στην επίθεση. Απολογισμός του 17 πόντοι (3/3 β., 4/7 διπ., 2/5 τριπ.), 4 ριμπ., 2 ασ. και 951 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Νίκος Αγγελόπουλος: Ο Χολαργός με τη νίκη επί του Ηρακλείου τερμάτισε στην τιμητική έκτη θέση, με τον 32χρονο φόργουορντ να είναι από τους σταθερότερους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το ίδιο έπραξε και τη τελευταία αγωνιστική αφού είχε 20 πόντους (7/7 διπ., 2/5 τριπ.), 4 ριμπ. και 1 ασ.

4. Νίκος Λυμπάρης: Double double σημείωσε ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ του Αίολου Αστακού στην εκτός έδρας νίκη επί των Μαχητών. Με 17 πόντους (5/6 β., 6/11 διπ.) και 10 ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του η οποία ετοιμάζεται για τη πρώτη της συμμετοχή στα πλέι οφ.

5. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε τη φετινή σεζόν για τον Βόσνιο σέντερ ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και υπερίσχυσε κατά κράτος απέναντι στους ψηλούς του Δούκα. Με 19 πόντους (5/9 β., 7/9 διπ.), 5 ριμπάουντ και αρκετά θεαματικά καρφώματα ήταν ο κορυφαίος των “κυανέρυθρων”.

Προπονητής της αγωνιστικής – Νίκος Οικονόμου
Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Πανιώνιος επιστρέφει στα… σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ και η ιστορία θα γράψει ότι αυτό έγινε με προπονητή τον Νίκο Οικονόμου. Ο Νικαιώτης κόουτς έκατσε φέτος στην… ηλεκτρική καρέκλα ενός πάγκου με μεγάλο ειδικό βάρος και εκ του αποτελέσματος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στη πρόκληση. Και αν του καταλόγισαν κάποια αρνητικά μετά την ήττα από το Δούκα στο πρώτο γύρο, ή μετά από αυτή στον Χολαργό, ο Οικονόμου – έστω και χωρίς έναν κομβικό του παίκτη όπως ο Καρύδας – έδωσε το Σάββατο τις απαντήσεις του και έχει κάθε δικαίωμα να απολαμβάνει πλέον το νέκταρ της επιτυχίας, μεγάλο μερίδιο της οποίας του ανήκει…