Πολλά τα νέα πρόσωπα στη πεντάδα των κορυφαίων της αγωνιστικής, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο το οποίο δείχνει και την πλειονότητα των καλών παικτών που αγωνίζονται στην Α2. Αναλυτικά:

1. Άλκης Παππάς: Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παγκρατίου και μία από τις καλύτερες της καριέρας του πραγματοποίησε ο 25χρονος πλέι μέικερ στην αναμέτρηση με το Λαύριο. Η συμβολή του στη νίκη επί του Λαυρίου ήταν καθοριστική καθώς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους (18 π., (3/4 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ είχε 2 ασ., 1 κλ. Ενδεικτικό της εξαιρετικής ημέρας που βρέθηκε ο Παππάς, το γεγονός ότι στη πρώτη περίοδο είχε τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα!

2. Ευθύμης Κοθράς: Ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο γκαρντ του Ηρακλή, ήταν ο καταλύτης της επικράτησης επί του Αετού. Με 24 πόντους (9/10 β., 3/7 διπ., 3/4 τριπ.), 6 ριμπ., 3 ασ., 2 κλ., παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου της ομάδας του, στη πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν.

3. Γιάννης Δημάκος: Τρομερό ματς από τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ του Ψυχικού, στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια για την απόδοση ενός παίκτης, καθώς είχε 25 π. (2/2 β., 7/9 διπ., 3/5 τριπ.), 2 ριμπ. και 3 ασ., στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

4. Δημήτρης Γιανναλέτσος: Η Λιβαδειά πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη στην Α2, η οποία προήλθε με εμφατικό τρόπο επί του μέχρι πρότινος αήττητου Φίλιππου Βέροιας. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Βοιωτών ο 29χρονος φόργουορντ, που στα 23 λεπτά συμμετοχής του έκανε… όργια στο παρκέ πετυχαίνοντας 19 πόντους (5/5 β., 7/11 διπ.), ενώ είχε και 7 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασ. (936 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης).

5. Κώστας Μαχαίρας: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του Εθνικού, ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ έλαμψε με τη παρουσία του και στον νικηφόρο αγώνα με τον ΟΦΗ, όπου σε 19 λεπτά πρόλαβε να κάνει… πράματα και θάματα στο παρκέ. Η συγκομιδή του ήταν: 18 π. (6/7 διπ., 6/8 διπ.), 5 ριμπ., 1 ασ. και 1040 βαθμοί αξιολόγησης.

Rising Star – Χρήστος Λάκκας: Ο 23χρονος γκαρντ έκλεψε τη παράσταση στη δραματική νίκη του Παγκρατίου επί του Λαυρίου. Μπορεί να έβαλε 4 πόντους όλους κι όλους, όμως ήταν πόντοι – χρυσάφι. Ο Λάκκας ήταν εύστοχος στις δύο βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ με το εξαιρετικό του λέι απ έγραψε το τελικό 73-71 υπέρ των “ροσονέρι”.

                                                                    Προπονητής της αγωνιστικής – Γιώργος Ρεμεντέλας

Το Ψυχικό μετέτρεψε σε… περίπατο το υποτιθέμενο “ντέρμπι” με τη Δόξα Λευκάδας και σε αυτό είχε μεγάλη συμβολή ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος μετά τη περσινή πρώτη εμπειρία στην Α2 δείχνει φέτος να βρίσκει τα… πατήματα του. Καλώς η κακώς όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όπως φάνηκε στο ματς του περασμένου Σαββάτου, ο Ρεμεντέλας είχε προετοιμάσει τέλεια την ομάδα του, διαχειρήστηκε άψογα το πλούσιο υλικό που έχει στη διάθεση του και ασφαλώς και καρπώνεται μεγάλο μερίδιο της σπουδαίας νίκης επί της ισχυρής Δόξας, η οποία έφερε το Ψυχικό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.