Αν και λειψή για μία ακόμη φορά η (4η) αγωνιστική της Α2με μόνο πέντε από τα οκτώ παιχνίδια να διεξάγονται το Σάββατο (24/10) λόγω του covid-19, το basketblog.gr επέλεξε τους πέντε παίκτες και τον προπονητή που ξεχώρισαν.

Τώρα λοιπόν είναι η σειρά σας να ψηφίσετε, ώστε να αναδείξετε τον πολυτιμότερο παίκτη της 4ης αγωνιστικής, καθώς και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Ψυχικό)

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη 2η νίκη του Ψυχικού στο πρωτάθλημα επί του Πανερυθραϊκού. Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους και -κυρίως- αυτός που έκρινε την έκβασή του. Πώς; Σημείωσε 12 από τους 18 πόντους του Ψυχικού στην κρίσιμη τέταρτη περίοδο, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Παπανικολάου για να γράψει το τελικό 75-70. Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 23 πόντους, 3/4 βολές, 1/1 δίποντο, 6/10 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 34’29’’.

2. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Στα 39 του χρόνια ο Νίκος Κακλαμάνος παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε έναν αγώνα αυτού του επιπέδου. Αυτό ακριβώς έκανε στην Καβάλα, όπου πέτυχε 11 από τους 24 πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο, το οποίο η Καρδίτσα κέρδισε με επιμέρους σκορ 13-22, φεύγοντας έτσι με τη 2η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος γκαρντ είχε ακόμα 7/7 βολές, 4/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 34’42’’, συν το υψηλότερο νούμερο στο δείκτη αξιολόγησης (+21) στο συγκεκριμένο ματς.

3. Γιάννης Μολφέτας (Απόλλωνας Πάτρας)

Σε καθεμία από τις φετινές νίκες του στην Α2 ο Απόλλωνας Πάτρας έχει πάνω κάτω τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Γιάννης Μολφέτας συγκαταλέγεται σταθερά σε αυτούς. Ο 28χρονος φόργουορντ πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησε τους “αχαιούς” να τριτώσουν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα με το 68-60 επί του Οίακα Ναυπλίου. Ο απολογισμός του στο χθεσινό ματς στο κλειστό της Περιβόλας ήταν 19 πόντοι, 3/4 βολές, 2/3 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη σε 29’11’’.

4. Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Έπειτα από δύο ήττες ο Αμύντας σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ο Ανδρέας Κανονίδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του. Ο 29χρονος φόργουορντ έκανε το πρώτο του φετινό νταμπλ-νταμπλ, έχοντας 16 πόντους (με 3/4 βολές, 5/7 δίποντα και 1/7 τρίποντα) και 11 ριμπάουντ στη νίκη του Αμύντα επί του Αγρινίου με 68-60 στο κλειστό της Πυρκάλ. Είχε ακόμα 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 34’39’’, καθώς και +20 στο δείκτη αξιολόγησης, το μεγαλύτερο της αναμέτρησης.

5. Μάριος Δόξας (Παγκράτι)

Ο Κώστας Κουφόπουλος ήταν αυτός που οδήγησε το Παγκράτι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στο Χαϊδάρι, ωστόσο αυτός που βγήκε μπροστά στα κρίσιμα σημεία ήταν ο Δόξας. Ο 24χρονος σέντερ πέτυχε δύο κρίσιμα καλάθια στο σημείο που η Δάφνη Δαφνίου είχε πλησιάσει για πρώτη φορά στον έναν πόντο (63-64 στο 36’) και βοήθησε το Παγκράτι να… ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη. Ο Δόξας είχε 14 πόντους, 7/9 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και κανένα λάθος σε 30’06’’, καθώς και +22 στο δείκτη αξιολόγησης.

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Το Παγκράτι είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Α2 έως τώρα, μετρώντας τρεις νίκες στους πρώτους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα νίκησε το Σάββατο (24/10) τη Δάφνη Δαφνίου εκτός έδρας, έχοντας σταθερά το προβάδισμα από το 5ο λεπτό και ύστερα. Ο έμπειρος προπονητής μοιάζει να έχει βρει τις κατάλληλες ισορροπίες σε μία νεανική ομάδα (με εξαίρεση τους Μίχαλο, Ονάσογλου, όλοι οι υπόλοιποι έχουν μέσο όρο ηλικίας 24,3 χρόνια), με παίκτες δίχως μεγάλη εμπειρία από την Α2.

Ποιος είναι ο MVP της 4ης αγωνιστικής της Α2;

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Ψυχικό)
Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)
Γιάννης Μολφέτας (Απόλλωνας Πάτρας)
Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)
Μάριος Δόξας (Παγκράτι)
 

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 4ης αγωνιστικής της Α2;

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)
Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)