Η κατάσταση ξεκαθάρισε για την πρώτη δυάδα της Α2 μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου. Ο Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας επικράτησαν εκτός έδρας της Ελευθερούπολης και του Πανερυθραϊκού αντίστοιχα, με συνέπεια να ξεφύγουν τρεις βαθμούς από τους διώκτες, με μόνο τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Το ερώτημα πλέον είναι ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος.

Από εκεί και πέρα, το ματς της αγωνιστικής έγινε στο κλειστό του Υμηττού, όπου το Παγκράτι κατέβαλε τον Αμύντα χάρις σε τρίποντο του Νίκου Μίχαλου 0,9’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Στο ματς που έγινε την Παρασκευή (11/6), δε, η Καρδίτσα μπήκε ξανά σε τροχιά Playoffs μετά την 7η σερί εντός έδρας νίκη της επί του Αμαρουσίου.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Παρασκευή (11/6) και το Σάββατο (12/6) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ο 40χρονος γκαρντ πραγματοποίησε τη 2η καλύτερη φετινή του εμφάνιση επιθετικά, με τους 26 πόντους που πέτυχε στη νίκη της Καρδίτσας επί του Αμαρουσίου. Δεν ήταν εύστοχος (5/10 τρίποντα, 2/10 δίποντα, 7/8 βολές), εντούτοις σημείωσε έξι πόντους στο διάστημα που η Καρδίτσα μετέτρεψε το 12-13 σε 26-13 στο 1ο ημίχρονο, ενώ ευστόχησε και σε ένα κομβικής σημασίας τρίποντο στο 3ο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο σημείο που το Μαρούσι έριξε μία διαφορά 18 πόντων στους δύο (52-50). Είχε επίσης 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 ριμπάουντ και +17 στο δείκτη “+/-” στα 34’37’’ που αγωνίστηκε.

2. Νίκος Μίχαλος (Παγκράτι)

Ο 44χρονος γκαρντ δεν ήταν καλός στο κλειστό της Πυρκάλ. Αρκούσε όμως ένα σουτ, για να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Ο Νίκος Μίχαλος ήταν αυτός που πήρε το σουτ της αναμέτρησης και το έβαλε 0,9’’ πριν από τη λήξη, λυτρώνοντας παράλληλα τον εαυτό του για την τεχνική ποινή που χρεώθηκε λίγες στιγμές νωρίτερα, αλλά και για τις τρεις άστοχες βολές στο τελευταίο λεπτό και με το σκορ 77-77. Ο απολογισμός του ήταν 8 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 2/5 βολές, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 19’44’’.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Ο… μπόμπερ της Καρδίτσας έδρασε και πάλι, οδηγώντας επιθετικά σε όλο το παιχνίδι την ομάδα του στη νίκη επί του Αμαρουσίου. Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ εκτέλεσε τους “κιτρινόμαυρους” από την περιφέρεια, καταγράφοντας νέα ατομικά ρεκόρ στην Α2 σε πόντους (29) και εύστοχα τρίποντα (7/12). Δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ και είχε συνολικά 10/18 σουτ, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και +32 στο σύστημα αξιολόγησης. Συν τοις άλλοις, ήταν και αυτός που εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 στο 31’ (66-54) με δύο διαδοχικά τρίποντα σε ένα λεπτό στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.

4. Γιάννης Μολφέτας (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο 29χρονος φόργουορντ έπαιξε μονίμως στο “4” ελλείψει του Διαμαντάκου και έκανε καλή δουλειά επιθετικά στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με 17 πόντους (και 5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/1 βολή), ο κορυφαίος της ομάδας του στο σύστημα αξιολόγησης (+17) και είχε ακόμα 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30’46’’. Συν τοις άλλοις, πέτυχε έξι πόντους στο καθοριστικό σερί 0-13 των “αχαιών” στην 4η περίοδο, όταν μετέτρεψαν το 57-52 σε 57-65, βάζοντας τις βάσεις για το “διπλό”.

5. Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

Τα στατιστικά του δεν είναι εντυπωσιακά, με βάση τουλάχιστον αυτά που έχουμε συνηθίσει από τον σέντερ του Ολυμπιακού. Ήταν όμως καθοριστικός στην Ελευθερούπολη, κι ας μην έπαιξε στα τελευταία δύο λεπτά λόγω 5ου φάουλ. Ο “ερυθρόλευκος” σέντερ πέτυχε 13 πόντους με 4/8 δίποντα, 5/6 βολές και είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 23’53’’, καθώς και +15 στο σύστημα αξιολόγησης, όσο και οι Νικολαΐδης, Χρηστίδης, οι άλλοι δύο παίκτες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη επί των Καβαλιωτών.

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Το Παγκράτι σημείωσε τη 2η συνεχόμενη νίκη του χάρις σε ένα σουτ, εντούτοις χρειάστηκε να αντιπαρέλθει πολλές δυσκολίες, για να φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει το παιχνίδι. Ο λόγος; Μέσα σε τρία λεπτά έχασε στην 4η περίοδο με τραυματισμούς τους δύο βασικούς ψηλούς του και καλύτερους παίκτες του βάσει του efficiency (Ματαλιωτάκη και Δόξα). Ο Λιόγας έκανε… αλχημείες και δικαιώθηκε. Χρησιμοποίησε συνολικά 27 διαφορετικές πεντάδες στον Υμηττό! Έπαιξε για ώρα με τον Γκαβασιάδη στο “5” και τέσσερις γκαρντ, έριξε στη μάχη τον Ντιαλό, ανακάτεψε την τράπουλα. Τη βρήκε την άκρη.

Ποιος είναι ο MVP της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)
Νίκος Μίχαλος (Παγκράτι)
Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)
Γιάννης Μολφέτας (Απόλλωνας Πάτρας)
Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 4ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
 

Created with Quiz Maker